ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003

Η γάτα, το μπλαζέ βλέμμα και η βλακεία

Από Webmaster

ΑγγελούδιαΣήμερα το απόγευμα ερχόμουν να δουλέψω και την είδα να με περιμένει. Ήταν η γάτα μου, που την είχε στήσει στη γωνία και με περίμενε. Και πολύ καλά έκανε, γιατί ξέρει πως όποτε έρχομαι όλο και κάτι βρίσκω για να την ταΐσω. Άρα: Αν δεν την τάιζα ποτέ, θα πείναγε μία, θα πείναγε δύο αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα την έψαχνε αλλού τη δουλειά και σιγά μη με περίμενε. Συμπέρασμα: Τάιζέ τους για να σε περιμένουνε;

 

Όχι! Μη βγάζεις επιφανειακά συμπεράσματα, σαφώς και δεν είναι αυτό το θέμα μου. Θέλω να σε προβληματίσω για κάτι που περνάμε στο ντούκου κι όμως έχει αξία. Αν όμως ο εγκέφαλός σου δεν αντέχει το στρεσάρισμα και τα πολλά οκτάνια σε προειδοποιώ: μπορεί να τα φτύσει!

 

Σπάνια αγοράζουμε γάτες, συμβαίνει όμως κι αυτό. Τις περισσότερες φορές μας κουβαλιούνται από μόνες τους και μας κολλάνε. Ω, τι χαρά, τότε κομπάζουμε πως έχουμε γάτα! Αλλά το κακόμοιρο το ζωντανό, δεν έχει διαβάσει τα άρθρα του ftou.gr για την καλή συμπεριφορά. Καλά καλά δεν ξέρει πώς να μπει στο Internet! Έτσι, αρχίζει από ένα διάστημα και μετά και μας σπάει τα νεύρα. Θα νιαουρίσει επίμονα, θα μας γρατζουνίσει, θα κλάσει, θα χασμουρηθεί, θα σπάσει και κανά σερβίτσιο πάνω στο τσακίρ κέφι. Τι κάνουμε τότε; Η περισσότεροι κάνουμε υπομονή που όμως γρήγορα εξαντλείται στο πρώτο φάλτσο κατούρημα και τότε εξοντώνουμε τη γάτα με τρόπους που περιέγραψε σχετικό άρθρο του ftou.gr by bmagi (βλ. στο ιστορικό, στην πλάκα). Τις τύψεις τις διώχνουμε γρήγορα, είτε παίρνοντας σκύλο είτε αποφασίζοντας να μην ξαναασχοληθούμε με το άθλημα.

 

Εν προκειμένω, η γάτα εκπροσωπεί το αδύναμο κι εγώ τον "αφεντικό" της, αυτόν που έχει εξουσία ζωής και θανάτου επάνω της. Και επειδή η γάτα είναι ζώο και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και οι φιλόζωοι ακόμα μετριούνται στα δάχτυλα, να κι αν έχω εξουσία ζωής, να κι αν έχω εξουσία θανάτου επάνω της. Κουνιούνται τα Καλάβρυτα!

 

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τολμήσεις την εξής φευγάτη σκέψη: Ας πούμε ότι στη θέση της γάτας βρίσκεται ένας άνθρωπος, που μπορεί στη ζωή μας να έχει διάφορους ρόλους: Υπάλληλος, γκόμενος, γκόμενα, άντρας, γυναίκα, φιλαράκι, συνεργάτης, συνομιλητής. Πόσο σοβαρεύει η κατάσταση τότε; Καθένας από μας έχει βρεθεί και σε θέση δύναμης και σε θέση αδυναμίας. Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Όταν είμαστε σε θέση αδυναμίας, απαιτούμε τη συμπαράσταση και κλαψουρίζουμε και όταν είμαστε σε θέση ισχύος, εξαλείφουμε το ενδιαφέρον μας για τους πάντες και τα πάντα πνίγοντάς το στο μπλαζέ βλέμμα της βλακείας.

 

Ηθικό δίδαγμα:

 

Μην κάνετε ΚΑΙ στους ανθρώπους αυτά που έχετε εκπαιδευτεί να κάνετε στα ζώα.


Σχόλια από επισκέπτες: