ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2003

Ταξιτζήδες: Δυστυχώς, όχι υπό εξαφάνιση είδος

Από Aribeth

ΓκαζιέςΠολυαγαπημένα μέλη,

 

Πόσες φορές πριν αποκτήσουμε όλοι ένα κουτσοαυτοκινητάκι, χρειάστηκε για τη μετακίνηση μας να χρησιμοποιήσουμε ταξί; Αφήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι άλλη πονεμένη ιστορία! Σήμερα θα ασχοληθώ με το αγαπημένο μου κατοικίδιο... εεεεεε... λάθος... είδος... τον ταξιτζή! Ο ταξιτζής είναι θηλαστικό, συνήθως άρρεν. Μετρίου αναστήματος, σε έκδοση καραφλού ή μαλλιαρού, αδύνατου ή με το απαραίτητο σωσιβιάκι - σαμπρέλα στην κοιλίτσα. Κοινά χαρακτηριστικά του είδους είναι:

 

1. Οι συχνές απεργίες. Η δεοντολογία και η συμπεριφορά τους ορίζει να διεκδικούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους!

 

2. Το κλασσικό υφάκι που συνήθως ανάλογα με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της αγέλης, κυμαίνεται στο εντελώς μούγκα στιλ (ούτε καλημέρα δηλαδή) ή στην ακατάσχετη λογοδιάρροια.

 

3. Συνήθως σου μιλάνε στον ενικό, αφού λόγο της μειωμένης αντίληψης σε μπερδεύουν με τη μάνα τους ή τη γυναίκα τους! (Σε ξέρω κι από χθες ρε φίλε;)

 

4. Ο οργανισμός τους έχει ανάγκη από υψηλές δόσεις νικοτίνης και γι' αυτό δεν διστάζουν να καπνίσουν ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, και ας έρχεται όλος ο καπνός στα μούτρα σου! (Και εγώ καπνίζω ρε μάγκα, αλλά ρωτάω και το διπλανό μου πριν ανάψω τσιγάρο).

 

5. Λόγο της μειωμένης αντίληψης ξανά, έχουν πρόβλημα με τα μαθηματικά, αφού το ταξίμετρο που χρησιμοποιούν έχει άλλη άποψη για το πόσο κοστίζει η διαδρομή Ομόνοια-Αεροδρόμιο! Συνήθως αντί για πρόσθεση κάνουν πολλαπλασιασμό...

 

6. Και ξανά λόγο του μειωμένου εγκεφαλικού όγκου, οι δρόμοι τους μπερδεύουν ιδιαίτερα, αφού δεν θα ξέρουν και πολύ καλά την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν, οπότε παίρνουν πάντα τη μεγαλύτερη, ή για τις πιο ηγετικές προσωπικότητες, δεν θα σε ρωτήσουν καν από που θες να πας! Σε πάνε μόνοι τους!

 

7. Η γλωσσική τους ανάπτυξη και η σεξουαλική τους συμπεριφορά προσδιορίζει χαρακτηριστικά όπως ένα ανεξάντλητο υβρεολόγιο προς τους άλλους οδηγούς που έκαναν το λάθος να βρεθούν στο διάβα τους, και ένα ανεξάντλητο φρασεολόγιο προς το ωραίο φύλο όπως "Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου; " ή "Θέλω να γίνω σκουλήκι να με πατήσεις" όπως μου είπε ένας μια φορά! Του απάντησα και εγώ ένα "ευχαρίστως μεγάλε" και στανιάρισε! Μπαμπινιώτη βρήκες το δάσκαλό σου!

 

8. Στον ψυχολογικό τομέα τώρα, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους στην άσφαλτο τους κάνει να χώνονται ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε μπροστά στον άμοιρο οδηγό, για να πάρουν τη γιαγιά, την κοπελιά, τον τεχνοκράτη, και γενικότερα όσα άτομα μπορεί να χωρέσει το όχημα κλπ κλπ. Ταυτίζονται με αρσενικά είδωλα - πρότυπα, όπως Μπαρικέλλο, Σουμάχερ, Κούλθαρτ, Ραϊκόννεν και καποιες φορές έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα παραισθήσεων, αφού το κίτρινο είδος μπερδεύει την παραλιακή με τη Φόρμουλα 1.

 

9. Έχουν ανάγκη να εκφράζουν τα προβλήματα και τις στεναχώριες τους, αφού αν ανήκουν στην κατηγορία της λογοδιάρροιας, θα σου εξιστορήσουν με το έτσι θέλω τα προβλήματα του κλάδου, το πόσο λίγα κερδίζουν, το πρόβλημα με την πεθερά, με τη γυναίκα, με τη γκόμενα, με το δάνειο, με το χρηματιστήριο, αδιαφορώντας παντελώς αν εσένα τα μπαλάκια σου έχουν γίνει τσουρέκια!

 

10. Μερικές φορές παρουσιάζουν και έλλειψη αισθητικής και καθαριότητας, τόσο επάνω τους όσο και στο ταξί τους. Η μπόχα, η βρωμιά ή το σαράβαλο όχημα που κοντεύει να κάνει το παρμπρίζ ιπτάμενο δίσκο δεν τους ενοχλεί αφού δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον που ζουν.

 

11. Η μουσική τους αισθητική πάλι, κατηγοριοποιείται σε λαϊκά άσματα όπως "είσαι αμαρτωλήηηηηη" ή ποπ ελαφρομελωδίες που ηχούν στις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις τέρμα στα κακοποιημένα τύμπανά σου.

 

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, είναι ένας κλάδος που καλύτερα να έλειπε από τους ελληνικούς δρόμους στην μορφή που τουλάχιστον υπάρχει. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα, αλλά τα περισσότερα τα ξέρουμε όλοι. Δεν αρνούμαι πως έχω συναντήσει και ταξιτζήδες που θα έπρεπε να είναι λαμπρά παραδείγματα καλής συμπεριφοράς, καθαριότητας και επαγγελματισμού. Δεν τους βάζω όλους στην ίδια κατηγορία. Τα άτομα όμως που αναφέρω στο άρθρο, θα έπρεπε να τιμωρούνται τουλάχιστον με αφαίρεση της άδειας και να εκλείψουν παντελώς σαν είδος, κατά προτίμηση με νόμιμες περιόδους κυνηγιού-εξόντωσης. Δύσκολο το κόβω...


Σχόλια από επισκέπτες: