ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2004

Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων

Από casandramk

ΓιαλαντζίΗ πραγματική φιλία, δηλαδή η ανιδιοτελής και άδολη είναι σπάνια. Είμαι από τους τυχερούς που έχουν φίλους διαμάντια, φίλους στην ανάγκη και στην χαρά, δοκιμασμένους, που τους αγαπώ. Όχι δεν είναι τέλειοι. Έχουν όλοι τα ελαττώματά τους, άλλοι μεγαλύτερα, άλλοι μικρότερα, όπως τα έχω και εγώ εξάλλου. Δεν τους κατηγορώ. Κάποιοι άλλοι όμως, υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, το παίζουν φίλοι-ες και τους αφήνω μέχρι κάποιου σημείου για να αποφύγω τριβές. Παρόλ' αυτά, στην καθημερινότητα μετράνε κάποιες μικρολεπτομέρειες προκειμένου απλά και μόνο να συνυπάρξεις με φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, συγγενείς.

 

 

Φίλοι μου, λοιπόν, με εκνευρίζουν σ' εσάς τα εξής:

 

1. Όχι δεν είμαι η Τράπεζα της Ελλάδος - Αγγλίας - λοιπών χωρών. Το γεγονός ότι δεν παραπονιέμαι σε φάσεις οικονομικής στενότητας ίσως δημιουργεί την αίσθηση πως μου τρέχουν από τα μπατζάκια, όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χρηματοδοτώ την καταναλωτική σας μανία. Έτσι, όταν μου χρωστάτε χρήματα να τα εξοφλείτε χωρίς να αναγκάζομαι να σας το θυμίζω.

 

2. Το σπίτι μου είναι και σπίτι σας, με τη μόνη διαφορά πως το τηλέφωνό μου δεν είναι κι αυτό δικό σας. Υπεραστικά και κινητά για να κάνετε ζουζουνιές με το άλλο σας μισό, ειδικά σε περιόδους προσωπικής ερωτικής γκαντεμιάς, είναι απλώς και μόνο γαϊδουριά!

 

3. Δεν χρειάζομαι προξενιά για να βγω από τη δυστυχία μου -όπως την ορίζετε εσείς δηλαδή- αλλά όταν κάποιος νόστιμος γνωστός σας μου γυαλίσει κι εμένα ξαφνικά πέφτει το λογύδριο... "δεν είναι αυτός για σένα" εγώ τι να σκεφτώ; Επίσης σχόλια του στιλ: "Εσύ μια χαρά είσαι, έχεις την ελευθερία σου" δεν με πείθουν και… συγνώμη: σας αναγκάζει κανείς, πέρα από την ανασφάλειά σας να ανακτήσετε την ελευθερία σας;

 

4. Η σκληρή κριτική είναι ευπρόσδεκτη όταν έχει σκοπό να με προάγει σαν άνθρωπο και όχι να με μειώσει. Το αν πάχυνα είναι κυρίως δικό μου πρόβλημα και οι προσβολές δεν βοηθούν στο να τρέφομαι πιο υγιεινά. Και όχι δεν μπορείς καλή μου να δανειστείς το σέξι φορεματάκι στο οποίο προσωρινά δεν μπαίνω. Αντιλαβού;

 

Ευχαριστώ που ανεχθήκατε το μικρό αυτό ξέσπασμα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς προς τους φίλους μου - ο Θεός να τους κάνει -.


Σχόλια από επισκέπτες: