Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ένας χρόνος σπουδές Τεχνητής Νοημοσύνης αρκεί για να πιστέψει κανείς στο Θεό.
Τρίτη, 23 Απριλίου

Aribeth 4/11/2003 6:59:00 πμ

Ταξιτζήδες: Δυστυχώς, όχι υπό εξαφάνιση είδος

ΓκαζιέςΠολυαγαπημένα μέλη,

 

Πόσες φορές πριν αποκτήσουμε όλοι ένα κουτσοαυτοκινητάκι, χρειάστηκε για τη μετακίνηση μας να χρησιμοποιήσουμε ταξί; Αφήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι άλλη πονεμένη ιστορία! Σήμερα θα ασχοληθώ με το αγαπημένο μου κατοικίδιο... εεεεεε... λάθος... είδος... τον ταξιτζή! Ο ταξιτζής είναι θηλαστικό, συνήθως άρρεν. Μετρίου αναστήματος, σε έκδοση καραφλού ή μαλλιαρού, αδύνατου ή με το απαραίτητο σωσιβιάκι - σαμπρέλα στην κοιλίτσα. Κοινά χαρακτηριστικά του είδους είναι:

 

1. Οι συχνές απεργίες. Η δεοντολογία και η συμπεριφορά τους ορίζει να διεκδικούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους!

 

2. Το κλασσικό υφάκι που συνήθως ανάλογα με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της αγέλης, κυμαίνεται στο εντελώς μούγκα στιλ (ούτε καλημέρα δηλαδή) ή στην ακατάσχετη λογοδιάρροια.

 

3. Συνήθως σου μιλάνε στον ενικό, αφού λόγο της μειωμένης αντίληψης σε μπερδεύουν με τη μάνα τους ή τη γυναίκα τους! (Σε ξέρω κι από χθες ρε φίλε;)

 

4. Ο οργανισμός τους έχει ανάγκη από υψηλές δόσεις νικοτίνης και γι' αυτό δεν διστάζουν να καπνίσουν ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, και ας έρχεται όλος ο καπνός στα μούτρα σου! (Και εγώ καπνίζω ρε μάγκα, αλλά ρωτάω και το διπλανό μου πριν ανάψω τσιγάρο).

 

5. Λόγο της μειωμένης αντίληψης ξανά, έχουν πρόβλημα με τα μαθηματικά, αφού το ταξίμετρο που χρησιμοποιούν έχει άλλη άποψη για το πόσο κοστίζει η διαδρομή Ομόνοια-Αεροδρόμιο! Συνήθως αντί για πρόσθεση κάνουν πολλαπλασιασμό...

 

6. Και ξανά λόγο του μειωμένου εγκεφαλικού όγκου, οι δρόμοι τους μπερδεύουν ιδιαίτερα, αφού δεν θα ξέρουν και πολύ καλά την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν, οπότε παίρνουν πάντα τη μεγαλύτερη, ή για τις πιο ηγετικές προσωπικότητες, δεν θα σε ρωτήσουν καν από που θες να πας! Σε πάνε μόνοι τους!

 

7. Η γλωσσική τους ανάπτυξη και η σεξουαλική τους συμπεριφορά προσδιορίζει χαρακτηριστικά όπως ένα ανεξάντλητο υβρεολόγιο προς τους άλλους οδηγούς που έκαναν το λάθος να βρεθούν στο διάβα τους, και ένα ανεξάντλητο φρασεολόγιο προς το ωραίο φύλο όπως "Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου; " ή "Θέλω να γίνω σκουλήκι να με πατήσεις" όπως μου είπε ένας μια φορά! Του απάντησα και εγώ ένα "ευχαρίστως μεγάλε" και στανιάρισε! Μπαμπινιώτη βρήκες το δάσκαλό σου!

 

8. Στον ψυχολογικό τομέα τώρα, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους στην άσφαλτο τους κάνει να χώνονται ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε μπροστά στον άμοιρο οδηγό, για να πάρουν τη γιαγιά, την κοπελιά, τον τεχνοκράτη, και γενικότερα όσα άτομα μπορεί να χωρέσει το όχημα κλπ κλπ. Ταυτίζονται με αρσενικά είδωλα - πρότυπα, όπως Μπαρικέλλο, Σουμάχερ, Κούλθαρτ, Ραϊκόννεν και καποιες φορές έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα παραισθήσεων, αφού το κίτρινο είδος μπερδεύει την παραλιακή με τη Φόρμουλα 1.

 

9. Έχουν ανάγκη να εκφράζουν τα προβλήματα και τις στεναχώριες τους, αφού αν ανήκουν στην κατηγορία της λογοδιάρροιας, θα σου εξιστορήσουν με το έτσι θέλω τα προβλήματα του κλάδου, το πόσο λίγα κερδίζουν, το πρόβλημα με την πεθερά, με τη γυναίκα, με τη γκόμενα, με το δάνειο, με το χρηματιστήριο, αδιαφορώντας παντελώς αν εσένα τα μπαλάκια σου έχουν γίνει τσουρέκια!

 

10. Μερικές φορές παρουσιάζουν και έλλειψη αισθητικής και καθαριότητας, τόσο επάνω τους όσο και στο ταξί τους. Η μπόχα, η βρωμιά ή το σαράβαλο όχημα που κοντεύει να κάνει το παρμπρίζ ιπτάμενο δίσκο δεν τους ενοχλεί αφού δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον που ζουν.

 

11. Η μουσική τους αισθητική πάλι, κατηγοριοποιείται σε λαϊκά άσματα όπως "είσαι αμαρτωλήηηηηη" ή ποπ ελαφρομελωδίες που ηχούν στις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις τέρμα στα κακοποιημένα τύμπανά σου.

 

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, είναι ένας κλάδος που καλύτερα να έλειπε από τους ελληνικούς δρόμους στην μορφή που τουλάχιστον υπάρχει. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα, αλλά τα περισσότερα τα ξέρουμε όλοι. Δεν αρνούμαι πως έχω συναντήσει και ταξιτζήδες που θα έπρεπε να είναι λαμπρά παραδείγματα καλής συμπεριφοράς, καθαριότητας και επαγγελματισμού. Δεν τους βάζω όλους στην ίδια κατηγορία. Τα άτομα όμως που αναφέρω στο άρθρο, θα έπρεπε να τιμωρούνται τουλάχιστον με αφαίρεση της άδειας και να εκλείψουν παντελώς σαν είδος, κατά προτίμηση με νόμιμες περιόδους κυνηγιού-εξόντωσης. Δύσκολο το κόβω...

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~velerefodis @ 4/11/2003 - 18:44
Συμφωνω και επαυξανω αγαπητη.....
Βεβαια βρισκουν και τα κανουν, αφου δεν βρικονται τα μπαλακια στους πολιτικαντηδες να τους..υποχρεωσουν για το αυτονοητο,δηλαδη οτι και αυτοι υποκεινται στις φρολογικες διαταξεις οπως και εμεις οι υπολοιποι κοπανοι που τους ανεχομαστε τροπον τινα.....
Αντε συγχυστικα παλι..........
#2~Petamenos @ 4/11/2003 - 19:00
:) kala afta ola pou les kai simfonw se pola apo afta.pantos den kserw ti rolo barane stin a8ina ta taxi alla edw stin thess ine pio kala ta pragmata.den kserw ama exis er8i pote toulaxiston ta taleftea xronia edw ta taxi exoun kani strofi 360 mires.iparxoun kai kai kala tsakalia pou ine taxitzides kai kalimera 8a sou poun kai ton BOB MA... akoune kai goustaris
#3~aris @ 4/11/2003 - 19:08
Να αντιπαραβάλλω στο άρθρο την εμπειρία μου όταν πρωτοήρθα στο Εδιμβούργο: Ο Σκοτσέζος ταξιτζής όχι μόνο με κατατόπισε πλήρως αλλά περίμενε να δει αν θα βρω ξενοδοχείο για να μείνω, μέχρι την τελευταία στιγμή. Φυσικά το ταξίμετρο ήταν σταματημένο.
#4~Aribeth @ 5/11/2003 - 14:42
Velerefodi μην συγχίζεσαι. Είναι ανώφελο, δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Δεν έχω έρθει στη συμπρωτεύουσα, αλλά πάλι καλά αν είναι έτσι εκεί. Όσο για το εξωτερικό...τι να πω τώρα; Εδώ είναι Βαλκάνια...
#5~jasmina @ 5/11/2003 - 17:46
Συμφωνώ με τον Petameno πως τα ταξί στην συμπρωτεύουσα δεν είναι έτσι. Εγω χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι. Εντάξει υπάρχουν και οι εκνευριστικότατες εξαιρέσεις αλλα το τονίζω εξαιρέσεις! Aribeth μήπως είναι καιρός να έρθεις προς τα βόρεια;;Λέω εγώ τώρα...;)
#6~mood @ 6/11/2003 - 16:44
Λίγο υπερβολική σε βρίσκω . . . .
#7~Stf @ 11/11/2003 - 14:16
Ellas sto megaleio sou!koita3te pisteyw tpt den einai tixaio vriskoun kai ta kanoun....POLI apla giati kaneis den noiazetai gia na ftia3ei i katastasi....estw kai esi pou eftia3es sto topic...exeis pei pote kati???
akouste ena peristatiko:
Pigaina ena prwi me tin kopelia mou sxoli kai stamatame ena taxi kai vlepoume pws hdh eixe ena atomo mesa...pisw ka8otan...e loipon egw ka8omai mprosta kai afinw tin kopelia mou pisw...alla i kopela ka8otan apo tin pleura pou prospa8ise i kopelia mou na mpei...se xrono dt arxizoun kai i kopela kai o gerotaxitzis fwnes OXI EKEI APO TIN ALLI XAZI EISAI KAI KATI TETOIA...exe xari pou viazomastan...stin teliki me to pou ftasame kai pigame na ton plirwsoume tou lew kai alli fora na eisai pio eygenikos me tous pelates sou...kai autos ti ekane?
den mas pire ka8olou lefta!!!! egw me tin kopelia mou vrika tin lisi...tous vrizeis ligo kai pas opou 8es tsampa!!!!!!!!!!!!! :) (stin Thessaloniki ola auta etsi)
#8~ΓΙΩΡΓΟΣ @ 4/1/2004 - 23:13
ΕΙΜΑΙ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝ/ΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,
ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ, ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΜΩΣ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ.ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ 10 ΕΥΡΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
#9~Aribeth @ 7/1/2004 - 10:49
Γιώργο δεν θίξαμε ολο τον κλάδο, παρα μόνο τα κακώς κείμενα, και τους ταξιτζήδες που φταίνε γι’ αυτή την ασχημη εικόνα. Αυτό το ξεκαθαρίζω στο τέλος του άρθρου, και το τονίζω πολύ συγκεκριμένα. Και όσο για μενα μετακινούμαι παρα πολύ με ταξί, και ξέρω πολύ καλά τι έχω τραβήξει. Και έχω τραβήξει τα πάνδεινα!
#10~tlg1 @ 16/11/2005 - 01:24
φιλε Aribeth επειδη ειλικρινα θα ηθελα να σου απαντησω διαφωνοντας σε οσα γραφεις.
Μετα απο σκεψη κατεληξα οτι απο το να γραψω ενα τεραστιο μυνημα ως απαντηση σε ολα αυτα που λες , καλυτερα ειναι ,με χαρα ,να σε προσκαλεσω σε μια πολυωρη βολτα με τα ταξι μου , να γνωρισεις απο κοντα το επαγγελμα και μετα να πιουμε και ενα καφεδακι σχολιαζοντας ...
Πιστευω οτι αυτη η εμπειρια θα σε κανει να αλλαξεις ολοκληρωτικα τις αποψεις σου για την πλειοψηφια των ταξιτζηδων και εσυ ο ιδιος θα αισθανθεις την αναγκη να ανασκευασεις τα οσα εγραψες ......
Η προταση ισχυει πραγματικα και δεν ειναι απλα σχημα λογου ..

Επισης οποιος εχει την παραμικρη απορια σχετικα με τα ταξι , την συμπεριφορα πολλων οδηγων , την κατασταση των αυτοκινητων κ.λ.π ειμαι στην διαθεση του αν μπορω να προσπαθησω να την λυσω ...

#11~McAntonio @ 26/7/2006 - 14:09
Episis min xehasume to aparetito kompoloi sto kathrefti
#12~marios31 @ 2/12/2008 - 22:46
ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!ΤΑΧΙ ΟΔΗΓΑΩ 11 ΧΡΟΝΙΑ !!ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ!!

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.