Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Οι άντρες με σκουλαρίκι είναι έτοιμοι για γάμο. Έχουν εμπειρίες και πόνου και αγοράς κοσμημάτων.
Πέμπτη, 18 Απριλίου

Θελω να πεθανω

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #134520 από aris17 στις 31 Ιουλίου 2015, 10:25πμ

aris17

Εικονίδιο
μέλος από: 31/7/2015
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Πολυ απλως δεν παει αλλο ... Ολοι οι συνομηλικοι μου (16 χρονων) αυτην την στιγμη ειναι σε παραλιες με φιλους και εγω καθομαι και λιωνω . Αντε πες εστω , δεν ειμαι κοινωνικος , εχω το PC . Νιωθω ασχημα να ειμαι 8 ωρες στον υπολογιστη αλλα τουλαχιστον γελαω και περναω την ωρα μου . Αλλα μετα ερχεται ο αδερφος μου . Το παιδι ειναι 12 χρονων και μου κανει τη ζωη κολαση . Θα σας πω 2 παραδειγματα . Πριν 2 μηνες με βαρουσε με μαξιλαρι οποτε λεω γιατι οχι , παιρνω ενα μαξιλαρι και παιζουμε ετσι για κανα 20λεπτο. Μετα του λεω οκ, τελος . Καθομαι στον καναπε και του ζηταω το τηλεκοντρολ και τι κανει ο διαλος : Το ριχνει με ολη του τη δυναμη πανω μου . Μου ανοιγει η μυτη , ξερω οτι αν το πω στους γονεις μου ουσιαστικη τιμωρια δεν θα εχει , μονο ενα 5λεπτο κηρυγμα . Με πνιγει το δικιο , τον βαχω κατω και του κραταω την μια πατουσα με το ποδι μου για να μην μπορει να κουνηθει , θα τον αφηνα σε σ κανα 2λεπτο.   Οι γονεις μου ακουνε τα ουρλιαχτα , ερχονται και ΟΣΟ και να τους εξηγω , τιποτα . Ολα τα λογια περι τηλεκοντρολ πανε στο διαλο . Μετα η κλασσικη και αθανατη ελληνιδα μανα αρχιχει να λεει πως ολα αυτα ειναι αποτελεσματα του υπολογιστη και δειγματα εθισμου . Παλι να λεω οτι ειμουν σε αυτοαμυνα (περιπου) και οτι δεν εχω εγγυηση οτι δεν θα το ξανακανει . Γινομαι δραματικος μηπως θιξω καμια ευαισθητη χορδη και λεω στους γονεις μου οτι λιγω πιο πανω απο τη μυτη που με πετυχε ειναι τα ματια μου και μπροστα απο αυτα τα γυαλια μου . Τιποτα . 2ο παραδειγμα . Παρενθεση . Βαφουμε το σπιτι οποτε εχουμε μονο wifi και οχι Ethernet και ο υπολογιστης δεν εχει wifi driver . Οποτε αφηνω τον υπολογιστη και καθομαι στο κινητο με το wifi . Μετα απο 20λεπτα σηκωνεται ο αδερφος μου απο τον υπολογιστη   παιζει ουνο με τον πατερα μου .Με την γκαντεμια μου οταν βαριουνται και ο αδερφος μου παει να παιξει στον υπολογιστη εχω 5% μπαταρια . Οταν τελειωνει παω και του ζηταω να παιξω . Περιεργως σηκωνεται , αλλα οταν σηκωνεται αρχιζει και με βαραει ενω καθομαι στη καρεκλα . Η καρεκλα κουνιεται και κοπαναει στον ανεμιστηρα . Τα παιρνω γιατι δεν εχω air conditioning οποτε σηκωνομαι και φωναζω τους γονεις μου . Φωναζω για κανα 3-5λεπτο οσο ΜΕ ΒΑΡΑΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ . Λεω αι στον διαλο ως εδω και μη παρεκει τον ριχνω κατω , προσπαθω να τον κανω να σταματησει να με βαραει και φωναζω "μαζεψτε τον" . Ερχονται οι γονεις μου , διωχνουν τον αδερφο μου εξω , και μετα ερχεται η μανα μου και μου λεει κλεισε τον υπολογιστη . Λεω : Τι σχεση εχει ο υπολογιστης ; και πολυ απλως επαναλαμβανει την διαταγη . Επειδη ειπα οχι

, παει και κλεινει τον γενικ Την ακολουθω και εξηγω πως με βαρουσε και πως κοπανουσε την καρεκλπανω στον ανεμιστηρα . Πολυ απλα με αγνωει. Μετα την ακουω να λεει στον πατερα μου οτι πρεπει να κοψουνε το ρουτερ . Θελω να τονισω οτι αν ειχα φιλους , σκασιλα μου . Το θεμα ειναι οτι δεν εχω . Γνωριζομαι με τους "φιλους" μου 4 χρονια - 3 γυμνασιο 1 λυκειο - και με εχουν καλεσει σε εξοδο 2 φορες φετος . Φετος σε ενα κενο καθομασταν και εκαναν πλανα για να δουν μια ταινια και ενας μου ειπε : Θες να ερθεις ; Φυσικα ειπα ναι , πηγαμε στο mall και επειδη δεν ειχαν μεινει εισητηρια ξαναβρεθηκαμε σε ενα αλλο σινεμα . Οσο ειμασταν στο mall πρεπει να πω οτι 2-3 απο τους 8 ειπαν σε μια φαση : Αυτον γιατι τον καλεσαμε . Νεους φιλους δεν ξερω πως να κανω η που να βρω , σχεση δεν ειχα ποτε και το κοντινοτερο σε φαση που εχω φτασει ειναι να νς φιλησουν στο μαγουλο για καλη χρονια κατι κοπελες απο το σχολειο μου . Στο γυμνασιο ειχα και εναν που μου εκανε την ψυχολογικη και σωματικη υγεια σκατα και το ειχα πει σε καθηγητες και στην διευθυντρια χωρις αποτελεσμα . Και τωρα βλεπω πραματα που μου εκανε αυτος οπως να κοιταει περιεργα και να φρικαρει η να με κανει σακο του μποξ ( στις τετοιες στιγμες οι "φιλοι" μου απλως κοιτουσαν)να τα κανει ο αδερφος μου .Τα παιρνω επειδη οι γονεις μου λενε αγνοησε τον και τοτ κανω οτι σας ανεφερα και την πληρωνω εγω ... Και για νεους φιλους η πρωτη σχεση , στα παρτυ τοτ 15μελους η του φροντηστηριου δεν με αφηνουν να παω ... Δεν ξερω τι να κανω ... Μετα εχω και την πιεση απο γονεις και φροντηστηριο , επειδη ειμαι πολυ καλος στα μαθηματα να περασω πολυτεχνειο με 19.000 ... Δεν γινονται αυτα ..
προφίλάλλα...
4
Μήνυμα #134521 από nonreligius στις 31 Ιουλίου 2015, 10:42πμ

nonreligius

Εικονίδιο
μέλος από: 21/6/2015
μηνύματα: 298 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Φίλε μου σε καταλαβαίνω. Και εγώ μέχρι πρόσφατα, τώρα είμαι 18, είχα πρόβλημα με τις παρέες. Μην σε ανησυχεί αυτό, όλα έρχονται. Προσπάθησε μόνο να βρεις αρκετά ενδιαφέροντα και να διαβάζεις και καμιά είδηση, κάνα καλό βιβλίο (προτείνω ανεπιφύλλακτα Richard Dawkins) για να έχεις να συζητάς και να ξεκολήσεις από τον υπολογιστή. Μόνο με το Pc θα σε δυσκολέψει. Επίσης, αν νομίζεις ότι έχεις κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά στην παρέα προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις.
Όσον αφορά την οικογένειά σου, αφού σου ασκούν ψυχολογική βία προσπάθησε όσο μπορείς να τους αγνοείς. Μόνο την ώρα του φαγητού να κάθεσαι μαζί τους (αναγκαστικά), σε κοινές εξόδους δεν πηγαίνεις κτλ. Δεν είμαι υπέρ τέτοιων συμπεριφορών, αλλά άμα είναι να σε χαλάνε για ποιο λόγο να τους ανέχεσαι;
Για τα πάρτυ όντως θα ήταν καλή ευκαιρία. Προσπάθησε να τους εξηγήσεια για ακόμη μία φορά, και αν δεν καταλάβουν μπορείς απλά να τους αγνοήσεις. Αυτό θα το κρίνεις μόνος σου. Για τα μαθήματα επίσης είναι τραγικό να σου ζητάνε τόσους βαθμούς. Ίσα ίσα που αν έχεις άγχος θα γράψεις χειρότερα! (το έπαθε ο κολλητός μου και φέτος ξαναδίνει). Μην τους ακούς, διάβαζε εσύ να περάσεις να τους ξεφορτωθείς.

Υ.γ. Για το θέμα με την οικογένεια το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Οι δικοί μου γονείς π.χ. προσπάθησαν (χωρίς επιτυχία) να με κάνουν καλό Χριστιανό, με αυστηρή ηθική κτλ. Βέβαια μπορώ να πω ότι ποτέ δεν με πίεσαν για βαθμούς κτλ, πάντα είχα τον τελευταίο λόγο. Με αυτό θέλω να σου πω ότι πολλοί (πάρα πολλοί) ζουν τέτοια περιστατικά καταπίεσης, οπότε η φράση "θέλω να πεθάνω" δεν βοηθάει καθόλου. Δείξε θάρρος, μα σε 2 χρόνια φοιτητής με το καλό.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134522 από aris17 στις 31 Ιουλίου 2015, 10:54πμ

aris17

Εικονίδιο
μέλος από: 31/7/2015
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Βιβλια εχω διαβασει παρα πολλα και τωρα καθε φορσ που οι γονεις μου μου λενε ξεκολα απο το PC και βα διαβασω καποιο βιβλιο τους λεω να πανε να μου αγορασουν γιατι οτι μου εχουν αγορασει το εχω διαβασει ... Και δεν λενε τιποτα ... Σε παρτυ το θεμα ειναι οτι οταν ολοι πηγαιναν στην α'γυμβασιου και πειραματιζοντουσαν εγω καθομουν και ελιωνα σπιτι μου .Τωρα και να παω σε παρτυ δεν ξερω τι να κανω ... Ανοιγω το fb και βλεπω φωτογραφιες γνψστων μου σε παρτυ , παραλιες και εξοδους ... Το 80% των φιλων μου κανει ενα αθλημα και εμενα η μανα μου στο δημοτικο δεν με εστελνε , Β'Λυκειου θα αρχισω ; Οσο για της πανελληνιες με εχουν αναγκασει να παω για ηλεκτρολογων μηχανικων παρολο που πιστευω οτι πληροφορικη μου ταιριαζει πιο πολυ ... Και ηδη με εστειλαν καλοκαιρινο για την Β'Λυκειου με φυσικη και χημεια οποτε αποκλειεται να με υποστηριξουν αν δωσω για πληροφορικη .. Τωρα εκτος απο αθλημα ,βιβλια και εξοδους τι αλλο μπορω να κανω ...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134523 από nonreligius στις 31 Ιουλίου 2015, 12:15μμ

nonreligius

Εικονίδιο
μέλος από: 21/6/2015
μηνύματα: 298 αποδεκτές 0
Λες ότι δεν κάνεις άθλημα. Ευκαιρία να αρχίσεις. Σου προτείνω γυμναστήριο όπου δεν χρειάζεται αυστηρότητα στο πρόγραμμα, όπως στο ποδόσφαιρο π.χ.

Για την μάχη πληροφορικής -ΗΜΜΥ έχουν γραφτεί πολλά. Μπορεί και τόμοι ;) Και εγώ στο ίδιο δίλλημα ήμουν αλλά επέλεξα τελικά ΗΜΜΥ.
Το θέμα είναι ότι αν δεν σου αρέσουν τα υπόλοιπα μαθήματα ΘΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙΣ. Είχα ψάξει για το ΕΜΠ και τα 2,5 χρόνια έχουν ότι άκυρο μπορείς να φανταστείς. Πληροφορική μόνο 3-4 μαθήματα. Στις ροές επίσης, από τις 3 πρέπει να πάρεις και 2 άσχετες με πληροφορική, όπου επίσης ΘΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙΣ.
Μην ακούς τους γονείς σου σε αυτά τα θέματα, κάνε ότι θες. Πες τους ότι η απόφασή σου είναι οριστική και αμετάκλιτη και ότι θα πας πληροφορική. Δεν γίνεται να καταστρέψεις το μέλλον σου με κάτι που δεν σου αρέσει επειδή οι γονείς σου θέλουν τη μόστρα σου.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134555 από aris17 στις 02 Αυγούστου 2015, 8:27μμ

aris17

Εικονίδιο
μέλος από: 31/7/2015
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Έγραψε:(nonreligius@31 Ιουλίου 2015)
οπότε η φράση "θέλω να πεθάνω" δεν βοηθάει καθόλου. Δείξε θάρρος, μα σε 2 χρόνια φοιτητής με το καλό.

Υποθετω πως εχεις δικιο , θα ηταν τα νευρα της στιγμης . Τουλαχιστον μονος καταλαβα γραφοντας το ποστ οτι παιρναω τοσο χαλια λογω πολλων , οχι ενος , προβληματων . Θα δω τι θα κανω
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134556 από nonreligius στις 02 Αυγούστου 2015, 9:35μμ

nonreligius

Εικονίδιο
μέλος από: 21/6/2015
μηνύματα: 298 αποδεκτές 0
Το μυστικό είναι να μην προσπαθήσεις να τα λύσεις μαζεμένα και αμέσως. Θα σε πλακώσουν. Σιγά σιγά και όλα θα φτιάξουν :)
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134559 από cool_guy15 στις 03 Αυγούστου 2015, 1:55πμ

cool_guy15

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2015
μηνύματα: 65 αποδεκτές 0
Φίλε, έχεις σκεφτεί ποτέ να επισκεφτείς ψυχολόγο; Ως σωστός επιστήμονας, ο άνθρωπος θα ακούσει υπομονετικά όλα σου τα προβλήματα, θα σου δώσει συμβουλές για το πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις αλλά πιθανότατα θα μιλήσει και στους γονείς σου για το πως πρέπει να σου φέρονται (να μην σε πιέζουν κτλ) Μπορείς απλά να τους πεις ότι έχεις προβλήματα στο σχολείο και θες να μιλήσεις σε ειδικό και επι τη ευκαιρία να του αναφέρεις όσα συμβαίνουν στο σπίτι. Ξέρεις είναι σημαντικό να τ α βγάλεις από μέσα σου γιατί μπορεί να σε επηρεάσουν αρνητικά στο μέλλον (επίδοση σε εξετάσεις) και να χτυπάς το κεφάλι σου. Απ'οτι φαίνεται οι γονείς σου αδυνατούν να σε καταλάβουν και ένας ψυχολόγος θα σε βοηθήσει παραπάνω απ'όσο μπορεί να πιστεύεις. Μη το σκέφτεσαι ως τον τρελογιατρο..αυτός είναι ο ψυχίατρος..ο ψυχολόγος καταλαβαίνει παρά πολύ καλά τις συμπεριφορές του ανθρώπου και πώς μπορεί να σε επαναφέρει. ψυχολογικά. Μη διστάσεις και εύχομαι όλα να σου πάνε καλά! Ελπίζω να βοήθησα!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #134572 από nonreligius στις 03 Αυγούστου 2015, 5:33μμ

nonreligius

Εικονίδιο
μέλος από: 21/6/2015
μηνύματα: 298 αποδεκτές 0
Έγραψε:(cool_guy15@03 Αυγούστου 2015)
Μη το σκέφτεσαι ως τον τρελογιατρο..αυτός είναι ο ψυχίατρος..ο ψυχολόγος καταλαβαίνει παρά πολύ καλά τις συμπεριφορές του ανθρώπου και πώς μπορεί να σε επαναφέρει. ψυχολογικά.


Αυτό ακριβώς. Ο ψυχολόγος κατά τη γνώμη μου προσφέρει υπηρεσίες ισάξιες με γιατρό πάντως. Πήγαινε αν θες, θα σε βοηθήσει πολύ. Μόνο που αν δεν σου αρέσει η αντιμετώπιση του να τον αλλάξεις αμέσως.
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login