Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Γιατί δεν βλέπουμε στις ειδήσεις τον τίτλο Ψυχοπαθής κερδίζει το Lotto;
Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Δωρεαν περιτομη (Δημοσιο νοσοκομειο) ???

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #138029 από master1993 στις 05 Οκτωβρίου 2016, 11:20μμ

master1993

μέλος από: 5/10/2016
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Γεια σας, Ειμαι 23 ετων, διαγνωστηκα με Σκληροατροφικός Λειχήνας (επειγοντως πληρης περιτομη) αλλα δεν εκανα επειδη εμαθα το κοστος ειναι 300-800 ευρω σε ιδιωτη και ειμαι οικονομικα πολυ δυσκολα.

Ειμαι ασφαλισμενος (ΙΚΑ), μπορω να κανω δωρεαν περιτομη σε δημοσιο νοσοκομειο?? Μπορει καποιος να μ συμβουλεψει, πως κ που ν παω ? Και που πρεπει να παω? Χειρουργικη ή Ουρολογική ?

Ευχαριστω πολυ.

προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #138045 από chronus στις 08 Οκτωβρίου 2016, 12:24πμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 48 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Φίλε μου, θα ήθελα να σε ρωτήσω: Η πάθησή σου συνοδεύεται και από φίμωση; Η μορφή του σκληροατροφικού λειχήνα που αντιμετωπίζεται με περιτομή στους άνδρες, ονομάζεται "ξηρωτική αποφρακτική βαλανίτιδα". Εκτός από το εξάνθημα, το πέος εμφανίζει φίμωση και κνησμό. Εκτός του πέους, μπορεί να προσβληθούν το περίνεο, ο πρωκτός και άλλα σημεία του σώματος, με κνησμώδες εξάνθημα. Αυτή η ειδική περίπτωση αντιμετωπίζεται με περιτομή, όπως είπαμε. Οι άλλες εντοπίσεις όμως αντιμετωπίζονται με φάρμακα.

Τώρα τι πρέπει να κάνεις: Η περιτομή γίνεται από ουρολόγο. Πρώτα μπαίνεις στο ίντερνετ στη σελίδα 1535.com.gr. Από εκεί, διαλέγεις πρώτα το νοσοκομείο που σε εξυπηρετεί. Κάνεις κλικ και βλέπεις τις κλινικές του. Βρίσκεις την ουρολογική κλινική και σημειώνεις τον κωδικό που θα δεις δίπλα στην κλινική (αν στο νοσοκομείο που διάλεξες, δεν βρίσκεις ουρολογική κλινική, σημαίνει ότι δεν έχει. Ξεκινάς από την αρχή και διαλέγεις άλλο νοσοκομείο).

Έπειτα, παίρνεις τηλέφωνο στο 1535 (2 ευρώ / κλήση αν δεν κάνω λάθος). Το 1535 λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες. Θα ακούσεις ηχογραφημένες οδηγίες. Κάποια στιγμή, θα σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις τον αριθμό τής κλινικής που έχεις διαλέξει. Μετά θα σε ρωτήσει αν θέλεις πρωινό ή απογευματινό ραντεβού. Τα πρωινά ραντεβού είναι δωρεάν, όμως είναι δυσεύρετα και μπορεί να περιμένεις πολύ. Τα απογευματινά ραντεβού κοστίζουν όσο μια επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό, υπάρχει όμως επάρκεια και βρίσκεις γρήγορα. Μετά σου λέει ποια είναι τα διαθέσιμα ραντεβού, ανάλογα με τις επιλογές σου. Διαλέγεις ένα και το κλείνεις.

Την ημέρα και την ώρα του ραντεβού: Πηγαίνεις στο νοσοκομείο με όλες τις εξετάσεις σου, το βιβλιάριο και τον ΑΜΚΑ σου. Αν πρόκειται για απογευματινό ραντεβού, ρωτάς πρώτα στη γραμματεία πώς πληρώνεις. Αλλιώς πηγαίνεις κατευθείαν στο εξωτερικό ιατρείο που θα σου πουν στην είσοδο και περιμένεις να σε φωνάξουν.

Εκεί θα πεις στον ουρολόγο το πρόβλημά σου και θα του δείξεις ό,τι εξετάσεις έχεις. Μετά θα σε εξετάσει. Αναλόγως, μπορεί να σε στείλει και για άλλες εξετάσεις, που θα τις κάνεις μέσα στο νοσοκομείο ή να σε παραπέμψει κατευθείαν για περιτομή, αν κρίνει ότι χρειάζεσαι. Η περιτομή θεωρείται μικροεπέμβαση και κοστίζει από καθόλου έως ένα πολύ μικρό ποσό, ανάλογα με τις παροχές τού ταμείου σου. Θα σου τα εξηγήσουν όλα εκεί.

Αν όντως πρόκειται για σκληροατροφικό λειχήνα, φαντάζομαι θα σου πει ο ουρολόγος ότι μετά την περιτομή, πρέπει να συνεχίσεις θεραπεία σε δερματολόγο. Ο δερματολόγος θα εξετάσει αφενός τα γεννητικά όργανα, το περίνεο και τον πρωκτό και αφετέρου το υπόλοιπο σώμα, για τυχόν άλλες εντοπίσεις τής νόσου (καθώς, όπως είπαμε, η νόσος αυτή μπορεί να προσβάλει όλο το σώμα). Για τα άλλα μέρη του σώματος, καθώς και για τα υπολείμματα στο πέος, αν υπάρχουν, ο δερματολόγος θα σου δώσει φάρμακα και θα σε παρακολουθεί γενικά. Η διαδικασία για να κλείσεις ραντεβού με δερματολόγο έιναι η ίδια. Στην Αθήνα καλά δερματολογικά έχει το Συγγρού και στη Θεσσαλονίκη, το Αφροδισίων και το Παπαγεωργίου. Αν μένεις σε επαρχία, υπάρχουν και εκεί καλά νοσοκομεία φυσικά.

Θα σου πρότεινα πάντως να μην καθυστερήσεις πολύ, γιατί η ασθένεια αυτή μπορεί να κάνει επιπλοκές, αν μείνει για πολύ χωρίς θεραπεία, ενίοτε σοβαρές! Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά μην αργήσεις πολύ!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138047 από master1993 στις 08 Οκτωβρίου 2016, 1:54πμ

master1993

μέλος από: 5/10/2016
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
@chronus

Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση, ναι εχω και φιμωση μαζι και μου προτεινε ο γιατρος οσο το δυνατον γρηγοροτερα να κανω την εγχειρηση..... δυστυχως, περασαν 2 χρονια και δεν εχω κανει επειδη εμαθα πως οι τιμες απο ιδιωτες ειναι πολυ ακριβα. Πριν κατι μερες εμαθα οτι για το δημοσιο (ασφαλισμενοι ικα) ειναι δωρεαν και θα ηθελα να μαθω αν ισχυει μονο. Εκλεισα σημερα ενα ραντεβου με ουρολογο.... μου ειπαν αν το αφησω για πολυ καιρο θα εχω θεμα κ μ νεφρα, συκωτια κ τετια. (Δυστυχως, εχω διαφορους πονους στο σωμα που δεν μπορω να εξηγησω αλλα πονανε αρκετα εντονα).

Ευχαριστω κ παλι για την πληροφορια, σημαινει πολλα!!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138055 από grigoristhess στις 12 Οκτωβρίου 2016, 8:21μμ

grigoristhess

Εικονίδιο
μέλος από: 14/12/2014
μηνύματα: 32 αποδεκτές 0
βρε κανονικα γινεται απλα πρεπει να πας σε εξωτερικο ιατρειο ουρολογου(πρωινο) που ειναι δωρεαν κ να μπεις στην σειρα...εγω εκανα χαλινο σε ιδιωτικο ιατρειο με λειζερ κ πληρωσα για να μην μου γινει καμια φημωση...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138056 από Gewrgios στις 12 Οκτωβρίου 2016, 8:48μμ

Gewrgios

Εικονίδιο
μέλος από: 27/3/2013
μηνύματα: 14 αποδεκτές 0
φιλε με τον σκληροατροφικο λειχηνα θελω να σε ρωτησω αν ειχες θεμα με ιγμοριτιδα ή γενικα θεμα με το αναπνευστικο ή αν ειχες παρει ποτε zinadol(αντιβιοτικο) ?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138113 από master1993 στις 18 Οκτωβρίου 2016, 4:53μμ

master1993

μέλος από: 5/10/2016
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Έγραψε:(grigoristhess@12 Οκτωβρίου 2016)
βρε κανονικα γινεται απλα πρεπει να πας σε εξωτερικο ιατρειο ουρολογου(πρωινο) που ειναι δωρεαν κ να μπεις στην σειρα...εγω εκανα χαλινο σε ιδιωτικο ιατρειο με λειζερ κ πληρωσα για να μην μου γινει καμια φημωση...


εχω ηδη φιμωση δυστυχως. Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!!

Έγραψε:(Gewrgios@12 Οκτωβρίου 2016)
φιλε με τον σκληροατροφικο λειχηνα θελω να σε ρωτησω αν ειχες θεμα με ιγμοριτιδα ή γενικα θεμα με το αναπνευστικο ή αν ειχες παρει ποτε zinadol(αντιβιοτικο) ?


Δεν πηρα κανενα χαπι ή αντιοβιοτικο..Αποσο ξερω, δεν εχω ουτε ιγμοριτιδα. Το ιδιο ισχυει και για αναπνευστικο.

Ευχαριστω για τ χρονο σας αλανια!!
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login