ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2002

Το μανιφέστο του καλού χασάπη

Από Webmaster

Φέξε μουΌλα εκείνα που θα έπρεπε να κάνει ένας χασάπης ώστε να γίνει πετυχημένος. Αλληγορικά μιλώντας, το μανιφέστο του καλού χασάπη θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ο καθένας. Επαναστατικό σε πρώτη φάση αλλά μελετημένο κατά βάθος περπατητή μου...


  1. Στο κρεοπωλείο υπάρχουν πολλών ειδών σφάγια. Ορισμένα έχουν λευκό κρέας, άλλα κόκκινο αλλά εντέλει όλα καταλήγουν στο ίδιο στομάχι.
  2. Σκοπός της επιχείρησης είναι το κέρδος. Αλλά το κέρδος δεν επιτυγχάνεται με σάπια κρέατα.
  3. Όταν κόβουμε το κρέας δέον να φοράμε ποδιά. Διαφορετικά θα μυρίζουμε αίμα. Αν δεν ξέρουμε πως φοράνε την ποδιά καλό είναι να ρωτήσουμε κανέναν παλιό χασάπη.
  4. Όταν κάποιος μας ζητάει λαδόκολλα δεν δυσανασχετούμε. Μπορεί η λαδόκολλα να προσφέρεται δωρεάν, αλλά για να τη ζητάει προφανώς θα θέλει να αγοράσει και κρέας.
  5. Όταν ορισμένοι ιδιότροποι πελάτες ζητούν να μη ζυγίσουμε και το κόκαλο έχουμε δύο επιλογές:
    1. Κλοτσηδόν έξω απ την παράγκα ρε ρεζίλη.
    2. Φτιάχνουμε το "χασάπικο χωρίς κοκάλα" και χάνουμε στην αρχή για να κερδίσουμε σε λίγο, όταν στόμα με στόμα θα γίνουμε γνωστοί ως σωστοί χασάπηδες.
  6. Υπάρχουν πολλών ειδών πελάτες. Αυτοί που αφήνουνε πολλά λεφτά και παίρνουνε ό,τι κάτσει, σύντομα θα εξαφανιστούν από δηλητηρίαση -οπότε και τα πολλά λεφτά. Ο καλός χασάπης επιθυμεί την επιλογή γιατί ξέρει ότι έχει διάρκεια.
  7. Στους φτωχούς ενίοτε δίνουμε περίσσευμα γιατί τυχαίνει να έχουμε. Στους πλούσιους ενίοτε δεν δίνουμε κρέας, γιατί δεν έχουμε πάντα και δεν τσακιζόμαστε να βρούμε επειδή είναι πλούσιοι.
  8. Όταν ο σκύλος κλέψει τα λουκάνικα δεν κυνηγάμε τον σκύλο, αλλά φροντίζουμε την επόμενη φορά να τα κρεμάσουμε ψηλότερα και στη θέση τους αφήνουμε κοκάλα.
  9. Πολλοί δεν τρώνε χοιρινό. Άλλοι δεν τρώνε κυνήγι. Όμως εμείς πρέπει να έχουμε και από τα δύο. Καλό είναι δίπλα στο μαγαζί μας να ανοίξει και ένα μανάβικο -γιατί μερικοί δεν τρώνε καν κρέας, αλλά μια πιάτσα πρέπει να έχει απ όλα αφού μπορεί ο κρεοφάγος και ο χορτοφάγος να είναι ζευγάρι.
  10. Όταν το γουρούνι ερωτευτεί τον κόκορα δεν τα σφάζουμε! Καλύτερα να χάσουμε ένα γουρούνι κι έναν κόκορα εμείς, παρά ο κόσμος να χάσει τον Αρκά.


Σχετική αρθρογραφία: