Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μην πτύετε καταγής
Πρόσκοπος: Ένα παιδί που ντύνεται σαν ηλίθιος και ακολουθεί τις οδηγίες ενός ηλίθιου που είναι ντυμένος σαν παιδί.
Πέμπτη, 18 Απριλίου

Δεν ξερω τι θελω να σπουδασω

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #138724 από reborned-cat στις 18 Φεβρουαρίου 2017, 12:55μμ

reborned-cat

Εικονίδιο
μέλος από: 9/2/2017
μηνύματα: 2 αποδεκτές 0
Καλησπερα παιδια
Οπως λεει και ο τιτλος, το τελευταιο εξαμηνο εχω αρχισει να ανησυχω υπερβολικα για το τι θελω να κανω οταν τελειωσω το λυκειο.
Παω Β Λυκειου και ειμαι στην Θετικη και αρχικα να πω πως δεν ξερω ποια κατευθυνση θελω να ακολουθησω του χρονου.
Εδω και κανα μηνα εχω σχετικα απορριψει την θετικη απο το μυαλλο μου (ενω ημουν σχετικα αποφασισμενη οτι θα παω εκει), γιατι με δυσκολευει υπερβολικα πολυ η φυσικη κατευθυνσης και αισθανομαι πως του χρονου δεν θα περασω πουθενα αμα δωσω φυσικη.
Εκτος αυτου, φετος δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα οι σχολες που εχει το 2ο πεδιο σε αντιθεση με περσυ.
Οποτε τωρα μας μενει η κατευθυνση των οικονομικων.
Απο αυτην την σχολη παλι ομως δεν υπαρχει κατι που να μου τραβαει τρελα το ενδιαφερον
Και τωρα ας περασουμε στο κομματι που εξηγω με τι περιπου θελω να ασχοληθω.
Μου αρεσει πολυ η φωτογραφια, να ασχολουμαι με photoshop, γενικα με τετοιου ειδους πραγματα
Μου ειχε προσεγγισει το ενδιαφερον η σχολη κινηματογραφου αλλα ας το πουμε πως "προσγειωθηκα" αποτομα οταν μου ειπαν διαφοροι πως δεν θα εχω επαγγελματικη αποκατασταση.
Μετα μου αρεσει πολυ η γραφιστικη.Αλλα υπαρχουν καποια προβληματακια
1)Δεν υπαρχει ΑΕΙ για αυτην την σχολη, κατι που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα
2)Υπαρχει ΤΕΙ στην Αθηνα το οποιο δεν ειναι καν στην πολη μου (Θεσσαλονικη)
3)Υπαρχει ΙΕΚ για αυτο αλλα δεν θελω να παω διοτι μου εχουν πει οτι το πτυχιο δεν αναγνωριζεται (νομιζω)

Ο λογος που ανυσηχω τοσο για το αν θα ειναι ΤΕΙ/ΙΕΚ ειναι διοτι θα εχω την δυνατοτητα επαγγελματικης αποκαταστασης στο εξωτερικο (οπου νομιζω πως υπαρχουν διαφορες θεσεις εργασιας πανω σε αυτον τον τομεα), καθως το ΑΠΘ ειναι απο τα καλυτερα πανεπιστημια στην Ευρωπη, αλλα και γενικοτερα ακομα και αν κατσω στην Ελλαδα δεν ξερω..δεν θελω να παω καπου που δεν ειναι ΑΕΙ.

Βεβαια εχω επισης και την δυνατοτητα να σπουδασω στο εξωτερικο αλλα επισης ειμαι πολυ μπερδεμενη και την εχω σχεδον αποκλεισει λογω του οτι δεν θελω να φυγω απο την χωρα μου τοσο μικρη,δηλαδη θα προτιμουσα να φυγω οταν θα εχω τελειωσει καποια σχολη.

Εσεις τι εχετε να πειτε; Εχετε να μου προτεινετε καποια αλλη σχολη; Ποια ειναι η αποψη σας για ολα αυτα;
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #138730 από Ana-menos στις 19 Φεβρουαρίου 2017, 7:40μμ

Ana-menos

Εικονίδιο
μέλος από: 31/10/2015
μηνύματα: 86 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Καταρχας εκει που λες οτι δεν θες να πας καπου αν δεν ειναι ΑΕΙ μου θυμιζεις τους γονεις που μιλανε συνεχεια με τους συγγενεις και ευχονται το παιδι τους να περασει ΜΟΝΟ σε Πανεπιστημιο και να γινει ΜΟΝΟ κανας γιατρος,δικηγορος κλπ.
Τεσπα μην κοιτας το ονομα αλλα κοιτα τι θες να κανεις εσυ, και η κολλητη μου φιλολογια σπουδαζει σε ΑΕΙ και ξερει οτι δουλεια δεν θα βρει στην Ελλαδα εκτος απο το να κανει μαθηματα σε παιδακια.
Η σχολη φωτογραφιας ειναι πολυ ενδιαφερον και επειδη εχω γνωστο που το σπουδαζει δεν ειναι και δυσκολο να βρεις δουλεια αν ψαχτεις.
Οσον αφορα το ΤΕΙ/ΙΕΚ εγω θα σου ελεγα οτι μπορεις να διαβασεις και να σπουδασεις και θεσσαλονικη στο ΤΕΙ η να μεινεις εδω και να πας σε καποιο Ιδιωτικο η δημοσιο ΙΕΚ. Στο ΤΕΙ απλα το πτυχιο θα αναγνωριζεται και εξω αν θες να κανεις κατι στο εξωτερικο.
Εγω θα σου ελεγα να δωσεις πανελληνιες και αν σαρεσει πραγματικα να πας να το σπουδασεις και στην θεσσαλονικη(εφοσων λες οτι εχεις την δυνατοτητα να σπουδασεις και εξω φανταζομαι οτι μπορεις και θεσσαλονικη). Αλλιως υπαρχουν σχολες σε ΙΕΚ για φωτογραφια και πιστευω οτι και εκει αν δωσεις βαση θα εχεις καλο αποτελεσμα.

Σου ξαναλεω σπουδασε και κανε αυτο που σαρεσει γιατι αν το μετανιωσεις στο μελλον θα ειναι δυσκολα τα πραγματα. Και μην δινεις βαση αν ειναι ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ, αν το αγαπας και μαθεις πραγματα και απο την σχολη και απο μονη σου δεν θα βρεθεις χαμενη....και ναι μερικοι κοιτανε το χαρτι που χεις βγαλει αλλα αν εσυ το χεις παλεψει και το αξιζεις εσενα θα παρουν και οχι καποιον που εβγαλε μια σχολη με το ζορι και βαριεται να ασχοληθει με το αντικειμενο.
Αυτα απο εμενα αποδεκτη αν σε καλυψα
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login