Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Δέκατο του δευτερολέπτου: Χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του ανάμματος του πράσινου φαναριού και του κορναρίσματος του πίσω αυτοκινήτου.
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Lilla 26/6/2013 8:51:00 μμ

Misery

Κάτι τρέχειΆρχισαν τα γυρίσματα του ελληνικού remake της γνωστής ταινίας του Stephen King "Misery".


Ο Παύλος Ψώρρας είναι επιτυχημένος συγγραφέας άρλεκιν μυθιστορημάτων που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της καριέρας του. Η ηρωίδα-δημιούργημά του, η Μίζερη, έχει φτάσει στο τέλος της. Ο Παύλος θέλει να γράψει για την πραγματική ζωή. Λίγο έξω απ' τη γνωστή πόλη φάντασμα Αμαλιάδα στους ψεκασμένους κάμπους της Ηλείας τελειώνει το νέο του συγγραφικό πόνημα αφήνοντας μια για πάντα πίσω του το παρελθόν του στην ελαφριά δημιουργία των ροζ ιστοριών της Μίζερη. Στη διαδρομή για να παραδώσει το νέο του βιβλίο στην ατζέντισα του, γιορτάζει το τέλος και τη νέα του αρχή με τσίπουρο. Τότε συμβαίνει το κακό: Σπινιάρουν οι ρόδες του αυτοκινήτου του και πέφτει από ψηλά στις μπαζωμένες χαράδρες της Ηλείας. Ο Παύλος ξυπνά μετά από πέντε μέρες, καθηλωμένος στο κρεβάτι στο απομονωμένο αγροτόσπιτο του νοσοκόμου Βέννυ Ζέλου, του πιο φανατικού θαυμαστή του. Με φρίκη διαπιστώνει πως και τα δυο πόδια του είναι σπασμένα και σε γύψο. Ο Βέννυ είναι μια ψυχασθενής προσωπικότητα που στο παρελθόν τον κακανθρωπίζανε σε κάτι νοσοκομεία της Αθήνα και τον κάνανε να ουρλιάζει ενώ τον γράφανε σε video και τον βγάζανε στο Youtube επιδεινώνοντας τον ψυχισμό του. Πλέον, αποσυρμένος στην ερημιά της Ηλείας, ευτυχεί μόνο μέσα απ' τα βιβλία της Μίζερη και γι' αυτό εξαναγκάζει τον ανήμπορο Παύλο Ψώρρα να ξαναγράψει ακόμα ένα βιβλίο για τη Μίζερη για να την επαναφέρει στη ζωή.

To ftou.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει στο φιλοθεάμον κοινό αποκλειστικό στιγμιότυπο από το ελληνικό remake:


Η πρώτη έκδοση της ταινίας Misery στην Αμερική, με περίπου ίδιο σενάριο, είχε μια γυναίκα στη θέση του παράφρονος Ζέλου της ελληνικής εκδοχής.

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.