ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2007

Ενθυλάκωση: Όλα τα μυστικά στη φόρα

Από Webmaster

Φέξε μουΕκεί που σε είχαμε φτυσμένο τόσους μήνες, τιμημένε κατά τα άλλα περπατητή, θεωρούμε τώρα απαραίτητο να διακόψομε την οκνηρία και να εκδόσομε αυτή τη φόλα εκτάκτως, για να σε προειδοποιήσομε για το μέγα κίνδυνο της ενθυλακώσεως. Της σύγχρονης ασθένειας που κάνει τα πάντα να ενθυλακώνονται τάχαμου για το καλό σου. Και δεν αναφέρομαι στην ενθυλάκωση π.χ. του τυριού στην τυρόπιτα ή της ψίχας στο ψωμί. Εδώ έχουμε ΆϊΤι ενθυλάκωση στο χώρο της πληροφορικής, που υποβόσκει ύπουλη σαν την ελονοσία στο συκώτι μα που σε εκθέτει την πιο ακατάλληλη στιγμή, σαν τη διάρροια σε συνέδριο.


Η ενθυλάκωση (encapsulation) ορίζεται ως αυτό που έκανε κρυφά η προγιαγά σου, που έπαιρνε δηλαδή τα λεφτά, τα έκανε μασουράκια και τα έκρυβε στα πιο απίστευτα σημεία, όπως π.χ. δίπλα στο καθίκι. Αυτήν την πρακτική, την αντιγράφουν σήμερα κάτι γλοιώδεις, φρεσκοξυρισμένοι και σοσονάτοι κύριοι με κοστούμια, την ντύνουν με δύσκολες λέξεις και την κάνουν κι αυτή σοσονέ.


Πώς παρουσιάζεται


Το επιτάσσει η εποχή να χρυσώνουμε το χάπι (εταιρική νοοτροπία). Έτσι, σήμερα δε λέμε "μασούρι τα λεφτά και σφήνωμα δίπλα στο καθίκι". Σήμερα λέμε "αποταμίευση του εισοδήματος και απόθεση σε ασφαλείς επενδύσεις". Σήμερα δε λέμε "ξυλόκολλα στην καράφλα κι από πάνω σαν καπάκι κλατς την περούκα". Σήμερα λέμε "περιποίηση της πάσχουσας περιοχής και τοποθέτηση συστήματος αντικατάστασης μαλλιών". Έτσι λοιπόν, δε θα δεις πουθενά προειδοποίηση του στυλ: "Εδώ έχει γίνει ενθυλάκωση και κάναμε την τρίχα τριχιά και τη σκάφη κότερο. Η ουσία είναι καλά κρυμμένη και θα σου πάρει ώρες να τη βρεις και πιθανόν να πάθεις και ατύχημα στην πορεία, έτσι γιατί απλά είμαστε μαλάκες". Αντίθετα, θα δεις μηνύματα του στυλ: "Καπάκι ασφαλείας για παιδιά", "Κάγκελα στο δρόμο(!!!) για την ασφάλεια των πεζών" και τέλος το πολυμασημένο "Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός".


Βλακώδης ενθυλάκωση με κάγκελα σε δρόμο του Λονδίνου

Κι αφού, που λες, της αλλάξανε όνομα και την ενθυλακώσανε κι αυτή μέσα στον εαυτό της, την πλασάρουν στα κρυφά ως τάχαμου αναγκαία: Τι θες να παιδεύεσαι με upstream και downstream ταχύτητες; Οι φρεσκοξυρισμένοι κύριοι, φτιάξανε για σένα έτοιμα πακέτα προσφορών ADSL. Γιατί να βασανίζεσαι να στήνεις τον υπολογιστή σου και να βρίζεις, να ιδρώνεις και να ξεφτιλίζεσαι; Οι προγουλάτοι μετρ της πληροφορικής φτιάξανε για σένα έτοιμα ολοκληρωμένα και ενθυλακωμένα μηχανήματα με ενσωματωμένο το λειτουργικό σύστημα. Ορισμένοι ενθυλακώνουν και την ADSL μέσα στο ήδη ενθυλακωμένο σύστημα και πετυχαίνουν duo core ενθυλάκωση - είναι πολύ περήφανοι γι'αυτό.


Το μυστικό σχέδιο των σοφών της ενθυλάκωσης


Η συνωμοσία πίσω από την ενθυλάκωση είναι μία: Όλοι πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι. Δεν πρέπει να μάθουν να το φτιάχνουν μόνοι τους. Να τους το δίνουμε πάντα έτοιμο – να έχουμε έλεγχο πάνω τους.


Εμείς οι ίδιοι πιάσαμε υπέρβαρο προγραμματιστή στα πράσα να ενθυλακώνει. Ενθυλάκωνε αναίσχυντα κώδικα σε τόσα πολλά επίπεδα, που η παραμικρή αλλαγή να απαιτεί ολόκληρες μέρες επίπονης δουλειάς. Έφτιαχνε ο κακομοίρης αντικείμενα σε server side scripting, μετά τα έπαιρνε και έβγαζε από τη βάση δεδομένων ό,τι σκατά έβγαζε τελοσπάντων σε XML και μετά έπαιρνε την XML με XSL για να εμφανίσει Javascript, η οποία Javascript εμφάνιζε HTML η οποία είχε μορφοποίηση με inline styles. Σαν τη γρια τσιφούτα, μασουράκια και καλά κρυμμένα στο καθίκι και το καθίκι σε θυρίδα στην Ελβετία, και την Ελβετία καλά κρυμμένη στα βουνά, μην και βρει κανείς άνθρωπος το καθίκι και μυρίσει και ερεθιστεί. Παραθέτουμε εδώ σύντομη συνέντευξη που πήραμε από το συλληφθέντα συνάδελφο:


Ντοκουμέντο: Στα πράσα!


— Τι κάνεις εκεί ρε; Ενθυλακώνεις;
— Ενθυλακώνω...
— Και δεν ντρέπεσαι ρε ξεφτιλισμένε να ενθυλακώνεις;
— Ντρέπομαι, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσω τη δουλειά μου!


Κρατάει τη δουλειά του τρενάροντάς την και μασώντας περισσότερα αφενός και αφετέρου καθιστώντας τον οποιοδήποτε άλλο προγραμματιστή άχρηστο και αποσβολωμένο απέναντι στο μεγαλείο της τόσο βαθιάς ενθυλάκωσης που πέτυχε. Το δε ζόρι του να πείσει τα στελέχη της εταιρείας ότι χρειάζονται ντε και καλά το σούπερ-ενθυλακωμένο σύστημα, είναι μεγάλο και χρησιμοποιεί απίστευτες ορολογίες και γλώσσες του σώματος για να φανεί πειστικός. Και κρατάει τη δουλειά του αυτός, και πληρώνει η εταιρεία την ενθυλάκωση. Αύριο πάλι θα πληρώνει την ξεθυλάκωση, σαν θα βρεθεί ο επόμενος νταβάς να συντηρήσει το ενθυλακωμένο σύστημα του τωρινού.


Από τις παρατηρήσεις μας αυτές, έπεται το συμπέρασμα:


ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ KAI ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ KAI ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΑ


Σε έρευνα που έγινε σε μακρινή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλύφτηκε ότι οι κάτοικοι θεωρούν την ενθυλάκωση πιο επικίνδυνη και από τον αμίαντο.


Οι πλέον επικίνδυνες μορφές ενθυλάκωσης σκοτώνουν: Ενθυλακωμένος αερόσακος σκοτώνει παιδιά εν ψυχρώ σε δυνατό φρενάρισμα. Ενθουσιώδης φοιτητής παθαίνει ηλεκτροπληξία και μάλιστα με μποξεράκι, προσπαθώντας ν'ανοίξει βαθιά ενθυλακωμένο κουτί υπολογιστή. Ενθυλακωμένοι μέσα στο Δούρειο Ίππο οι Έλληνες, σκίσανε τα βάρδουλα των Τρώων.


Βαριές περιπτώσεις ενθυλάκωσηςΕίπαν για την ενθυλάκωσηΩς προσφορά μας στην ανθρωπότητα, δηλώνουμε ότι στο εξής όποιον πετύχουμε να ενθυλακώνει, μα οτιδήποτε, μα οπουδήποτε, θα συλλέγουμε στοιχεία εναντίον του και θα τα βγάζουμε στις τοπικές εφημερίδες του χωριού του (γιατί μόνο καραμπουρτζόβλαχοι κάνουν τέτοιες μαλακίες) να γίνει ρόμπα στα σόγια του. Κι αν δε βάλει μυαλό θα του στέλνουμε τους μπράβους μας να τον περιεργάζονται κάθε βδομάδα.


Σχόλια από επισκέπτες: