Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Η δυνατότητα να ρίχουμε το φταίξιμο στους άλλους, λέγεται ομαδική δουλειά.
Παρασκευή, 26 Απριλίου

Στρατός

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #134503 από cool_guy15 στις 30 Ιουλίου 2015, 2:36πμ

cool_guy15

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2015
μηνύματα: 65 αποδεκτές 0
Χαίρετε πρώτα απ'όλα και ευχαριστώ εκ των προτέρων αυτούς που θα κάνουν τον κόπο να διαβάσουν αλλά και θα μπουν στον κόπο να λύσουν τις απορίες μου σχετικά με το στρατό, τις οποίες θα διατυπώσω αμέσως τώρα.
1) Λοιπόν, πρώτα απ'όλα, από προσωπικές εμπειρίες αλλά και γνώσεις, ποιος κλάδος θεωρείται ο καλύτερος, ως προς τις συνθήκες της θητείας;

2)Ισχύει πως έχεις λιγότερες πιθανότητες για ναυτικό, αεροπορία χωρίς βύσμα;

3)Σε περίπτωση που κάποιος πάρει αναβολή για σπουδές, μετά τις σπουδές του, αντιμετωπίζεται διαφορετικά στο στρατόπεδο από τους ανώτερους ως πιο "ώριμος" και "μορφωμένος" άντρας ή κάνει ακριβώς ότι και τα 18χρονα;

4)Εαν σπουδάσεις π.χ. Φαρμακευτική, Ιατρική, Νοσηλευτική, Οικονομικά, Νομική κτλ. ενδέχεται να τοποθετηθείς σε θέση συναφή με αυτό που σπούδασες; Ενδέχεται η μπορεί και όχι;

5)Αξίζουν οι στρατιωτικές σχολές; Ισχύει πως αν περάσεις σε στρατιωτική σχολή ξεχνάς εντελώς τη φοιτητική ζωή; (Αν το δει κάποιος απόφοιτος στρατιωτικής σχολής- Αν είχες επιλογή θα το ξανάκανες;)

6)Οι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών δεν εκτελούν την κανονική 9μηνη ή μειωμένη 6μηνη θητεία, σωστά; Αφού τόσα χρόνια στη σχολή καθημερινή εκπαίδευση κάνουν. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Θα ήθελα όσο το δυνατό περισσότερες απόψεις για την ερώτηση 5, για τις υπόλοιπες, μια μονολεκτική απάντηση θα ήταν κατατοπιστική! Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
προφίλάλλα...˵quote˶
4
Μήνυμα #134512 από maxdude στις 30 Ιουλίου 2015, 5:57μμ

maxdude

Εικονίδιο
μέλος από: 20/7/2015
μηνύματα: 10 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

1) Ναυτικό μακράν. Αυτός βέβαια είναι ο γενικός κανόνας. Από κει και πέρα - κατά περίπτωση - μπορεί να κάτσει (υπέρ)χαλαρή θητεία ακόμη και στο στρατό ξηράς.
2) Ισχύει.
3) Η άληθεια είναι πως στην αρχή όλοι θα ρωτηθούν τι έχουν σπουδάσει ή τι δουλειά κάνουν. Αυτοί με τα πιο "δυνατά" πτυχία θα βρουν συνήθως πόστο σε γραφείο. Από κει και πέρα λίγες οι διαφορές στην αντιμετώπιση σε σχέση με τα 18χρονα.Ίδια καθήκοντα, ίδιες υποχρεώσεις. Μην περιμένεις προνομιακή μεταχείριση μόνο λόγω του πτυχίου...
4) Ειδικά όσοι τελειώνουν ιατρική, θα μπουν αυτομάτως στο ιατρικό σώμα (κ όχι πεζικό, πυροβολικό κτλ). Οι υπόλοιποι (οικονομικά, νομική κτλ) απλά θα πάρουν πόστο σε γραφείο.
5) Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα. Πάντως εννοείται δεν κάνεις την κλασική φοιτητική ζωή, αφού υπάρχουν σκοπιές, υπηρεσίες, διανυκτερεύσεις, εκπαίδευση κτλ. μέσα στη σχολή.
6) Όχι δεν υπηρετούν στρατιωτική θητεία κληρωτών. Ήδη μετά την αποφοίτηση είναι αξιωματικοί/υπαξιωματικοί.

Εάν σκέφτεσαι να μπεις σε στρατιωτική σχολή, σε καμία περίπτωση μην το μπλέξεις με τα θέματα της 9/8/6μηνης θητείας που κάνουμε οι υπόλοιποι. Η στρατιωτική καριέρα έχει εντελώς δικές της παραμέτρους (Από τη μία πχ σταθερός μισθός, ειδικές τιμές σε σούπερμαρκετ, μετακινήσεις, ψυχαγωγία, τηλέφωνα κ από την άλλη μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα, πρωινό ξύπνημα, στολή και πειθαρχία για τα επόμενα 30 χρόνια κτλ)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134518 από cool_guy15 στις 31 Ιουλίου 2015, 1:25πμ

cool_guy15

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2015
μηνύματα: 65 αποδεκτές 0
Σ'ευχαριστώ πολυ φίλε μου, εννοείται ότι θα πάρεις και αποδεκτή απάντηση..Και γω ναυτικό ήθελα πάντα να υπηρετήσω..υπάρχει περίπτωση να με πάρουν χωρίς βύσμα; Δύσκολο εε; Όσο για τις σχολές απλά ρωτάω..ποτέ δεν έχω σκεφτεί να γίνω στρατιωτικός και δεν τρελαίνομαι στην ιδέα ακόμη κι αν έχει 0 ανεργία. Όσο για τις περιοχές; Ξέρεις τι παίζει; Εγώ που είμαι από Έβρο, έχω πολλές πιθανότητες να υπηρετήσω στον τόπο μου; Επειδή τους περισσότερους εδώ βόρεια τους στέλνουν..Αν υπηρετήσω εδώ..σημαίνει ότι θα είμαι ξηράς -_-
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login