ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2003

ΙΚΑ: Ιδιαίτερη Κακομεταχείριση Ασφαλισμένων

Από Montechristo

ΤσουγδιέςΠροτού διαβάσετε αυτό το άρθρο φτύστε τρεις φορές : Φτου - φτου - φτου! Μετά φτύστε τον κόρφο σας και κάντε επίκληση στον Κύριο ημών (Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά) να μην σας βρει το καζίκι που βρήκε την κουμπάρα μου, γιατί πραγματικά θα πικραθείτεεεεε, πωπω πόσο θα πικραθείτε! Βέβαια, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση που θα περιγράψω σας είναι λίγο - πολύ γνωστή, είτε εξ' ακοής είτε εξ' εμπειρίας από πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός σας. Πρόκειται για το γνωστό μας ΙΚΑ και τις απάνθρωπες μεθόδους που μετέρχεται (αυτοί τις λένε διαδικασίες) προκειμένου να "ψοφήσει" ο υποψήφιος συνταξιούχος προτού να δει στα μάτια του τον ταχυδρόμο με την πρώτη επιταγή. Η ιστορία είναι πραγματική και απολύτως αληθής - την έχω παρακολουθήσει προσωπικά από το ξεκίνημά της:

Η κυρία (η κουμπάρα μου) είναι 52 ετών, διαζευγμένη, με τρία παιδιά και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε παίρνει διατροφή (δεν δίνει ο πρώην - το 'πε - το ξηγήθηκε). Η κουμπάρα εργάστηκε για κάποια χρόνια ως εργατοτεχνίτης. Ωστόσο, χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας (σακχαρώδης διαβήτης, σπασμένο άκρο, αγγειακές παθήσεις, ηπατική ανεπάρκεια, κατάθλιψη κ.α.) την υποχρέωσαν να σταματήσει να εργάζεται όταν έφτασε στο όριο της μειωμένης - αναπηρικής σύνταξης. Ως εδώ καλά (τι καλά δηλαδή - ο Θεός να δώσει!!). Υπέβαλε τα χαρτιά της τον Σεπτέμβριο του 2002 και έκτοτε έπαψε να εργάζεται α) λόγω ανημπόριας β) επειδή απαγορεύεται από το νόμο να απασχολείται όποιος έχει κάνει αίτηση στο ΙΚΑ για σύνταξη.

 

Σήμερα που μιλάμε η γυναίκα αυτή βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης διότι περιμένει ακόμα τη σύνταξη - μόλις πριν ένα μήνα "πέρασε επιτροπή". Περνάω επιτροπή στην ορολογία του συγκεκριμένου οργανισμού σημαίνει ότι μαζεύονται ένα τσούρμο γιατροί ποικίλων ειδικοτήτων, κοιτάνε από τι έχεις δηλώσει ότι πάσχεις και σε περνάνε ένα γερό κόσκινο για του λόγου το αληθές. Ύστερα συγκεντρώνονται οι γνωματεύσεις και πάνε σε κάποιον που τ' όνομά του είναι "υπεύθυνος". Αυτός θα κρίνει πόσο κοντά βρίσκεσαι ο σακάτης στο συναπάντημα με το... Χάρο, ώστε να σου χορηγηθεί η πολυπόθητη σύνταξη, πράγμα που θα σου κοστίσει το κατιτίς του σε χρόνο, γιατί θα συνεχίσεις να περιμένεις. Διότι, μετά απ' αυτό, τα χαρτιά σου πάνε λέει στα "κεντρικά" όπου θα ζυγίσουν το εργασιακό σου "ποιόν", θα υπολογίσουν τα ποσοστά αναπηρίας και θα αποφανθούν πια σε πόσα ευρώ μηνιαίως θα υπολογίζεται στο εξής το κόστος της ύπαρξής σου.

 

Με τις πιο ευοίωνες προβλέψεις (σύμφωνα με τα λεγόμενα εργαζομένων της υπηρεσίας προς την κουμπάρα) θα πάρει την πρώτη σύνταξη το φθινόπωρο του 2003. Ως τότε η πίστη στη Θεία Πρόνοια και ο καλός γείτονας (το λέει κι η παροιμία : Ο Θεός κι ο γείτονας) θα τροφοδοτούν τις ελπίδες επιβίωσης αυτής της γυναίκας, αφού έχει μηδενικό εισόδημα ενώ τα έξοδα συντήρησης καλπάζουν ανενδοίαστα προς τα πάνω. Κι ύστερα μου λες για το Survivor! Καλέ, στα πλατό του ΙΚΑ να δεις hot reality που "παίζονται"!

 

Έρχομαι τώρα και σε ρωτώ ψαγμένε περιηγητή του ιντερνέ, τιμημένε πολίτη της Ftouland, ασφαλισμένε του ΙΚΑ που κάποτε (όταν κι εσύ θα μεγαλώσεις) θα έρθεις στη θέση της κουμπάρας ο υποψήφιος συνταξιούχος, που πάντα υπήρξε συνεπής με τις εισφορές του, τι σκατά θα τρώει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες; Πώς διάολο θα πληρώσει τα νοίκια του, τα νερά του, τα τηλέφωνά του, τα φάρμακά του, τα ρεύματά του και μια δωδεκάδα μαντήλια για να κλαίει; Πώς περνάει - γ**ώ τα είδωλα της Βαβυλωνίας - ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς έσοδα; Κι επιπλέον το πιο σημαντικό: εκτός από όλα τα κουσούρια που του 'χουν μαζωχτεί στην καμπούρα, πού στα τσακίσματα θα πνίξει αυτή τη ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε έντιμου ανθρώπου; Ε, όχι! ΟΧΙ! Στη δύση της ζωής του ένας άνθρωπος να ζει τέτοιες ταπεινώσεις είναι άδικο. ΑΔΙΚΟ λέω!!!

 

Τ' ακούτε αυτό εσείς εκεί, στο ίδρυμα της "ασφάλισής μας"; Ένα έχω να πω... ΦΤΟΥ ΣΑΣ!!!


Σχόλια από επισκέπτες: