ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002

Ανυπόφοροι εραστές πέραν της μίας φοράς

Από Lilla

Ο εραστής της μιας νύχτας

Από θέση και από φόβο μήπως δεθούνε, ορισμένες σύζυγοι προτιμούν να μην ξαναγευτούνε ένα πιάτο που έχουν ήδη δοκιμάσει. Υπάρχουν τόσοι γκόμενοι που εφαρμόζουν αυτήν την τακτική, που δεν είναι να παραξενεύεσαι πώς έχουν φτάσει και οι γυναίκες να κάνουν το ίδιο. Ο χρήσιμος εραστής είναι ο εραστής της στιγμής. Αλήθεια είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα να μην επιδιώξεις να τον ξαναδείς, ακόμα κι αν ήταν ευχάριστα, μερικές φορές είναι καλύτερο να μείνεις με μια γλυκιά ανάμνηση. Το ίδιο ισχύει και για τον εραστή των διακοπών, τον εραστή που πετύχατε στο τρένο, στο αεροπλάνο, στο ασανσέρ, στις τουαλέτες του μπαρ κλπ.

 

Οι πολυλογάδες

Είναι ικανοί, αυθόρμητα και χωρίς ενδοιασμό να πέσουν τ' ανάσκελα με μια γυναίκα που συνάντησαν στο μπαρ ή στη γωνιά του δρώμου. Αυτοί οι ειδικοί μπορούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να σας απαγγείλουν όλες τις καταπληκτικές και φλογερές δηλώσεις που έχουν να τις ακούσουν τ' αυτάκια σας από τη μακρινή εποχή που είχατε κάνει το ταξίδι του μέλιτος: "Είσαι η ωραιότερη, η εξαιρετικότερη, η καταπληκτικότερη..." Σε δευτερόλεπτα, είναι ικανοί να σας πουν όλα αυτά που θα σας ανεβάσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε η γυναίκα. Μόνο μια μικρή επισήμανση: Είναι εξίσου γρήγοροι στο να ξεχάσουν αυτές τις στιγμές της έντονης συγκίνησης και να περάσουν στην επόμενη, που θα της επαναλάβουν τα ίδια. Οι άντρες είναι πάντα ειλικρινείς. Απλά αλλάζουν ειλικρίνεια... έλεγε ο Τριστάν Μπερνάρ.

 

Ο μπουμπούκος

Τρισχαριτωμένος και ομορφούλης, αλλά όταν ανοίγει το στόμα του, λυπάσαι που δεν είσαι κουφή. Η άνευ ορίων ανεμελιά του θα μπορούσε να θεωρηθεί παιδαριώδης. Τι σας άρεσε σ' αυτόν: Η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει. Τι σας εκνευρίζει σ' αυτόν: Το κουτόχορτο που τρώει με χιούμορ. Επιφανειακός, μπανάλ, ακαλλιέργητος, δε μπορεί με τίποτα να προσεγγίσει την ουσία των πραγμάτων. Στο κρεβάτι σας ρωτάει: "Τι τρως για να έχεις τόσο ωραίο κωλαράκι;" Κοκορεύεται και γελάει σαν ηλίθιος όταν τον κάνεις να καταλάβεις ότι δεν είναι η στιγμή για γέλια. Αν τον κάνεις να καταλάβει ότι φέρεται αδέξια γελάει επίσης. Σκέτη απελπισία η προσπάθεια να του μάθετε τον τρόπο λειτουργίας σας.

 

Οι στερημένοι

Διαζευγμένοι που έχουν περάσει πολύ άσχημα και έχουν χάσει κάθε κίνητρο, που ξαναβρίσκονται αναγκαστικά στην οδό των ερώτων. Μ' αυτούς η λέξη προσοχή δεν αρκεί! Είναι σφιγμένοι και επιφυλακτικοί με τους πάντες και τα πάντα. Τραυματισμένοι από κάποια προηγούμενη σχέση, θεωρούν όλες τις γυναίκες πουτάνες που κοστίζουν ακριβά. Τους ανακαλύπτεις γρήγορα. Μιλάνε αρνητικά για την πρώην τους, και φυσικά δε σας προσκαλούνε ποτέ σε καλά εστιατόρια. Αυτό που τους αρέσει: Να μειώνουν τόσο πολύ τις γυναίκες μέχρι ισοπέδωσης.

 

Ο αχάριστος

Αυτός που σας εγκαταλείπει χωρίς έναν αναστεναγμό ευγνωμοσύνης μετά από ολονυχτία ξεσκίσματος, δε δικαιούται δεύτερη ευκαιρία. Εντάξει μας αρέσουν τα καλά **μήσια αλλά μ' ένα χαμόγελο, μια γλυκιά καλημέρα.



Τώρα γιατί επέλεξα να μπει αυτό στην πλάκα; Νομίζω έχετε καταλάβει ήδη...

Στο άρθρο αυτό βοήθησε το βιβλίο της Λ. Γκιουλιβέρ "1001 raisons de prendre un amant"