ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2005

Μεγάλη μάστιγα της εποχής: Οι e-ηλίθιοι

Από Webmaster

Φέξε μουΑν σεργιανίζεις καιρό στο ελληνικό Internet, τιμημένε περπατητή, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα που θα περιγράψω εδώ. Πιθανόν να μην έδωσες ιδιαίτερη σημασία, όμως κακώς γιατί πρόκειται για ύπουλη επιδημία που εξαπλώνεται με τρομερούς ρυθμούς. Η e-ηλιθιότητα! Εδώ θα σου αναλύσω ορισμένες μορφές της για να ξέρεις να την αναγνωρίζεις όπου και όποτε εμφανίζεται μπροστά σου.Πώς αναγνωρίζουμε τον e-ηλίθιο


Γράφει στο Internet με λατινικά ή/και κεφαλαία. Λόγω της φύσης του Internet, ό,τι γράφει το καθιστά άχρηστο. Αφενός δε διαβάζεται και αφετέρου δεν εξυπηρετεί στις αναζητήσεις. Βέβαια αν κάποιος βρεθεί με τον ίδιο βαθμό ηλιθιότητας, μπορεί και να κάνει αναζήτηση τόσο ανώμαλα που να τον πετύχει. Όμως στην πράξη αυτό είναι σπάνιο διότι η ηλιθιότητα είναι χαοτική και εμφανίζεται σε πολλών εκατομμυρίων παραλλαγές.


Γράφει συνέχεια στα φόρουμ μηνύματα του τύπου lol, hahaha, heeheehee, αχαχούχα, ευθυμήσαμε πάλι, καλωσήρθες, καλωσεβρήκα. Εκτός από ηλιθιότητα, δείχνει και μια βλαχομπογδανέ πονηριά για ν' αυξήσει τον αριθμό των μηνυμάτων του. Εξαιρετικά κιτς και σπαστικό. Συγκρίνεται άμεσα με το νευρόσπαστο της παρέας που ό,τι και να πεις γελάει σαν ουραγκοτάγκος όλη την ώρα βγάζοντας ανάλογους ήχους και κουνώντας το κεφάλι του πάνω-κάτω. Μικρός βαθμός επικινδυνότητας, ευτυχώς.


Φτιάχνει ελληνικά websites γεμάτα με γιαποαμερικάνικες λέξεις που δεν τις βρίσκεις ούτε σε λεξικό εύκολα, όπως: "personal playground", "portfolio", "affiliate links" που κάπου τις είδε και του φάνηκαν πιασάρικες. Η ακτινοβολία της ηλιθιότητας αυτής είναι εφάμιλλη μ' αυτήν των δημοσιογράφων που λένε για το "καλάθι της νοικοκυράς" ή εκείνων που βάζουν τίτλο σε άρθρο "πουλήθηκε μαϊμού έργο τέχνης": όταν πας να το διαβάσεις πιστεύοντας ότι κάποιο πιάσανε κορόιδο και του τα φάγανε, διαπιστώνεις με απογοήτευση ότι πρόκειται για μια από κείνες τις χαριτωμένες ειδήσεις για έναν ιδιοφυή χιμπατζή που ζωγραφίζει.


Μιλάει για το Linux στον πληθυντικό. "Έβαλα και τα Linux ρε φίλε αλλά τα βρήκα μπαστούνια". Ακούγεται τόσο άσχημα και δείχνει τόση ασχετοσύνη όση κι ένας λινουξάς που λέει ότι έκανε patch και compile τον πυρήνα της τελευταίας διανομής των Windows.


Μπαίνει σ' ένα site και το κακολογεί μπροστά στους ιδιοκτήτες του εξυμνώντας ταυτόχρονα κάποιο άλλο. Πραγματικά, θα ήθελα να δω τον ίδιο να μπαίνει στα Goody's και να φωνάζει δυνατά να τον ακούσουν όλοι ότι τα Goody's είναι χάλια και ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν στα MacDonald's. Όμως δεν το κάνει εκεί γιατί τον πιάνουν οι ντροπές του όταν τον βλέπουν.


Πιστεύει και προωθεί ό,τι hoax e-mail πέσει στα χέρια του: "Άγιε Λακέρδαμε, μεγάλο τ' όνομά σου. Αυτό το e-mail φέρνει ευτυχία και πολλαπλούς οργασμούς. Ο Άγιος Λακέρδαμος θα σε καταραστεί αν δεν το στείλεις σε 40 διαφορετικά άτομα μέσα στα επόμενα 20 λεπτά". Μοιάζει μ' αυτούς τους ενοχλητικούς που πρήζουν τους φίλους τους να γραφτούν στις οικονομικές πυραμίδες για να πλουτίσουν δουλεύοντας από το σπίτι τους.


Οι e -ηλίθιοι ζουν ανάμεσά μας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι! Οδηγούν αμάξια, έχουν πτυχία, δουλειές, ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις, μεγαλώνουν ή θα μεγαλώσουν παιδιά! Με άλλα λόγια παράγουν πολιτισμό, προωθούν τα σοσονάκια και τα σαπουνάκια. Αν σηκώνουν βελτίωση, ξύπνα τους. Αν όχι, ξεμπρόστιασέ τους. Με το να είσαι ανεκτικός στην ηλιθιότητα, διατρέχεις άμεσο κίνδυνο να σε κυριεύσει κι εσένα.


Σχόλια από επισκέπτες: