ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2003

Μαθήματα επιβίωσης: Τρεις μικρές ιστορίες

Από Lilla

Φέξε μουΣήμερα κάνει ζέστη και τεμπελιασμένοι δε γράφουμε, αλλά παρουσιάζουμε έτοιμο (πλην όμως προσεκτικά επιλεγμένο) υλικό. Τρεις ιστορίες -δύο από τις οποίες μεταφράσαμε εμείς- που θά 'πρεπε να τις διαβάσετε προσεκτικά και να τις έχετε υπόψη σας.

Μύθος πρώτος: Το γεράκι και ο λαγός

Ένα γεράκι καθόταν στο δέντρο και κόπριζε όλη μέρα. Ένας μικρός λαγός που είδε το γεράκι να κάθεται αραχτό στο κλαδί, το ρώτησε: "Μπορώ κι εγώ να κάθομαι σαν κι εσένα και να μην κάνω τίποτα όλη μέρα;" Το γεράκι απάντησε: Μα φυσικά! Γιατί όχι; Έτσι, ο λαγός άπλωσε την αρίδα του κάτω από το δέντρο και κόπριζε κι αυτός. Άξαφνα φάνηκε μια αλεπού. Έπεσε πάνω στο λαγό και τον έφαγε!

 

Ηθικό δίδαγμα:

 

Αν θες να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα, πρέπει να έχεις φτάσει ήδη πολύ ψηλά!

Μύθος δεύτερος: Η γαλοπούλα και τα σκατά του ταύρου

Μια γαλοπούλα μίλαγε μ' έναν ταύρο. "Θα μου άρεσε σκαρφαλώσω στο δέντρο εδώ δίπλα", είπε η γαλοπούλα, "αλλά δεν έχω τη δύναμη. Χρειάζομαι ενέργεια!"

 

"Γιατί δεν τρως τις κοπριές μου;" Απάντησε ο ταύρος. "Είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά!"

 

Η γαλοπούλα έφαγε μια ικανή ποσότητα από τα σκατά του ταύρου. Όντως της έδωσαν αρκετή δύναμη για να φτάσει στα πρώτα κλαδιά του δέντρου. Τη δεύτερη μέρα, αφού έφαγε κι άλλα σκατά, έφτασε στα δεύτερα κλαδιά. Την τρίτη μέρα, αφού κόντεψε να σκάσει από τα σκατά του ταύρου, έφτασε περήφανη στην κορυφή του δέντρου. Τότε την πήρε χαμπάρι ένας αγρότης που πέρναγε από κάτω και χωρίς να το καλοσκεφτεί της έριξε μία με το δίκανο και της άλλαξε τα φώτα.

 

Ηθικό δίδαγμα:

 

Με τα σκατά δε φτάνεις στην κορυφή. Ακόμα όμως κι αν φτάσεις, σύντομα θα ξαναβρεθείς κάτω.

Μύθος τρίτος: Το σπουργίτι

Κάποτε ένα σπουργίτι, ζηλεύοντας τα χελιδόνια, αποφασίζει να αποδημήσει κι αυτό. Μετά από λίγο όμως, μην αντέχοντας το τσουχτερό κρύο, πέφτει κάτω παγωμένο. Εκείνη την ώρα περνάει μια αγελάδα και χέζει επάνω του. Παρά το αηδιαστικό συναίσθημα, η ζέστη από τα σκατά της αγελάδας κάνει το σπουργιτάκι να συνέλθει. Από τη χαρά του που τη γλύτωσε αρχίζει το τραγούδι.

 

Λίγο πιο πέρα καθόταν μια γάτα, που ακούγοντας το τραγούδι του, τρέχει, το πιάνει, το καθαρίζει και το τρώει.

 

Ηθικό δίδαγμα:

 

Αυτός που σε βάζει στα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά εχθρός σου.

Αυτός που σε βγάζει από τα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά φίλος σου.

 

και:

Όταν είσαι χαρούμενος, καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό!


Σχόλια από επισκέπτες: