ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007

Δέκα οδηγίες για να μη σε βρίζει ο ψιλικατζής σου

Από vlammadi

ΑραλίκιΤο σαβουάρ βιβρ του σωστού πελάτη, διότι αν εκνευρίσεις πολύ τον ψιλικατζή σου, πολύ πιθανόν να σου πουλήσει ληγμένα και πειραγμένα την επομένη.


  1. Άφηνε την πόρτα όπως ακριβώς τη βρήκες όταν μπαίνεις στο μαγαζί καθώς και όταν βγαίνεις. Υπάρχει λόγος που είναι μισάνοιχτη, ή εντελώς κλειστή ή εντελώς ανοιχτή.

  2. Όχι, οι ψιλικατζήδες δε "δουλεύουν" τα δίλεπτα ή τα μονόλεπτα. €0,37 κοστίζει κάτι στο σουπερμάρκετ, όχι στο ψιλικατζίδικο. Ναι μεν "λεφτά είναι κι αυτά" αλλά επίσης και "εκεί είναι η τράπεζα".

  3. Όχι, ο ψιλικατζής δεν είναι φίλος σου. Αν θέλει να ακούσει για το πώς πήγες στις εξετάσεις ή αν σου πέτυχε το κέικ ή αν νίκησες στο Θανάση (παίγνιο καρτών) θα στο δείξει. Αν απλά κοιτάει και δείχνει ότι συμφωνεί, τότε απλά θέλει να φύγεις.

  4. Καλό είναι να μην πηγαίνουμε ΚΑΘΕ φορά να αγοράσουμε τα τσιγάρα μας με πενηντάρικο.

  5. Καλό θα είναι να μην υπολογίζουμε το πόσα λεφτά έχουμε και το πώς θα τα βγάλουμε κάθε φορά μέσα στο μαγαζί.

  6. Αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες, – διαλέξτε το σωστό:

    α) Μπαίνεις μέσα στο μαγαζί. Διαλέγεις το προϊόν που θέλεις. Ανοίγεις την τσάντα. Βγάζεις το πορτοφόλι. Κλείνεις την τσάντα. Ανοίγεις το πορτοφόλι. Βγάζεις τα λεφτά. Κλείνεις το πορτοφόλι. Παίρνεις τα ρέστα. Ανοίγεις το πορτοφόλι. Βάζεις μέσα τα ρέστα. Κλείνεις το πορτοφόλι. Ανοίγεις την τσάντα. Βάζεις το πορτοφόλι στην τσάντα. Κλείνεις την τσάντα. Παίρνεις το προΐόν και φεύγεις. Χρόνος που πέρασε: 4 λεπτά.

    β) Μπαίνεις μέσα στο μαγαζί. Διαλέγεις το προϊόν που θέλεις. Ανοίγεις την τσάντα. Βγάζεις το πορτοφόλι. Βγάζεις τα λεφτά. Παίρνεις τα ρέστα. Βάζεις μέσα τα ρέστα. Βάζεις το πορτοφόλι στην τσάντα. Κλείνεις την τσάντα. Παίρνεις το προΐόν και φεύγεις. Χρόνος που πέρασε 1,5 λεπτό.

  7. Είναι απλά σπαστικό να παίρνεις κάτι, να χτυπάει ο μαγαζάτορας την απόδειξη και μετα να θυμάσαι "Α, και αυτό και αυτό και το άλλο".

  8. Το αν δεν σου δέχεται την κάρτα ανανέωσης είναι πρόβλημα μεταξύ εσού και της εταιρίας σου. Ο ψιλικατζής απλά σου πουλάει την κάρτα, δεν πληρώνεται για σαπόρτ.

  9. Δε ζητάμε από τον ψιλικατζή να μας περάσει την κάρτα. Δεν πληρώνεται για σαπόρτ και δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει. Και δεν είναι τόσο δυσκολο να περάσεις μια κάρτα μόνος σου.

  10. Τέλος, προσέχουμε η στάχτη από το τσιγάρο μας να μην πέφτει πάνω στα προϊόντα, στο πάτωμα, στα παπούτσια του ψιλικατζή κτλπ.

Σχόλια από επισκέπτες: