ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2003

Γείωση αέρος - εδάφους

Από Webmaster

ΔιαλέξειςΓια μια ακόμα φορά δίνουμε τα φώτα μας στην επιστημονική κοινότητα. Η πολλά υποσχόμενη νέα επαναστατική μέθοδος που περιγράφουμε σήμερα, κατασκευάστηκε 100 % από άτομα του ftou.gr και βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

 

Για να δώσομε ένα γενικό επιστημονικό ορισμό της γειώσεως στον ηλεκτρισμό, θα την περιγράψομε ως τη διοχέτευση του ηλεκτρικού ρεύματος στη γη. Με βάση τις έρευνες, η γη έχει μηδενικό δυναμικό και ως εκ τούτου έχει την τάση να έλκει τα φορτία απο οποιαδήποτε περιοχή έχει υψηλότερο του μηδενός ηλεκτρικό δυναμικό.

 

Στην καθομιλουμένη η έννοια της γειώσεως έχει εκφυλιστεί και μεταφορικά συνδέθηκε με τη γραφή: "Πήγα να ρίξω το γκομενάκι αλλά έφαγα γείωση" ή "Σου μίλαγα, αλλά εσύ με γείωσες". Εδώ εξετάζουμε τη γείωση αυτή καθεαυτή ως μέθοδο της φυσικής.

 

Στην πράξη παρατηρήστε τους κεραυνούς: Απεγνωσμένα τα γιγαντιαία αποθέματα ηλεκτρικού φορτίου επιζητούν να γειωθούν. Το αλεξικέραυνο επιτελεί αυτή την εργασία: Γειώνει το ρεύμα με ασφάλεια. Το ένα άκρο είναι τοποθετημένο ψηλά, προορισμένο να έλθει σε επαφή με τον κεραυνό, ενώ το άλλο άκρο είναι χωμένο στη γη βαθιά για να τον διοχετεύσει εκεί.

 

Το ερώτημα που γεννάται είναι: Πώς μπορούμε να γειώσομε ένα ιπτάμενο αντικείμενο; Σαφώς η ανάγκη μιας τέτοιας γειώσεως είναι μεγάλη. Τα αεροπλάνα, για παράδειγμα, είναι ευάλωτα στους κεραυνούς. Εάν εγκαταστήσομε αλεξικέραυνο στα αεροπλάνα, το μόνο πρόβλημά μας είναι πώς θα το γειώσομε. Στο σημείο τούτο υπεισέρχεται το ftou.gr και προτείνει μια νέα επαναστατική μέθοδο:

 

 

ΤΗ NEA

ΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΣ - ΕΔΑΦΟΥΣ

 

 

Το σύστημα της γειώσεως αέρος - εδάφους αποτελείται:

 

 

Η χρήση της γειώσεως αέρος - εδάφους θα γίνεται στις θαλάσσιες περιοχές ή σε περιοχές σχετικά σταθερού υψομέτρου σε μεγάλη ακτίνα, όπως μια έρημος. Η επαναστατική πατέντα της γειώσεως θα λειτουργεί μέσω υπερσύγχρονου υπολογιστή ο οποίος αναλόγως με το ρυθμό ανόδου/καθόδου του αεροσκάφους, θα ελευθερώνει κατάλληλο μήκος συρματόσχοινου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το δοκίμιο αυτό ενδεχομένως να πυροδοτήσει χαζομάρες του τύπου:

- Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος περπατητής;

- Έφαγε μια γείωση αέρος - εδάφους κατακέφαλα


Σχόλια από επισκέπτες: