ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Το εγχειρίδιο του καλού κομπιουτερά

Από Webmaster

ΔιαλέξειςΤι πρέπει να ξέρει ένας καλός κομπιουτεράς; Πότε θεωρείσαι ενημερωμένος σχετικά με τα πισιά; Το ftou.gr τα έχει πάρει στο κρανίο με τους ψευτόμαγκες του πληκτρολογίου και βάζει για μία ακόμα φορά τα πράγματα στη σωστή τους θέση.


Ο καλός κομπιουτεράς:



Αν έχεις στηρίξει την καριέρα σου στα παράθυρα, είναι σαν να φτιάχνεις παλάτια στην άμμο: Ένα γερό μουλάρωμα του σκληρού δίσκου αρκεί για να σε αφοπλίσει. Και να τα τηλέφωνα στον ξάδερφο για στήριξη, και να τρεμούλες και ιδρώτες! Κάθε κομπιουτεράς που σέβεται τον εαυτό του και το εργαλείο του, ξέρει να χειρίζεται την command prompt.



Δεν εννοώ να γράφει μόνο κείμενο, αλλά να μπορεί να το μορφοποιήσει, να φτιάχνει πίνακες, να ορίζει στηλοθέτες, να γράφει μακροεντολές. Test για χρήστες Windows: Άνοιξε το Word και πάτα F1. Αν βγουν στην οθόνη συνδετηράκια, σκυλάκια, γατάκια και άλλα χαριτωμένα διάφορα, τότε χρειάζεσαι δουλειά ακόμα. Ο καλός κομπιουτεράς ξέρει να ξεφορτώνεται τις προγραμματιστικές μαλακίες που του επιβάλλουν άλλοι, μειώνοντάς τον ως προσωπικότητα.



Δεν έχει σημασία αν ξέρει της παλιές καλές Pascal, Basic, Fortran ή τις μοδάτες Python, Java, Visual C++, Visual Basic κλπ. Σημασία έχει να φλερτάρει συχνά τον επεξεργαστή του με Loopες και να τον χειραφετεί με If και Switch statements.



Δεν είσαι καλός κομπιουτεράς αν δεν ξέρεις ποιο είναι το motherboard, ποιος είναι ο σκληρός δίσκος ή πώς να τοποθετήσεις μια καρτούλα PCI. Αν δεν ξέρεις, φρόντισε το συντομότερο να μάθεις. Τουλάχιστον, για να γλιτώσεις την αμοιβή του "γκουρού" που είναι πρόθυμος να εκμεταλλευτεί την άγνοιά σου.



Δεν έχει σημασία πόσο το έχεις δουλέψει, αρκεί να ξέρεις πάνω κάτω πώς είναι. Αυτόματα τότε θα απομυθοποιήσεις τα Windows και θα ξέρεις πλέον ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ελαττωματικό και ελλιπές λειτουργικό. Η εμπειρία θα σε κάνει σοφό.



Είναι κιτς να πας με το ποντίκι ν' αλλάξεις γλώσσα, αντί να πατήσεις Alt - Shift. Επίσης, έχει αποδειχτεί, ότι όποιος δεν ξέρει να χρησιμοποιεί τα "κρυφά κόλπα" με τα πλήκτρα, δεν ξέρει να χρησιμοποιεί καλά ούτε το ποντίκι και τον συλλαμβάνουν σε Β' επιπέδου σχολές πληροφορικής να το χτυπάει σαν δαιμονισμένος για να βρει τον cursor (τον οποίον παρεμπιπτόντως αποκαλεί κένσορα).



Οι λεξούλες AND, OR, NOT και τα διπλά εισαγωγικά είναι τα όπλα για μια καλή αναζήτηση. Ψάξε με το Γούγλη λοιπόν, αλλά κάν' το με στιλ!

 


Προτιμά να αγοράζει τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσει, δίνοντας την ηθική και υλική ανταμοιβή στον άνθρωπο που κουράστηκε για να τα φτιάξει. Εναλλακτικά χρησιμοποιεί δωρεάν προγράμματα.



Μπορεί το μήνυμα να υπόσχεται ότι αν το στείλεις σε άλλους δέκα θα βρεις θησαυρό, θα σου γίνει μεγάλη, θα ρίξεις τη γκόμενα ή θα γίνεις στρουμφάκι. Στην πραγματικότητα γίνεσαι δύο πράγματα: Πρώτον η αιτία να μπλοκάρει ο mail server της εταιρείας σου και δεύτερον η αιτία να σε βρίζει ο παραλήπτης του mail. Ο καλός κομπιουτεράς σέβεται το χρόνο του και το χρόνο των επαφών του και δεν ψαρώνει με τις τρίχες.



Πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος και μέλος μιας κοινωνίας. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που τον αγαπάνε και περιμένουν την προσοχή του. Η αληθινή ζωή, η αγάπη, το χάδι και η ανθρώπινη επαφή δε βρίσκονται στην οθόνη, είτε αυτή είναι οθόνη πισιού είτε οθόνη τηλεόρασης. Ο καλός κομπιουτεράς ξέρει πότε είναι ώρα να κλείσει το ρημάδι του.



Σχόλια από επισκέπτες: