ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Κινηματογραφικές προτάσεις για τις εορτές

Από Lilla

Ανεκτίμητης αξίαςΗ ταινία που παρουσιάζω σήμερα είναι πολύ σοβαρή και κακώς οι υψηλόβαθμοι του ftou.gr έβγαλαν το άρθρο μου στην «πλάκα». Ξέροντας ότι τις μέρες των Χριστουγέννων αράζετε όλοι και χασμουριέστε όλη μέρα, τολμώ να προτείνω μια Σουηδική παραγωγή του 1982 για πολλούς και διάφορους λόγους.


Πρώτον, ταιριάζει πολύ με την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Δεύτερον, είναι ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ, και όταν λέω «μακροσκελής» εννοώ πέντε ώρες και σαράντα λεπτά, χωρισμένη σε τέσσερα μέρη. Όχι παράπονα, παρακαλώ, ξαναλέω πως χασμουριέστε όλη μέρα και ξύνετε το κινητό ή μιλάτε με αδιάφορους που τους βαριέστε και το ξέρετε. Τρίτον, η ταινία αυτή είναι συμβατή με τη Rohala Art. Δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.


Η ταινία λέγεται «Fanny and Alexander».


Η Υπόθεση


Η Fanny είναι μια δυστυχισμένη γυναίκα στα 50 της, με αξύριστες μασχάλες. Ανήμερα Χριστούγεννα, ο άντρας της, Alexander, ένας μουσάτος κύριος κι αυτός στα 50, πηγαίνει πίσω από τη Fanny και την πειράζει λύνοντάς της τα μαλλιά συνέχεια. Η Fanny αναγκάζεται να τα ξαναδένει, σηκώνοντας τα χέρια της κι εκθέτοντας έτσι την αφάνα στις μασχάλες της φάτσα φόρα. Ο Alexander κάθεται από πίσω, βλέπει το θέαμα και ξεραίνεται στα γέλια. Το ίδιο γίνεται επί πέντε ώρες και σαράντα λεπτά, γεγονός που καθιστά το μαρτύριο της Fanny αφόρητο.


Fanny and Alexander


Fanny and Alexander