Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μεγάλες στιγμές της αρχαιότητας: Ο Ρακιντζής δημοφιλής.
Πέμπτη, 18 Απριλίου

Εξετάσεις για HIV

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #134369 από glasgewianboy στις 17 Ιουλίου 2015, 12:37πμ

glasgewianboy

Εικονίδιο
μέλος από: 17/7/2015
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
Πριν δύο μέρες έκανα σεξ χωρις προφύλαξη (ο σύντροφος μου δεν φόρεσε προφυλακτικό) και ολοκλήρωσε μέσα μου. Το ξέρω ότι ηταν τεραστια βλακεία (ιδιαίτερα επειδή δεν ειχα ξανακάνει σεξ με τον συγκεκριμένο και δεν τον γνώριζα). Θα ήθελα να μάθω που μπορώ να κάνω εξετάσεις για τον ιο HIV στην Αθήνα, δωρεαν και ανώνυμα. Έχει κανει κανεις και μπορεί να μου περιγράψει την διαδικασία; Γενικά όποια πληροφορία είναι χρησιμη. Επισης σημαντικο: πότε ειναι το νωριτερο που μπορω να κανω εξεταση; Καποιοι μου λενε σε δυο μηνες και αλλοι σε 14 ημερες. Γνωριζει κανεις?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134370 από glasgewianboy στις 17 Ιουλίου 2015, 12:43πμ

glasgewianboy

Εικονίδιο
μέλος από: 17/7/2015
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
Μια επιπλεόν ερωτηση επισης πολυ σημαντική: δεν με ενδιαφέρει μονο το HIV αλλα γενικως ολα τα σμν. Υπαρχει καποια εξεταση που μπορει να τα δειξει ολα? Ή πρεπει να κανω πολλές εξετάσεις? Δεν εχω την οικονομική δυνατοτητα να παω σε γιατρο. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
προφίλάλλα...˵quote˶
9
Μήνυμα #134372 από ScandalousAngel στις 17 Ιουλίου 2015, 5:34πμ

ScandalousAngel

Εικονίδιο
μέλος από: 3/7/2012
μηνύματα: 268 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Μπορεις να πας στο AthensCheckpoint ενα κεντρο για δωρεαν εξετασεις ΗΙV και οχι μονο. Μαλιστα τα βραδια βγαινουν και μοιραζουν προφυλακτικα και ενημερωνουν τον κοσμο. Θα σου βαλω το link του site τους για να δεις που βρισκεται τα τηλεφωνα κτλ. http://athcheckpoint.gr/

Δεν ειμαι σιγουρη αν κανουν εξετασεις και για αλλα σμν καλυτερα να επικοινωνησεις μαζι τους. Θα σου λυσουν και ολες τις παραπανω αποριες.
Ελπιζω να σε βοηθησα και καλη τυχη! :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134373 από glasgewianboy στις 17 Ιουλίου 2015, 1:15μμ

glasgewianboy

Εικονίδιο
μέλος από: 17/7/2015
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες! Δεν γνωριζα οτι υπηρχε κατι τετοιο, και σκεφτομουν να παω σε καποιο νοσοκομειο που ειναι μαλλον πιο περιπλοκο και θα επρεπε να περιμενω και μερικες μερες για τα αποτελεσματα. Σε ευχαριστω παρα πολυ και μακαρι να πανε ολα καλα!

Αν καποιος αλλος εχει να προσθεσει κατι, ευχαριστω πολυ! :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134400 από maxdude στις 20 Ιουλίου 2015, 11:36πμ

maxdude

Εικονίδιο
μέλος από: 20/7/2015
μηνύματα: 10 αποδεκτές 0
Το πακέτο εξετάσεων αίματος είναι για 4 ΣΜΝ: hiv, ηπατίτιδα β, c, και σύφιλη. Μπορείς να το κάνεις στο Συγγρό (αν είσαι Αθήνα) ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Είναι δωρεάν κ ανώνυμο, απλώς θα συμπληρώσεις ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή και θα περιμένεις περίπου 2 βδομάδες για αποτελέσματα. Σε ιδιωτικό εργαστήριο με ένα 50άρικο θα πάρεις αποτελέσματα την άλλη μέρα. Υπόψιν πως είναι λίγο νωρίς για το τεστ hiv.Το ΚΕΕΛΠΝΟ λέει να γίνεται το τεστ 3 μήνες μετά την έκθεση, στην πράξη τα τεστ 4ης γενιάς είναι 100% σίγουρα στον 1 μήνα.

Η συμβουλή της scandalous είναι σωστή. Στο athenscheckpoint θα είσαι πολύ πιο άνετα ψυχολογικά από ότι σε δημ. νοσοκομείο. Εκεί κάνουν το γρήγορο τεστ σάλιου για hiv που είναι αξιόπιστο. Ξέρω ότι έχουν και rapid test για ηπατίτιτιδες. Επίσης θα σου δώσουν και καλή ενημέρωση.

Μπράβο για την ψύχραιμη και υπεύθυνη αντίδραση σου με την οποία αντιμετωπίζεις το ατυχηματάκι!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134420 από glasgewianboy στις 22 Ιουλίου 2015, 1:32πμ

glasgewianboy

Εικονίδιο
μέλος από: 17/7/2015
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
Maxdude σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου και τις πληροφοριες.

Δηλαδη μου προτεινεις να παω αρχικα στο athenscheckpoint και μετα απο μερικους μηνες αλλου? Απλα επειδη δεν ζω στην Ελλαδα μαλλον θα πρεπει να ψαξω στο εξωτερικο μετα. Τελος παντων, στο athenscheckpoint σε ποσο καιρο μπορω να παω για να κανω το τεστ?

Σε ευχαριστω και παλι! :) Στην ζωη πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #134434 από maxdude στις 23 Ιουλίου 2015, 10:30πμ

maxdude

Εικονίδιο
μέλος από: 20/7/2015
μηνύματα: 10 αποδεκτές 0
Glasgewian εξ όσων γνωρίζω το γρήγορο τεστ σάλιου είναι τεστ αντισωμάτων του hiv, οπότε για να πάρεις αξιόπιστα αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένεις 3μήνες. Αντίθετα το τεστ αίματος 4ης γενιάς είναι συνδυασμός τεστ αντισωμάτων και αντιγόνου hiv στο αίμα (HIV Ab/Ag Combo), οπότε ανιχνεύει τον ιό σε 1 μήνα από την έκθεση. Κάπου έχω διαβάσει ότι είναι αρκετά αξιόπιστο κ σε 2 βδομάδες από την έκθεση. Ωστόσο, επειδή δεν είμαι ιατρός ή ειδικός, θα σου έλεγα:

1. Τηλεφώνησε στο athens checkpoint (έχει το τηλέφωνο στην ιστοσελίδα), εξήγησέ τους ανώνυμα το περιστατικό κ αυτοί θα σε καθοδηγήσουν υπεύθυνα κ θα σου λύσουν όλες τις απορίες για το τι πρέπει να κάνεις. Παράλληλα, υπάρχει κ η εθνική γραμμή hiv 210-7222222 όπου μπορείς - ανώνυμα πάντα - να πάρεις και εκεί υπεύθυνες πληροφορίες.

2. Ελπίζω να σου έγινε μάθημα το συμβάν, κ στο εξής να λαμβάνεις τις προφυλάξεις. Ωστόσο σε περίπτωση ατυχήματος στο μέλλον να ξέρεις ότι υπάρχει η δυνατότητα εντός 72 ωρών να λάβεις την "προφύλαξη μετά την έκθεση" (PEP) που μειώνει τις πιθανότητες να κολλήσεις κάτι. Την δίνουν αμέσως και δωρεάν τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εφόσον κρίνουν βέβαια ότι το περιστατικό ήταν σοβαρού κινδύνου, κ όχι για ψύλλου πήδημα.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login