ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2006

Αυθεντικά screenshots από το πισί του Webmaster

Από Webmaster

Φέξε μουΤο άρθρο αυτό είναι εφέ, επίδειξη και αυτοϊκανοποίησή μου. Θέλω να παινευτώ για τις επιλογές μου και τα κατορθώματά μου. Αν δε σοκάρεσαι να με βλέπεις να αυτοϊκανοποιούμαι μπροστά στην οθόνη σου και θέλεις να το διαβάσεις, καλά είσαι. Αν όμως δε σ' ενδιαφέρει να δεις τον υπολογιστή μου και τι προγράμματα τρέχω ή αν -ακόμα χειρότερα- είσαι μυαλοπλυμένος και κολλημένος με τη Microsoft, φύγε τώρα.


Το σύστημά μου είναι Fedora Core 5 και η desktop μου είναι Gnome. Η γκόμενα είναι άγνωστη. Το icon theme μου είναι GarGANTuan, το theme των κουμπιών και των άλλων GTK2 λιλιών είναι MurrinaEalm. Το theme των παραθύρων μου (metacity) είναι Alphacube 1.0 Metacity Color. Το panel στον πάτο από αριστερά προς τα δεξιά, έχει:

Εργασία για τον αναγνώστη: Πατάς πάνω στην εικόνα με στιλ και την κάνεις μεγάλη.


Gnome Desktop

Έχω ένα φάκελο documents. Με το nautilus ανοίγω συχνά και πάω εκεί και βρίσκω εύκολα τους φακέλους development, ebooks και pictures γιατί τους έχω βάλει σημαδάκια. Πάτα εδώ να δεις πώς φαίνεται:


Nautilus

Όταν ακούω τη μουσική μου, διαβάζω αυτόματα τα lyrics, βλέπω στη wikipedia το βίο και την αμαρτία του καλλιτέχνη, παίρνω από το last.fm μια λίστα με τραγούδια που πιθανόν να γουστάρω και θαυμάζω το pc μου να υποκλίνεται στα γούστα μου. Amarok λέγεται το πρόγραμμα και για κάποιο μυστηριώδη λόγο του αρέσει πιο πολύ να παίζει το theme του Johnny English. Χτύπα:


Amarok

Κι άμα θέλω να κάψω τα έπη μου σε dvd, ανοίγω το k3b και πίνω την τσαγιούμπα μου βλέποντάς το να δουλεύει αυτόματα και να διαβάζει τη σκέψη μου. Δες κι εσύ:


k3b

Κι άμα θε να σερφά στο ftou.gr να δω καμιά φλασιά ή να γράψω καμιά φόλα, ανοίγω την όπερα και τραγουδάω σιγανά στη λα μινόρε:


Opera

Για να παίρνω τα email μου χρησιμοποιώ το evolution με το αχτύπητο spam filter και τα διάφορα άλλα σοσονάκια του στιλ ημερολόγιο, επαφές και τέτοια.


evolution

Μην παραλείψω να σας πω για την εκπληκτική σουίτα Office που χρησιμοποιώ. Έχει word processor, spreadsheet, database, drawing application και math editor.


Openoffice.org writer

Για όλα αυτά δεν πλήρωσα φράγκο. Μου τα έδωσε το Linux δωρεάν και με έκανε ευτυχισμένο. Βλέπω αφ' υψηλού αυτούς που αγκομαχούν κλέβοντας serial numbers, αρπάζοντας ιούς, κάνοντας product activation και βλέποντας μπλε οθόνες. Και πράσσειν' άλογα. Ευχαριστώ από καρδιάς την κοινότητα του Fedora Core που μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ δωρεάν software χωρίς να με δεσμεύει σε τίποτα.


Σχόλια από επισκέπτες: