Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Η πείρα είναι μια χτένα που την αποχτάς όταν είσαι πια φαλακρός!
Τετάρτη, 24 Απριλίου

Σηπτικό Βόδι 15/6/2011 7:57:00 μμ

Περί αδερφικών τσακωμών (μέρος 2ο)

ΤσουγδιέςΆνθρωπος. Μοναξιά. Ζευγάρωμα; Χαρά. Οικογένεια, παιδιά; Παραπάνω Χαρά. ΑΜ ΔΕ! Το ftou.gr παρουσιάζει σήμερα στη δαχτυλιασμένη οθόνη του ελαττωματικού μηχανήματός σας, το δεύτερο μέρος της θρυλλικής έρευνας περί αδερφικών τσακωμών.


Ο "Όλα στο μπαμπά"


Κυρίως μεταξύ Αντιθέτων φύλων
Χαρακτηριστικά Αυτός ο τσακωμός απαντάται σε κλασσικές ελληνικές οικογένειες όπου ισχύει το πρότυπο «ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ». Η συνηθέστερη περίπτωση είναι όταν ο γιος (αγαπημένος του μπαμπά) ρουφιανεύει την κόρη η οποία βγαίνει και αργεί το βράδυ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το άσμα των Ημισκουβρίξων.
Αναμφίβολη αιτία Η βολική μεν, ξεπερασμένη δε αντίληψη ημών των αρσενικών ως οι κύρηδες του σπιτιού. Εμείς μπορούμε να βγαίνουμε μέχρι το βράδυ, εσείς δε μπορείτε! Πιθανές ατάκες: «Και την είδα να φιλιέται με αυτό τον μαλλιά απέναντι απ’ το σπίτι», «Έφυγε με ένα χιμπατζή που είχε μοτοσακό», «Την πασπάτευε ένας λιγούρης την ξεδιάντροπη», «Μάζεψε την κόρη σου πατέρα», «Του μιλούσε στο τηλέφωνο και ήτανε μες στα μέλια!»
Πιθανές ατάκες «Και την είδα να φιλιέται με αυτό τον μαλλιά απέναντι απ’ το σπίτι», «Έφυγε με ένα χιμπατζή που είχε μοτοσακό», «Την πασπάτευε ένας λιγούρης την ξεδιάντροπη», «Μάζεψε την κόρη σου πατέρα», «Του μιλούσε στο τηλέφωνο και ήτανε μες στα μέλια!» κ.ά.
Βαθμός σοβαρότητας ●●●●● (ίσως να μη φαίνεται σοβαρό διότι δεν υπάρχει ουσιαστικός καβγάς, όμως η κοπέλα το μαζεύει μέσα της όσο πάει με αποτέλεσμα όταν μεγαλώσει να ξεσπάσει άσχημα ή να γίνει του δρόμου.)

Ο "Εγώ; Ψέματα λέει!"


Κυρίως μεταξύ Ανεξαρτήτως φύλου. Παντού συμβαίνει.
Χαρακτηριστικά Όντας ένα παρακλάδι κάποιου εκ των προαναφερθέντων ειδών καβγάδων, ο καβγάς «Εγώ; Ψέματα λέει!» είναι εκείνος στον οποίο στο όταν σε αγριοκοιτάει ο εκάστοτε γονέας εσύ ποιείς την νήσσα, παρόλο που την πουτανιά την έχεις κάνει.
Πιθανές ατάκες Η προφανής ατάκα του τίτλου, «δεν έκανα τίποτα, ξαφνικά νευρίασε», «εγώ κοιμόμουν και άρχισε να με βαράει!», «εγώ έλειπα, ρώτα τη μικρή».
Βαθμός σοβαρότητας Μηδενικός. Κάθε μέρα κι από ένας, για να ‘χουμε κάτι να κάνουμε.

Ο "Συναισθηματικός"


Κυρίως μεταξύ Αντιθέτων φύλων
Χαρακτηριστικά Καταστρέφεις ένα αντικείμενο το οποίο είχε μεγάλη αξία στον άλλο, και τον κάνεις να κλαίει με αναφιλητά. Πολύ χαιρέκακος τρόπος εκδίκησης και ψυχολογικός τσακωμός γενικότερα.
Πιθανή αιτία «Να μάθεις!», «εύχομαι να πήρες ένα καλό μάθημα», «μακάρι να ‘μουν μοναχοπαίδι», (σπαν.) «συγνώμη δεν ήξερα ότι θα σε πειράξει τόσο».
Πιθανές ατάκες "Είσαι μεγάλο καρφί μωρή!", "Τι ταβανόπροκα που είσαι", "Ναι τρέχα να της το πεις, ρουφιανόσπερμα", "Σταδιάλα χαφιεδόσκατο", (σπαν.) "Αφού εσύ δε τον ικανοποιούσες μωρή σωλήνα!".
Βαθμός σοβαρότητας ●●●● (γιατί όπως και να το κάνουμε, πονάει να χάσεις τον αγαπημένο δονητή ή το laptop σου).

Ο "Για τα μάτια του κόσμου"


Κυρίως μεταξύ Ανεξαρτήτως φύλου.
Χαρακτηριστικά Ο τσακωμός «για τα μάτια του κόσμου» απαντάται στις οικογένειες υψηλού κοινωνικού στάτους όπου συνήθως τα αδέρφια είναι μαμούχαλα βουτυρομπεμπάκια ή παιδιά νεόπλουτων που θέλουν όμως να δείξουν ότι είναι κανονικοί άνθρωποι και συμπεριφέρονται όπως όλοι. Ακραία μορφή υποκρισίας. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι διαγραφή της επαφής απ’ το facebook και δημοσιεύσεις με νταλκαδιασμένες φατσούλες, ώστε να το δουν οι υπόλοιποι και να μη τα περάσουν για σνομπ. Δεν υπάρχει ουσιαστικός τσακωμός, όμως αποτέλεσμα υπάρχει αφού με μία βρισιά παραπάνω σε κάνουν παρέα και τα άλλα παιδάκια.
Πιθανή αιτία Τα παιδιά δε με κάνουν παρέα.
Πιθανές ατάκες «Φυσικά και τον διέγραψα, τι νομίζεις ότι είμαι ηλίθιο;», «άσε με μωρέ με τον χαζό», «με τέτοιες φαιδρότητες καλά να πάθεις» κ.ά.
Βαθμός σοβαρότητας Πλάκα κάνεις βέβαια.

Μη χάσετε στο τρίτο και τελευταίο μέρος της έρευνας: Ο τσουγδέ τσακωμός "Θα τα πούμε σπίτι!", ο λαϊκός τσακωμός "Θα τα βάλω όλα μπουρλότο!" και τέλος ο τσακωμός "Γαμώ τους επισκέπτες μου γαμώ" την επόμενη εβδομάδα αυτού του τρισάθλιου καλοκαιριού στο εξίσου τρισάθλιο ftou.gr.

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.