ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Σάββατο, 10 Μαΐου 2003

Εταιρεία web hosting: Ο beggar

Από Webmaster

ΓιαλαντζίΌταν μιλάω για υπολογιστές μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη σωστή τους ορολογία στα αγγλικά. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θα χρειαστεί να το υποστείτε. Σήμερα θα ασχοληθώ με τον ιντερνετικό ή καλύτερα τσατικό beggar, τον αργόσχολο που δεν έχει δουλειά να κάνει και επιλέγει το ρόλο του "πρηξαρχίδη" επισκέπτη μιας δικτυακής κοινότητας. Με εκείνον που αγαπημένη του φράση είναι "Δώσε μου κι εμένα παπάκι θείο", χωρίς φυσικά να έχει ιδέα για το πώς να το χρησιμοποιήσει.


Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το ftou.gr μοιραία υπήρξαν πολλά τέτοια δείγματα που όμως τα παίρναμε στην πλάκα και καλά κάναμε δηλαδή, αφού η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη. Ένας μόνο μας είχε προβληματίσει, ο οποίος ήταν αδιόρθωτος. "Γιατί να έχετε παπάκι εσείς και όχι εγώ;" ή "Γιατί δε βγάζετε εσείς το παπάκι σας για να γίνετε σαν κι εμένα;" και άλλα πολλά τέτοια χαριτωμένα, μέχρι που ο γράφων δεν άντεξε και του τράβηξε το ban που τόσο επιζητούσε. Ο συγκεκριμένος μάλιστα αμφιβάλω αν ήξερε τι κάνει το Num Lock στο πληκτρολόγιο, αυτό όμως είναι άλλο θέμα, το παπάκι, παπάκι! Αν έχετε απορήσει γιατί μετά από τόσον καιρό κάθομαι κι ασχολούμαι με την περίπτωση, είναι διότι συνέβησαν πολλά τα οποία θα έπρεπε να σας προβληματίσουν όπως προβλημάτισαν κι εμένα.


*Μετά από λίγο καιρό, είδα ότι ο ίδιος τύπος χρησιμοποιώντας τον έτοιμο τυφλοσούρτη php-nuke (βλ. Ο Μπαρμπανικόλας... παλιότερο άρθρο μου) ανέβασε ένα super wow portal με απ' όλα τα καλά: Chat, Forum (όλα ετοιματζίδικα βέβαια, μην ιδρώσει καθόλου το δάχτυλό μας γράφοντας HTML) αλλά περιεχόμενο μηδέν. Δηλαδή πέρα από τις γλυκανάλατες μαλακιούλες που βλέπεις σε τέτοιου είδους super portals δεξιά κι αριστερά, μασημένες και αναμασημένες, τίποτα άλλο άξιο λόγου, τίποτα που να χρήζει επίσκεψης ή κάποιας αναφοράς!


Μέχρι εδώ καλά. Δικό μου χώρο τρώνε τα αρχεία του; Ας χτυπάει την κεφάλα του στο super portal του καρφάκι δε μου καίγεται, είπα και πάτησα alt-F4 ευγενικά. Αν έμεναν σ' αυτό το σημείο, αν προσπαθούσαν να φροντίσουν κατά κάποιο τρόπο το περιεχόμενο του website ώστε να δείξει χαρακτήρα, θα είχαν έστω τη συμπάθειά μου. Μετά από μια βδομάδα όμως που επισκέφτηκα το ίδιο site, είδα με μεγάλη μου έκπληξη ότι προσφέρει, λέει, υπηρεσίες web hosting! Ο ίδιος beggar, εκείνος που εκλιπαρούσε για ένα παπάκι στο #ftou, μέσα σε ένα μήνα αυτο-αναβαθμίστηκε σε forum-chat-administrator και ξανα-αυτο-αναβαθμίστηκε σε sysadmin και προσφέρει υπηρεσίες web hosting! Εκείνος, ο οποίος δεν ξέρει πού βρίσκεται και τι κάνει το Num Lock στο πληκτρολόγιο, εκείνος έμαθε και προγραμματίζει php, έμαθε και χειρίζεται έναν linux server μέσα σε ένα μήνα.


*Ω, μα η διαφήμιση ήταν τόσο ελκυστική που σκέφτηκα να πατήσω να δω τελοσπάντων το πακέτο του web hosting να καραφλιάσω μια και καλή, μόνο που δε φιλοτιμήθηκαν να βάλουν ένα link κατιτίς να ενημερωθεί το έρημο κορόιδο που θα την πατήσει και θα τους προτιμήσει. Και αυτά που ρωτάω ως ξενερωμένος πια περπατητής του αδικημένου και παρεξηγημένου ελληνικού Internet, είναι: Ποιος ελέγχει αν ελέγχει τέτοιες τραγελαφικές και παραπλανητικές παρουσίες στο δίκτυο; Ποιος θα αποζημιώσει και θα υπερασπιστεί τον ανύποπτο επισκέπτη που θα κάνει το σφάλμα να εμπιστευτεί τους αεριτζήδες, στο πρώτο σφάλμα ή λάθος χειρισμό που θα παρουσιαστεί και θα χάσει τα δεδομένα του; Τελικά κάνω καλά που προβληματίζομαι γι' αυτά ή όχι;



Σχόλια από επισκέπτες: