Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Πότε θα σταματήσουν ν' ακούγονται αυτοί οι ήχοι;
Τετάρτη, 24 Απριλίου

Φίλοι..

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #136688 από TheAnonymous στις 30 Μαρτίου 2016, 11:48μμ

TheAnonymous

μέλος από: 30/3/2016
μηνύματα: 1 αποδεκτές 0
Θα αρχίσω κι εγώ το κλάψιμο. Πρώτη φορά θα κλάψω στο φόρουμ.
Πάω Β Λυκείου, είμαι 16, μένω σε ένα μικρό χωριό, και δεν μπορώ να πω ότι έχω φίλους, έτσι νιώθω τουλάχιστον. Γενικά, είμαι ένα παιδί που σκέφτεται πάρα πολύ, έχει αντιληφθεί πως λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα, και προσπαθεί να μην πέσει στην παγίδα. Έτσι, προσπαθώ για κάτι ανώτερο από το κλασσικό παιδί της Β Λυκείου, είμαι αρκετά ώριμος για την ηλικία μου, έχω γενικές γνώσεις, ψάχνομαι, διαβάζω ψυχολογία, με ενδιαφέρουν κοινωνικά θέματα. Θεωρώ τον εαυτό μου "περισσότερο καλλιεργημένο από το μέσο όρο", τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο. Αλλά όχι, δεν είμαι μέρα-νύχτα μ' ένα βιβλίο στο χέρι, ασχολούμαι πάρα πολύ με υπολογιστές και τεχνολογία, gaming, μουσική, social media, ταινίες, βιβλία, φωτογραφία, αυτά τα λίγα που μπορεί να έχει σαν ενδιαφέροντα ένας 17χρονος σε ένα μικρό χωριό.
Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερα ισχυρές φιλίες, δεν ξέρω γιατί, μάλλον δεν με ένοιαζε να έχω. Στο Γυμνάσιο ασχολιόμουν κυρίως με τον υπολογιστή μου, και έβγαινα που και που με όποιον με φώναζε, έτσι για να σπάω λίγο την μονοτονία. Στο σχολείο μου λοιπόν περίπου 60 άτομα όλες οι τάξεις μαζί, το πρόβλημα μου πως ο ένας μου βρωμάει, κι ο άλλος μου ξινίζει. Ο ένας είναι ανώριμος σε βαθμό 5χρονου, ο άλλος είναι πολύ αλητάκι για τα γούστα μου, ο διπλανός του είναι κάπως "ρηχός", δεν έχει ενδιαφέροντα για να ασχοληθείς, ο παραδίπλα είναι βοσκός με τις απόψεις του παππού του, ο τελευταίος δεν έχει δικές του απόψεις και βασίζεται σε ότι ακούει από την τηλεόραση και τη μαμά του. Ναι λοιπόν, νιώθω ότι κανένα χωριατάκι σ αυτό το χωρίο δεν είναι ικανό να εκφράσει απόψεις σε κοινωνικά θέματα, να ακούσει κάτι εκτός από Πάολα, να μιλήσει για κάτι εκτός από γκόμενες και μπάλα, που θα ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του φίλου του και δεν θα τον έχει μόνο για να βγαίνουν Σαββατόβραδα να γίνονται κωλοτρυπίδες.
Και σκέφτομαι, δεν γίνεται να είναι ΟΛΟΙ σκατά, μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα και δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Δεν αντέχω εύκολα τα ελατώμματα των άλλων; Είμαι μονόχνωτος; Είναι όντως όλοι για τον π*****; Φταίω εγώ που είμαι πιο ώριμος για την ηλικία μου και δεν παίρνω στα διαλείμματα μεγεθυντικό φακό να ανάβω φυλλαράκια; Φταίνε οι άλλοι που τα μοναδικά τους ενδιαφέροντα είναι η μπάλα και οι γκόμενες, και έτσι δεν μπορεί κανείς να τους μιλήσει για gaming, φωτογραφία και ψυχολογία; Και όχι φίλε, δεν θέλω να καπνίζω δυο τσιγάρα ταυτόχρονα και να πάρω glx για να με πεις "φίλο".
(Παύση: Ήμουν κολλητός με ένα παιδί για περίπου 1 χρόνο, όπου φάσωσε την γκόμενα μου αρχές Α' Λυκ, και ξεκόψαμε εντελώς. Δεν ξέρω γιατί έκανε παρέα μαζί μου, τρελός.)
Ποιος έχει το πρόβλημα; Και πως θα το λύσει;
Το χει ξαναζήσει κανείς σας;
Ανοιχτός σε όλες τις απόψεις.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #136689 από TITANIA στις 31 Μαρτίου 2016, 3:20μμ

TITANIA

Εικονίδιο
μέλος από: 21/3/2016
μηνύματα: 9 αποδεκτές 0
ΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟ,ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΕΧΩ ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΩΡΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Μ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΙΝΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥ-ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ.Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ.ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΙΟΥΜΟΡ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ!
❤😊
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #136704 από Apricot στις 04 Απριλίου 2016, 3:00πμ

Apricot

Εικονίδιο
μέλος από: 4/4/2016
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
Μου θυμίζεις τον αδερφό μου.
Λοιπόν 2 πράγματα μπορείς να κάνεις
1)Να γίνεις ένας με αυτόυς,να το παίζεις χαζός και να σε "πηγαίνουν" όλοι (θα είσαι χαρούμενος στην αρχή,αλλά για πόσο νομίζεις θα κρατήσει?Θα χάσεις το πιο σημαντικό,τον εαυτό σου)
2)Να παραμέινεις ο εαυτός σου και όποιος γουστάρει.Οπου αυτό σου προτείνω.
Ξέρεις τι?Είσαι ιδιαίτερο και ώριμο άτομο,εξετάζεις πολυ τους ανθρώπους (πράγμα που το κάνω και έγω) και συνήθως σου ξινίζουν όλοι,γιατι βέβαια κανένας δεν είναι τέλειος όπως επίσης κανένας δεν γίνεται να είναι ίδιος με σένα.Μπορεί κάποιος να ακούει Πάολα αλλά να είναι διαμάντι,πχ η μάνα μου ακούει ροκ και η κολλήτη της Πλούταρχο,αλλα είναι αχώριστες.Εξέτασε λίγο,εκτός απο τα επιφανιακά,και το εσωτερικό των άλλων.Αν πάλι όολοι εκεί έχουν το μυαλό πάνω απο το κεφάλι και δεν βρίσκεις άνθρωπο να ταιριάζεις,κάνε υπομονή,2 χρονάκια μείνανε και πας φοιτητής,σίγουρα θα γνωρίσεις ψαγμένα άτομα εκεί.Σε καμια περίπτωση δεν σου προτείνω να αλλάξεις,συνέχισε να καλλιεργείσαι και να αγαπάς αυτά που κάνεις.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #136723 από dgreen στις 05 Απριλίου 2016, 11:14μμ

dgreen

Εικονίδιο
μέλος από: 30/3/2016
μηνύματα: 6 αποδεκτές 0
Κοιτα να δεις που το 1ο και 2ο ποστ είναι τα ίδια.Ειδες?Και ομως δεν εισαι ο μονος.Κοιτα που το αλλο σου μισο ειναι εδω και δεν μπορεις να το βρεις..Ισως πρεπει να υπάρχουν εξαιρεσεις στο φόρουμ :p
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #136727 από katerinaki92 στις 06 Απριλίου 2016, 11:26πμ

katerinaki92

Εικονίδιο
μέλος από: 20/3/2016
μηνύματα: 10 αποδεκτές 0
Δεν πιστευω πως καποιος εχει το προβλημα....Γενικοτερα ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις ανθρωπους να ταιριαζεις ποσο μαλλον εσυ που ζεις και σε μια μικρη κοινωνια !Ο καθενας εχει τις δικες του ιδιαιτεροτητες, τα δικα του ελαττωματα και φυσικα κανενας δεν ειναι ιδιος με σενα..Και εγω πιστευω πως οταν πας για φοιτητης θα αρχισεις να συναναστρεφεσαι με πολλα περισσοτερα ατομα απο οτι τωρα και οι πιθανοτητες θα ειναι υπερ σου στο να βρεις κοινα ενδιαφεροντα και να ταιριαξεις με καποιους απο αυτους ! Οσο δυσκολο και να σου φαινεται παντως προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι τοσο και να μην ριχνεις πανω σου το φταιξιμο :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login