Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Δε φοράμε το προφυλακτικό έξω από το παντελόνι.
Τρίτη, 23 Απριλίου

ζητημα υγειας

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #57742 από mixroula στις 17 Ιανουαρίου 2010, 2:03πμ

mixroula

Εικονίδιο
μέλος από: 27/12/2009
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
πριν απο περιπου ενα μηνα ο φιλος μου ανεβασε ξαφνικα πυρετο πολυ υψηλο...πηγαμε στο νοσοκομειο και μας ειπαν φαρυγγιτιδα..του εδωσαν μια αντιβιωση και αντιπυρετικα ..ο πυρετος επεσε σχετικα (απο 40 που ηταν αρχικα ηταν γυρω στο 38-38,5 για 5 μερες περιπου..ομως σε εξετασεις που εκανα του ηπαν να κοψει τα χαπια γιατι του ανεβασαν τις τρανσαμινασες του...εκανε για 10 μερες διατροφη και ολα μπηκαν στα φυσιολογικα επιπεδα...ομως πριν 2 μερες ξανανεβασε πυρετο και ειχε τρομερο πονολαιμο...οχι τοσο υψηλο οσο τη προηγουμενη φορα..ο γιατρος που τον εξετασε ειπε φαρυγγοαμυγδαλιτιδα...μα ειναι δυνατον σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα???μηπως ειναι τιποτα αλλο ?
προφίλάλλα...˵quote˶
10
Μήνυμα #57745 από Webmaster στις 17 Ιανουαρίου 2010, 2:49πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1879 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Οι γιατροί εκεί πέρα τά 'χουν παίξει τελείως ή μου φαίνεται;

Αντιβιωτικά πρέπει να δώσουν ΑΦΟΥ έχουν εξακριβώσει ότι το πρόβλημα είναι από bacteria και όχι ιός. Ας πούμε τώρα ότι είναι όντως bacteria πχ. στρεπτόκοκκος. Συνήθως αυτός κάνει 10-12 μέρες να σκοτωθεί τελείως με αντιβιωτικά και καμιά φορά είναι και ανθεκτικός στην πενικιλλίνη και θέλει δυνατότερα. Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να του σταματήσουν τα αντιβιωτικά ΣΤΗ ΜΕΣΗ της θεραπείας. Ο λόγος: Έχουν σκοτωθεί τα μισά μικρόβια και τα υπόλοιπα μισά έχουν ψυλλιαστεί τη θεραπεία και μεταλλάσσονται για να γίνουν ανθεκτικά. Οπότε ξαναπολλαπλασιάζονται και τον ρίχνουν κάτω με χειρότερης μορφής λοίμωξη.

Αυτά είναι σοβαρά πράματα και μπορεί να φτάσουν να γίνουν ενδοκαρδίτιδα και μηνιγγίτιδα ή πνευμονία. Αν όντως ήταν μικρόβιο, ήταν το λιγότερο ηλίθια η διακοπή των αντιβιωτικών χωρίς αντικατάστασή τους από άλλα.

Πρέπει να πάει σε σωστό γιατρό που θα βρει αν είναι μικρόβιο ή ιός και θα του δώσει σωστή θεραπεία.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #57746 από mixroula στις 17 Ιανουαρίου 2010, 3:02πμ

mixroula

Εικονίδιο
μέλος από: 27/12/2009
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
τι να σου πω...τωρα του δωσαν νταλασιν....πολυ δυνατο..εμενα το μυαλο μου παει κατευθειαν στο χειροτερο (μεχρι εητζ και ηπατιτιδα ) του χανε κανει εξεταση για λοιμωδη μονοπυρηνωση και ηταν αρνητικο...ο γιατρος ειπε οτι αυριο θα χει περασει ο πυρετος και αν δεν πεσει θα ειναι ανησυχιτικο .... :O :O
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #57796 από mixroula στις 18 Ιανουαρίου 2010, 7:43μμ

mixroula

Εικονίδιο
μέλος από: 27/12/2009
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
ο πυρετος του οχι μονο δε περασε...αλλα του ειπαν οτι εχει πυον στις αμυγδαλες...και ο γιατρος του ειπε να παρει κορτιζονη...θα παει και σε αλλο γιατρο...για να δουμε..αλλα εγω ειμαι σοκαρισμενη
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #57797 από Webmaster στις 18 Ιανουαρίου 2010, 8:10μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1879 αποδεκτές 0
Μα αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι οι αμυγδαλές και ο λαιμός είναι μόνο τα σημάδια και όχι το πραγματικό πρόβλημα!!! Το πρόβλημα είναι είτε ιός είτε bacteria οπότε κοιτάνε να το χτυπήσουν κατάλληλα.

Από μακριά και χωρίς αποτελέσματα εξετάσεων πολλά μπορούμε να μαντεύουμε, αλλά αν είναι στρεπτόκοκκος (που συνήθως αυτό είναι) θα κάνει 7-8 μέρες να περάσει ακόμα και με αντιβίωση. Στο στρεπτόκοκκο ο λαιμός του θα δείχνει έτσι:


Αν φυσικά είναι στρεπτόκοκκος: Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να είσαι φορέας εσύ και να του το μεταδίδεις χωρίς να αρρωσταίνεις εσύ. Μπορεί να ξανακυλήσει ακόμα και μετά τη θεραπεία με τα αντιβιωτικά. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν σου λένε τι ακριβώς είναι. Το πύον στις αμυγδαλές δεν είναι διάγνωση αλλά σύμπτωμα. Η διάγνωση είναι "Ίωση από τον τάδε ιό" ή "μόλυνση από το τάδε βακτηρίδιο". Αν είναι δυνατόν να μην μπορούν να κάνουν διάγνωση σε ένα πονεμένο λαιμό οι γιατροί εν έτει 2010...


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #57798 από mixroula στις 18 Ιανουαρίου 2010, 8:30μμ

mixroula

Εικονίδιο
μέλος από: 27/12/2009
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
στην αρχη του ειπαν φαρυγγοαμυγδαλιτιδα.....τωρα μολις με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε οτι του εκαναν λαρυγγοσκοπηση και του ειπαν οτι ειναι κατα 90 % λοιμωδεις μονοπυρηνωση...μα ειναι δυνατον 5 γιατροι και να μη το εχουν καταλαβει ????
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login