Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Είμαι τόσο ηθικό στοιχείο που ακόμα και όταν αυτοϊκανοποιούμαι διαβάζω το 'Προς την Νίκην'! ©NoCTuRNe, irc.ftou.gr
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Διαβασμα και διαθεση

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #126473 από Panos98 στις 16 Απριλίου 2014, 5:51μμ

Panos98

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 11/9/2013
μηνύματα: 115 αποδεκτές 0
Καλησπερα, ειμαι μαθητης Α' λυκειου και το προβλημα μου ειναι οτι, αν και θα μπορουσα ανετα να βγαζω πανω απο 19 αν διαβαζα οπως πρεπει φυσικα, δεν διαβαζω οπως πρεπει και περναω πολλες ωρες στον υπολογιστη και με αποσπαει απο το διαβασμα και στο τελος να μην μου μενει πολυς χρονος για να διαβαζω και διαβαζω τα πιο σημαντικα οπως τα μαθηματικα που με ενδιαφερουν πολυ και μερικες φορες καθομαι και ως αργα το βραδυ ενω θα μπορουσα να τα κανω πιο πριν και να ειμαι ησυχος, και το προβλημα ειναι οτι τα αφηνω παντα για το βραδυ. Τωρα το πασχα θελω να κανω μια επαναληψη στα περισσοτερα μαθηματα και αυτες τις μερες λεω συνεχεια θα κανω το πρωι και τιποτα... το βραδυ βγαινω εξω και ετσι..., δεν ξερω δεν εχω την διαθεση να διαβασω και, αν και δεν μου αρεσει αυτο που κανω παλι το συνεχιζω... Τι θα μου προτεινατε να κανω; Μια λυση για να εχω την ορεξη να διαβασω; Η εναν σωστο τροπο μελετης;
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #126474 από pi8hkos97 στις 16 Απριλίου 2014, 6:37μμ

pi8hkos97

Εικονίδιο
μέλος από: 14/1/2014
μηνύματα: 507 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα καθώς το νέο σύστημα έχει ευνουχίσει τους μαθητές. Καταρχάς αν καταφέρεις και βγάλεις Α λυκείου 19 με το νέο σύστημα (και 16-17 θα είσαι από τους άριστους) ενώ οι άλλοι ούτε καν θα περνάνε έχεις μεγάλο πλεονέκτημα.
Όσον αφορά τον υπολογιστή μπορείς να ρυθμίσεις ποιες ώρες θα μπαίνεις (π.χ. 2 ώρες το βράδυ). Τώρα το πρωί είναι ευκαιρία που έχεις καθαρό μυαλό να κάτσεις να διαβάσεις.
ΤΟ πάνω απόλα είναι να βάλεις ένα πρόγραμμα. Δηλαδή θες να διαβάσεις 12 μαθήματα κανόνισε ποιες ώρες θα κάνεις τί και ποιες μέρες θα τα κάνεις. Τ¨ωρα όσον αφορά τη διάθεση το μόνο που μπορείς να σκέφτεσαι είναι ότι πλησιάζουν οι εξετάσεις και η σχολική χρονιά τελειώνει. Το βράδυ εννοείται έξω με την παρέα να ξεσκάς. Πάντως αν τα πας καλά αυτή τη χρονιά ενώ άλλοι όπως σου είπα και πριν θα μένουν έχεις την ευκαιρία να κάνεις καμιά στραβή του χρόνου ή του παραχρόνου ενώ άλλοι δεν θα έχουν. ΑΝ και εννοείται θα προσπαθήσεις να τα πας καλά όλα τα χρόνια, και όταν μπεις στη σχολή που θες στα @@ σου όλα και αράζεις σαν άνθρωπος.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #126476 από Panos98 στις 16 Απριλίου 2014, 6:45μμ

Panos98

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 11/9/2013
μηνύματα: 115 αποδεκτές 0
Αν σκεφτεις οτι στο πρωτο τετραμηνο εβγαλα 18,7 με διαβασμα το πολυ 1 ωρα την ημερα ειμαι ικανοποιημενος :P και μερικα μαθηματα οπως ιστορια η θρησκευτικα κτκλπ τα διαβαζα στο διαλλειμα και εκανα και μερικες πονηριες εχοντας κατω το βιβλιο οταν μας εξεταζε και τα ελαγα :P. Ναι οντως το προβλημα ειναι οτι δεν ειμαι οργανωμενος και οτι ειμαι της τελευταιας στιγμης αλλα οκ λεω τοσα χρονια σχολειο και 2 εχω ακομα τωρα θα τα παρατησω; Δεν γαμιουνται ολα.. :P Αλλα βεβαια δινω για proficiency φετος και παω και ποδοσφαιρο... και ειναι και αυτος καποιος χρονος μειον διαβασματος... αλλα οκ ελπιζω να παρω το proficency και να ειμαι πιο ελευθερος του χρονου!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #126495 από pligwmeniii στις 17 Απριλίου 2014, 3:28μμ

pligwmeniii

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 16/3/2014
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Οργανωσε το.χρονο.σου το μονο που μπορεις.να.κανεις πεεωτα κανε τα μαθηματα σου και μετα.κατσε στον υπολογιστη ως το.πρωι. βαλε απλα ενα στοχο πολλες φορες ειναι.και θεμα μυαλου
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login