ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2002

Από διαίσθηση πώς πάτε;

Από Lilla

Για να εξετάσετε πόσο δυνατή είναι η διαίσθησή σας, οι "ειδικοί" προτείνουν ένα γρίφο! Αυτός ο γρίφος είναι ένα πρόβλημα που λύνεται μόνο με διαίσθηση και όχι με λογική. Είναι από εκείνα τα προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να λύσει όσες μεθόδους και αν προσπαθήσει. Η λύση μπορεί να "έρθει" στο μυαλό κάποιου μόνο σαν αποτέλεσμα διαίσθησης (συναισθηματικής λογικής) όπως την αποκαλούν κάποιοι.

 

Και να ξέρετε ότι είπα αυτό το πρόβλημα σε 100 περίπου άτομα και μόνο 2 το έλυσαν. Και για να πω την αλήθεια ούτε εγώ το έλυσα όταν μου το είπαν. Είναι τόσο δύσκολο και ταυτόχρονα τόσο εύκολο...

 

 

Ιδού λοιπόν το πρόβλημα:

 

Έχουμε ένα μπουκάλι διαφανές ακανόνιστου σχήματος και θέλουμε να το γεμίσουμε ακριβώς μέχρι τη μέση με νερό (δηλαδή να περιέχει το μισό όγκο νερού απ' όσο θα περιείχε αν ήταν τελείως γεμάτο).

 

Στη διάθεσή μας έχουμε μόνο μια βρύση, με άφθονο νερό, και τίποτα άλλο. Κανένα όργανο μέτρησης όπως π.χ. δακτυλήθρες, για να μετράμε το νερό, ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε μέτρηση σταγόνων ή κάτι τέτοιο παρόμοιο (μέτρηση σφυγμών, αρίθμηση, κλπ).

 

Βασανιστείτε λίγο. Την απάντηση σε όσους ενδιαφέρονται θα τη δώσω σύντομα στο forum.


Σχόλια από επισκέπτες: