Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Γιατί ο ήλιος ενώ ξανθαίνει τα μαλλιά, σκουραίνει το δέρμα;
Παρασκευή, 19 Απριλίου

Webmaster 20/12/2006 6:23:00 μμ

Η Ευδοξία και το DNA

Κάτι τρέχειΗ Ευδοξία ήταν χήρα στα εβδομήντα της, κουρασμένη και βασανισμένη γυναίκα. Τέλειωσε μόνο το δημοτικό σχολείο γιατί δεν είχε λεφτά να πάει στο γυμνάσιο και η μόνη δουλειά που τη μάθανε να κάνει ικανά ήταν, να μαζεύει ελιές το χειμώνα. Για ένα πράμα όμως ήταν περήφανη και δε σήκωνε κουβέντα: για την καταγωγή της. Ελληνίδα πάππο προς πάππο έλεγε και καμάρωνε, εκατό τοις εκατό Ελληνίδα, όχι σαν τους μούλους τους φρεσκοφερμένους που μπασταρδέψανε τη ράτσα. Τα συνηθισμένα σπαστικά του μέσου εθνικόφρονα.


Μα αυτό που κάνει την ιστορία της ενδιαφέρουσα (τόσο ώστε να ασχοληθώ μαζί της) ήταν ότι το χόντραινε το πράμα ώρες-ώρες πολύ. Τις Κυριακές πήγαινε μανιωδώς στην εκκλησία και προετοίμαζε το αφτί της ν' ακούσει τα πατριωτικά κηρύγματα του παπά-Μανούσο, που παράγγελνε να γεννάνε οι Έλληνες πολλά παιδιά γιατί θα μας φάνε οι Τούρκοι και κάτι τέτοια που γέμιζαν την ψυχή της αγαλλίαση. Μετά την εκκλησία, στον καφέ με τις γειτόνισσες συνέχιζε το κήρυγμα εκείνη:


"Δεν αρκεί μόνο να είσαι Έλληνας στα χαρτιά, ούτε να έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα. Τι να το κάνεις αν οι γονείς σου είναι Αλβανοί, έχεις το στίγμα να μαρτυρά πως δεν είσαι γνήσιος. Πρέπει να είναι Έλληνες και οι παππούδες σου. Οι Έλληνες μωρέ που πολεμήσαμε, οι Έλληνες οι Ορθόδοξοι, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, ράτσα, γλώσσα, έθιμα μπλα, μπλα, μπλα..." Κουνάγανε οι γειτόνισσες το κεφάλι συμφωνώντας. "Ναι Ευδοξία μας."


Ευδοξία"Να χαρείς παιδί μου", έλεγε στο γιο της, "ευχή και κατάρα σου δίνω, μην πάρεις ξένη και προπαντός μαύρη". (Για την ιστορία ο γιος της πήρε Ελληνίδα αλλά από άλλη πόλη. Η Ευδοξία πάλι είχε πρόβλημα που δεν ήταν από την πόλη της.) Άλλες φορές πάλι κλεινότανε μέσα στο σπίτι για μέρες και δεν ξεπόρτιζε: "Δες τους Αλβανούς που είναι ολούθε, τολμάς να βγεις από το σπίτι;" Μόνο όταν την έκοβε η πείνα άγρια, κατάπινε για λίγο τη φοβία και έφτανε στο μπακάλικο. Κι αν για κακή της τύχη συναντούσε κανά Αλβανό 'κει δα μέσα, άσπριζε σαν το πανί και γύριζε φουριόζα στο σπίτι και διπλοκλειδωνόταν ώσπου να της περάσει η κρίση.


Τόσο σίγουρη ήταν για την καταγωγή της που όταν της είπανε για ένα καινούργιο επαναστατικό τεστ DNA που βγάζει επακριβώς τη φυλετική προέλευση, έδωσε με καμάρι υλικό και περίμενε υπομονετικά πέντε μέρες για τα αποτελέσματα. Δεν είναι δα και λίγο να έχει χαρτί επίσημο από γιατρούς που να γράφει πόσο Ελληνίδα είναι.


Της ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα την Κυριακή, μετά τη λειτουργία, κατά τη διάρκεια του καφέ με τις γειτόνισσες μπροστά. Σύμφωνα με το τεστ DNA, η φυλή της ήταν μόλις 30% Ελληνική και κατά τ' άλλα 23% Αλβανική, 19% Τούρκικη, 17% από Ρουμάνους Γύφτους και 11% Γερμανική.


Δεν ξαναμίλησε σε καμία από τις γειτόνισσες μετά το συμβάν, ούτε ξαναπήγε στην εκκλησία.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~Praetorian @ 23/12/2006 - 14:09
Ρε συ Webmaster δεν το'πιασα το υπονοούμενο...Θες να πεις πως όλοι μας είμαστε λίγο Αλβανοί, λίγο Ρουμάνοι και λίγο Γερμανοί??Γιατί αν αυτό εννοείς μάλλον κάνεις λάθος(με όλον το σεβασμό). Τώρα αν προσπαθούσες να δείξεις πως ο εθνικισμός είναι ένα εξαιρετικά ηλίθιο φαινόμενο, εντάξει έχεις δίκιο. Πράγματι δεν υπάρχει νόημα ούτε στον εθνικισμό, ούτε και στον ρατσισμό, καθώς είναι φανερό πως κάθε φορά που αφήνουμε αυτά τα ζωώδη συναισθήματα να μας παρασύρουν καταλήγουμε σε ακρότητες όπως Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, στον οποίον τα θύματα ήταν πάρα πολλά(όχι μόνο Εβραίοι, αλλά και Έλληνες, Πολωνοί, Ιάπωνες και ακόμη περισσότεροι Γερμανοί λόγω του τρελού ηγέτη τους...)Καμία σχέση όμως το ένα με το άλλο. Το γεγονός ότι ο εθνικισμός είναι κακός, δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε Τούρκοι. Να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...
#2~deathsinger... @ 29/12/2006 - 14:43
Ελεος ρε παιδία. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα ΓΝΗΣΙΩΣ (φυλετικά) άνθρωπος. Γιατί οταν λες Έλληνες τι ακριβώς εννοείς? Απο όσα ξέρω π.χ οι Κρητικοί ουδεμία σχέση είχαν με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Οι Μακεδόνες με τον περίφημο Μεγα Αλέξανδρο ήταν σφοδριοι εχθροί των υπόλοιπων κατοίκων της Ελλάδας (τύραννο και σατράπη αποκαλούσαν οι Αθηναίοι των Μεγα Αλέξανδρο). Το θέμα όμως (το απόσταγμα αυτής της ιστορίας) είναι οτι δεν είσαι οτι γράφει το χαρτή αλλά ότι αισθάνεσαι. Π.χ αν έχεις γονείς Αλβανούς και έχεις γεννηθεί στην Αλβανια και γενικά είσαι 100% Αλβανος όμως αγαπάς το Ελληνικό στοιχείο και θα έκανες τα πάντα γι αυτό, τότε ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
#3~Cozilu @ 2/1/2007 - 17:04
Κάθε γιαγιά που έζησε πολέμους και κακουχιές ζώντας στη ρημαδοχώρα μας, πιάνετε απο αυτήν και τη λατρεύει. Με το ρατσισμό και τον εθνικισμό οχυρώνει τη γη για την ελευθερία της οποίας έχασε τα παιδιά ή τα αδέρφια της. Δεν αδικώ καμία γιαγιά και κανένα παππού ΕΛΛΗΝΑΡΑ. Αδικώ εκείνους της νέας γενιάς που αντιμετωπίζουν με μίσος κάθε ξένο, μη Έλληνα. Αδικώ κάθε νεότερο που ενώ έχει τη παιδεία συνεχίζει να είναι ρατσιστής. Τα σύνορα και ο ρατσισμός απο τα όπλα δημιουργηθήκανε. Τα όπλα που άλλοι ανάγκασαν τους προγώνους μας να χρησιμοποιήσουν. Εμείς δε πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Είμαστε όλοι άνθρωποι και πατάμε στο ίδιο χώμα.
#4~captain40 @ 6/1/2007 - 20:25
Του κόλου τα εννιάμερα!!!
Μόνο και μόνο αυτό το "11% Γερμανική" βγάζει μάτι ότι η μαλακία κατά την σύνταξη του πονήματος, αγαπητέ Webmaster, πήγε σύννεφο.
Πόσο γάμησαν πια για να πιάσουν το 11% και γιατί οι Τούρκοι έμειναν στο 19%;;;
Ποια η αρχική πηγή του άρθρου, ποιά έρευνα επικαλείται για αυτά τα ποσοστά;;; Αν μου τα πείςαυτά (γιατί εγώ άλλα έχω υπόψην μου) θα κάτσω να το κουβεντιάσω. Μέχρι τότε θα το θεωρώ μια παπαριά και μισή ενός μαστουρωμένου παρεπιδημούν τος της πλατείας των Εξαρχείων ή κατευθείαν αντιγραφή απο "γνωστές" προπαγανδιστικές σελίδες των προσφιλών μας γειτώνων...
Μην γίνεστε μαλάκες, αν δεν είστε, ανοίχτε τα μάτια σας να δείτε πιοί τα λένε, σκεφτήτε γιατί τα λένε και γιατί διάλεξαν να τα πούν τώρα..

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.