ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2004

Τα FM την είδαν αλλιώς

Από Aribeth

ΜπλιμπλίκιαΘα ήθελα να θίξω ένα θέμα που με έχει εκνευρίσει αρκετά τον τελευταίο καιρό! Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική, και ιδιαίτερα ραδιόφωνο. Ακόμα αναπολώ τον παλιό καλό καιρό που τα Fm άνθιζαν και η μουσική ήταν απόλαυση και μπορούσε ο καθένας να βρει και να ακούσει ό,τι γούσταρε, μέχρι που μια ωραία πρωία με τη φτηνή δικαιολογία της παρεμπόδισης των πτήσεων (;;;!!!) των αεροπλάνων έκλεισαν αρκετούς σταθμούς (αααααχ ρε Ατλαντίς! σχολείο ήσουν για μένα!).

 

Βέβαια υπήρχαν και αρκετοί "φιρμάτοι" που τους λουκέτωσαν για να μη δώσουν εντυπώσεις διακρίσεων, που όμως αυτοί ξανάνοιξαν μετά από λίγο. (Εεεε τι τώρα, αφεντικά και δούλοι σκατά γινήκαμε ούλοι;) Από τότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη το ραδιόφωνο έχει λαλέψει τελείως! Πλήρης ασυδοσία, εμπορευματοποίηση, διαφήμιση, ένα καλοστημένο θέατρο για το κάθε πρόβατο που ζει για να ακούει Sakis, Vissi, Vandi κλπ κλπ! Όχι άλλο κάρβουνοοοο! Διαφημίσεις όοοοοολη την ώρα, ειδήσεις επίσης όοοολη την ώρα, τα ίδια και τα ίδια, και αν είσαι τυχερός, θα πετύχεις και κανένα καλό τραγουδάκι να ακούσεις με έναν εκφωνητή που στο μισό κομμάτι θα μιλάει επίσης όοοοολη την ώρα (βούλωσε το πια!!! Όταν παίξει το τραγούδι βγες και μίλα όσο θες κόπανε)!

 

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το εμπορικό τραγούδι και με τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη. Υπάρχουν κάποια δείγματα που είναι πολύ καλά. Ο καθένας μπορεί να ακούει ότι του αρέσει, και ταμπέλες δεν πρέπει να μπαίνουν πουθενά. Με τη μόνη διαφορά πως κάποτε γύριζες στα Fm και μπορούσες να βρεις ότι σου αρέσει, για όλα τα γούστα. Δεν υπήρχε περιθωριοποίηση, τουλάχιστον στον υπερθετικό βαθμό που υπάρχει σήμερα. Τώρα όπου και να βάλεις τη βελόνα, τα ίδια θα ακούσεις, και είπαμε, αν τα ακούσεις και καθόλου, μιας και η λογοδιάρροια στους... DJs... χο.. χο... ανθεί τα μάλα! Το ραδιόφωνο ακολουθεί πιστά και υπάκουα την τάση της τηλεόρασης: Ισοπέδωση και εμπόριο στο όνομα του χρήματος. Τώρα υπάρχει το σουξεδάκι του καλοκαιριού, και οι καλλιτέχνες ανερχόμενοι και φτασμένοι που με το έτσι θέλω στους διαφημίζουν και στους πασάρουν για να τους ακούς, οι σπόνσορες, οι ατζέντηδες και οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

 

Λες και δεν υπάρχουν άλλα είδη στο μουσικό στερέωμα! Άμεση αλλά και έμεση επιβολή βεβαίως, βεβαίως! Πάλι καλά που κάποιοι έχουν απομείνει και διατηρούν λίγο το επίπεδο. Γιατί αλλιώς αν είσαι τυχερός, πέρα από τους σταθμούς που κλίνουν προς συγκεκριμένα είδη, οι υπόλοιποι είναι καθαρά κυβερνητικοί και ειδησεογραφικοί, και οι άλλοι της εκκλησίας!!! Και χωρίς να θέλω να γίνω κυνική, sorry παιδιά, αλλά στο εξωτερικό ουδεμία διεθνής καριέρα υπάρχει από συγκεκριμένους τραγουδιστές. Σας επιβεβαιώνω πως τον... Sakiiiiis, και την Vissi, και την Despoina, δεν τους ξέρει κανείς παρά μόνο οι ομογενείς μας! Σε αντίθεση με άλλους έλληνες καλλιτέχνες, άλλους πιο γνωστούς και άλλους λιγότερο, που κάποια στιγμή η δουλειά τους όντως έφτασε παραέξω, αλλά δεν γνωστοποιήθηκε ιδιαίτερα. Βλέπεις αυτοί δεν έχουν κώλο να κουνήσουν! Και σιγά τους κώλους και το κούνημα δηλαδή!!!

 

Φτου ρεεεεε! Α ρε Μαλβίνα...


Σχόλια από επισκέπτες: