Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το να κοιμάσαι στο τιμόνι είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να μην γεράσεις ποτέ.
Πέμπτη, 25 Απριλίου

Θελω να γινω Ηθοποιος

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #131553 από NikStef στις 16 Δεκεμβρίου 2014, 5:10μμ

NikStef

Εικονίδιο
μέλος από: 16/12/2014
μηνύματα: 9 αποδεκτές 0
Γειά σας!
Να μπώ κατευθείαν στο ψητο..
Θελω να γινω Ηθοποιος!!!
Μου αρεσει να βλεπω ταινιες κλπ,Αυτο ειναι το ονειρο μου και η μαμα μου με στηριζει..λεει οτι το εχω...Ειμαι λιγο μικρος και οι πιο πολλοι θα μου πουνε οτι μεχρι να μεγαλωσω θα αλλαξω γνωμη..Ειμαι 14..Αλλα το αγαπω τοσο πολυ.δν ξερω πως να το εξηγησω...Θα ηθελα να ρωτησω..Ειναι ευκολο να γινεις ηθοποιος?
Και τι πρέπει να κανεις για να φτασεις σε αυτο το επαγγελμα..
Σας παρακαλω απαντηστε μου..
Ευχαριστώ!
προφίλάλλα...˵quote˶
4
Μήνυμα #131554 από Justanothergirl στις 16 Δεκεμβρίου 2014, 5:56μμ

Justanothergirl

Εικονίδιο
μέλος από: 16/11/2014
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Εγω θελω να γινω σκηνοθετης. Βλεπω ταινιες, διαβαζω βιβλια σχετικα με αυτο. Οι γονεις μου ομως δεν θελουνε να στηριξω το μελλον μου σε ενα επαγγελμα τοσο ασυνηθιστο και ασταθες. Ομως εγω δεν χανω τις ελπιδες μου και εχω βρει εναν τροπο που θα μπορω να συνδιαζω και την δικη μου επιθυμια και των γονιων μου. Βλεπεις δεν εχουν αδικο να ανησυχουνε. Αν το θες ομως πολυ μπορεις να δοκιμασεις χωρις ομως να εναπωθετεις ολες σου τις ελπιδες σε αυτο. Ασε που μπορει μεχρι να μεγαλωσεις να βρεις κατι που θα σε ενθουσιασει περισσοτερο. Αντε και ισως συνεργαστουμε μια μερα! :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131558 από ScandalousAngel στις 16 Δεκεμβρίου 2014, 8:57μμ

ScandalousAngel

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2012
μηνύματα: 268 αποδεκτές 0
Είναι σημαντικό να υλοποιούμε τα όνειρα μας γιατί έτσι δεν θα έχουμε μια βαρετη ζωή. Το να γίνεις ηθοποιός στις μέρες μας δεν είναι δύσκολο. Είναι σημαντικό όμως να κάνεις τις σωστές επιλογές. Πρέπει να ξέρεις ότι είναι ένα δύσκολο επάγγελμα γιατί όχι μόνο απαιτεί κόπο και σκληρή δουλειά αλλά είναι και αβέβαιο. Ένας ηθοποιός που τη μία παίζει σε μια θεατρική παράσταση μπορεί την επόμενη χρονιά να μην βρίσκει δουλειά. Θεωρώ ότι πριν σπουδάσεις ηθοποιός, πρέπει να αποκτήσεις ένα άλλο πτυχίο από μια σχολή που θα σου ΑΡΈΣΕΙ εξίσου με την υποκριτική, είτε έχει σχέση με αυτή πχ θεατρολογος είτε όχι. Έτσι θα εξασφαλίσεις την ολοκληρωμένη μόρφωση σου αλλά και μια επιπλέον δουλειά στους δύσκολους καιρούς.

Όπως σου είπα και πριν σημαντικό είναι να κάνεις τις σωστές επιλογές. Επειδή αγαπάω την υποκριτική και τον κινηματογραφο οσο και εσύ, αν γινόμουν ηθοποιός θα πήγαινα σε μια από τις μεγάλες κρατικές σχολές θεάτρου (ΚΘΒΕ, Εθνικό θέατρο) που παρέχουν ένα πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών και αν είσαι καλος σου δίνουν αρκετές ευκαιρίες. Δεν θα θελα να γίνω ηθοποιός χωρίς κύρος που παίζει σε σάχλες σαπουνοπερες της τηλεόρασης. Αν έχεις φυσικά την οικονομική δυνατότητα μπορείς να πας και σε ιδιωτικές σχολές αλλά θεωρώ ότι επειδή ακριβώς μπαίνεις χωρίς εξετάσεις, λίγοι είναι αυτοί εκει μεσα που έχουν πραγματικό ταλέντο.

Έχεις το μέλλον μπροστά σου να αποφάσεις. Δες τις σχολές που προανέφερα, διάβασε πληροφορίες στο Internet και γενικότερα δες τι σου αρέσει. Προς το παρόν καλό θα ήταν να βρεις κάποια θεατρική ομάδα να συμμετασχεις ώστε να κάνεις εξάσκηση και να ξεφευγεις και από τα μαθήματα του σχολείου. Δεν ξέρω αν αυτό υπάρχει παντού αλλά μερικοί δήμοι έχουν θεατρικά εργαστήρια που κανεις και κάποια θεωρητικά μαθήματα. Δες τη σε ενδιαφέρει και ακολούθησε το. Ελπίζω να σε βοήθησα ! :) Καλή τύχη ! :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131560 από PolGr00 στις 16 Δεκεμβρίου 2014, 10:53μμ

PolGr00

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 1/12/2014
μηνύματα: 31 αποδεκτές 0
Είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος από σένα, δηλ. 15 και ενδιαφέρομαι επίσης για την υποκριτική. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν γι'αυτό..Με δυσαρέσκεια σου λέω πως όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνεις ηθοποιός..το δυσκολότερο βέβαια είναι να πετύχεις ως ηθοποιός και να βρίσκεις δουλειές που θα σου εξασφαλίζουν σίγουρα έσοδα. Κατ'αρχήν πρέπει να έχεις τρομερή εμπειρία, ταλέντο και φυσικά "γνωστούς". Στις μέρες μας, στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά ως ηθοποιός επειδή είτε δεν βρίσκεις δουλειά είτε βρίσκεις και δεν σε πληρώνουν..Γι'αυτό και γω από την πρώτη στιγμή σκεφτόμουν το εξωτερικό. Αν δεν σε ενδιαφέρει το εξωτερικό και ενδιαφέρεσαι κυρίως για Ελλαδιτσα θα σου έλεγα να κρατήσεις μία επιφύλαξη και να παρακολουθήσεις μαθήματα σε κάποια σχολή υποκριτικής, θεάτρου ή κινηματογράφου παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές σου, έτσι ώστε αν δεν τα καταφέρεις στο χώρο..να έχεις ένα backup αν με πιάνεις. Καλή επιτυχία.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131561 από άσχετος στις 16 Δεκεμβρίου 2014, 11:41μμ

άσχετος

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 27/2/2012
μηνύματα: 427 αποδεκτές 0
Συγγνώμη που θα σας στεναχωρήσω,αλλά έχει γεμίσει η Ελλάδα με γιατρούς,δικηγόρους,ηθοποιούς,αρχιτέκτονες,καθηγητές και άλλες ειδικότητες υψηλών θέσεων.Αλλά με τις μεσαίες θέσεις τι θα γίνει;
Πες γίνεσαι ηθοποιός,τι θα κάνεις;θα περιμένεις πολύ καιρό και το πολύ πολύ να δουλεύεις σερβιτόρος/α σε κανένα καφέ για να τα βγάζεις πέρα.Άλλωστε ακόμα και αυτοί που έχουν γίνει ηθοποιοί,έχουν μια δεύτερη δουλειά,γιατί δεν τα βγάζουν πέρα(μην κοιτάς τώρα τον Brand Pitt κλπ)
Και εμένα προσωπικός μου στόχος είναι η νομική,για να δείξω ότι τα λεφτά των γονιών μου δεν πήγαν χαμένα.Θα το έλεγα στόχος των γονιών μου.Αν και αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θα βρω δουλειά στα 40.
Ύστερα βγαίνουν οι νέοι και παραπονιούνται για την ανεργία.Μα φυσικό όταν αποφοιτούν τον χρόνο 500+ δικηγόροι(στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 35.000 χιλιάδες δικηγόροι) και άλλοι τόσο γιατροί,ηθοποιοί κλπ.Ενώ αν κοιτάξουμε γύρω μας υπάρχουν τόσα επαγγέλματα που έχουν θέσεις,αλλά φυσικά ο Ελληναράς θέλει μισθό πάνω από 2000 ευρώ τον χρόνο και δεν του κάνουν τα 1200(παραδείγματα λέω).
Τέλος πάντων,αν το αγαπάς τόσο πολύ,προσπάθησε το και όπου σου βγει!Και που ξέρεις μπορεί να είσαι και τυχερή!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131563 από NikStef στις 17 Δεκεμβρίου 2014, 4:05μμ

NikStef

Εικονίδιο
μέλος από: 16/12/2014
μηνύματα: 9 αποδεκτές 0
Ευχαριστω παιδια μπορω να πω οτι με βοηθησατε...
Το ονειρο μου ελπιζω να το πραγματοιποιησω..μερα με την μερα αυξανετε η αγαπη μου γιαυτο το επαγγελμα...οντως ειναι αβεβαιο επαγγελμα..
Εχω μια ακομη απορια..Στο λυκειο θα παω θεωριτικη για να γινω ηθοποιος ε?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131565 από PolGr00 στις 17 Δεκεμβρίου 2014, 11:06μμ

PolGr00

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 1/12/2014
μηνύματα: 31 αποδεκτές 0
Αχ όχι..μην το κάνεις αυτό..! Τα τμήματα θεάτρου και κινηματογράφου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, εκτός από το ότι οι γνώσεις είναι υπερβολικά γενικές..υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το μετανιώσεις. Απ'ότι ξέρω, στη Θεσσαλονίκη οι σπουδές θεάτρου διαρκούν 10 εξάμηνα που είναι 5 χρόνια. Θα σου πρότεινα να κάνεις κανονικά τις σπουδές σου σε έναν άλλον τομέα που σε ενδιαφέρει (που να περιλαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση) και παράλληλα να παρακολουθήσεις μαθήματα σε κάποια δραματική σχολή, θετρικό εργαστήρι ή σχολή κινηματογράφου. Έτσι θα έχεις την υποκριτική σαν χόμπυ παραπάνω, κι αν σου κάτσει και βρεις καλές δουλειές, ασχολείσαι μόνιμα με αυτό. Πάντως μην κάνεις το λάθος και γραφτείς στο πανεπιστήμιο στις θεατρικές σπουδές γιατί θα αντιμετωπίσεις τρομερή ανεργία και δεν θα μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα..ελπίζω να βοήθησα..μη διστάσεις να ρωτήσεις ό,τι άλλο θες..μ'αρέσει να συζητάω γι'αυτό!!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131569 από NikStef στις 18 Δεκεμβρίου 2014, 3:52μμ

NikStef

Εικονίδιο
μέλος από: 16/12/2014
μηνύματα: 9 αποδεκτές 0
Σε ευχαριστω πολυ...να γινεις ηθοποιος ειναι πολυ δυσκολο? εγω σκευτομαι τωρα που ειμαι μικρος να παω σε καποιο θεατρικο εργαστηρι και οταν με το καλο τελειωσω με το λυκειο να παω να σπουδασω στην αθηνα...με λιγα λογια θα βασισο το μελλον μου πανω στην ηθοποιοια..δν ξερω αν θα κανω καλα η οχι αλλα δν με νοιαζει κιολας..θελω τοσο πολυ να γινω ηθοποιος..και ας παιζω και σε μικρες παραστασεις η σε μικρες ταινιες..
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #131571 από PolGr00 στις 19 Δεκεμβρίου 2014, 1:35μμ

PolGr00

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 1/12/2014
μηνύματα: 31 αποδεκτές 0
Το να γίνεις ηθοποιός δύσκολο δεν είναι..το να επιβιώσεις σαν ηθοποιός είναι το δύσκολο..μου λες ότι θέλεις να βασίσεις το μέλλον σου στην υποκριτική..και αν δεν βρίσκεις δουλειές τι θα κάνεις; θα δουλεύεις σερβιτόρος σε μπαρ ως να βρεις δουλεια ως ηθοποιός; Οι ηθοποιοί που βγάζουν καλά λεφτά μόνο από τη δουλειά τους είναι ελάχιστη..να μην πω αμεληταίοι. Βέβαια στο εξωτερικό, άπαξ και γίνεις γνωστός, θα ζήσεις μια ζωή με τα λεφτά της υποκριτικής αλλά τώρα μιλάμε για Ελλάδα..όπως σου είπα και πιο πριν..καλά θα ήταν να σπουδάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει π.χ. οικονομικά ή πληροφορική..και να παίρνεις παράλληλα μαθήματα υποκριτικής. Τώρα αν θες να ασχοληθείς αποκλειστικά με την υποκριτική, μπορείς να δώσεις στο ΚΘΒΕ, στο Εθνικό Θέατρο με πιθανότητες 0,0012% να γινεις δεκτος ή σε κάποια ιδιωτική σχολή τις οποίες εγώ δεν πολυεμπιστεύομαι επειδή σου τρωνε πολλά λεφτά για κάποιες γενικές γνώσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το τραγούδι.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login