Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το αρνάκι το σφάζουμε το Πάσχα. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν το ενοχλούμε.
Τετάρτη, 24 Απριλίου

Πως να προχωρήσω την κατάσταση?

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #137346 από Azatoth στις 03 Ιουλίου 2016, 2:00πμ

Azatoth

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 11/11/2014
μηνύματα: 62 αποδεκτές 0
Καλησπέρα μάγκες και μαγκίτισες.

Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να κάνω μια κατάθεση ψυχής και εγώ απο μέρος μου και για να δώ αν υπάρχουν κι άλλοι (στο forum τουλάχιστον, γενικά υπάρχουν σίγουρα) που συμπάσχουνε.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αρκετά μεγάλο, οπότε μην ασχοληθείτε αν δεν έχετε όρεξη να διαβάσετε, να καταλάβετε, και ίσως κάπως να βοηθήσετε.

Σαν άτομο θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει ως εσωστρεφή, το αναγνωρίζω και εγώ άλλωστε. Μου αρέσει να κλείνομαι στον εαυτό μου και δύσκολα ανοίγομε σε άλλους. Ποτέ δεν ήμουν άνετος με κοινωνικές συναναστροφές και πάντα θεωρούσα οτι λίγο ή πολύ, οι περισσότερες επαφές που έχουμε με ανθρώπους είναι πλασματικές και...κούφιες.
Θα αφήσω ολοκληροτικά την πτυχή του θέματος που αφορά αγόρια και φίλους και θα ασχοληθώ μόνο με τη θυληκή πλευρά του προβλήματος μου.

Πάντα ονειρευόμουν να βρώ μια κοπέλα η οποία θα με γέμιζε, συναισθηματικά και ψυχικά. Είναι λίγο αφύσικο για κάποιον στην ηλικία μου (18) να παραμερεί το σεξ και την σαρκική επαφή, αλλα θεωρώ οτι κοπέλα για σέξ μπορείς να βρείς εύκολα, αλλα κοπέλα με την οποία μπορείς να δεθείς πραγματικά βρίσκεις 100 φορές πιο δύκσολα.
Παρ'όλο που είχα κοπέλα για 7 περίπου μήνες, και ενώ κάναμε τα βασικά απο σεξουαλικής άποψης, ποτέ δεν ένιωσα κάτι για αυτήν. Ένιωθα πίεση να κάνω μια σχέση γιατί μέχρι τότε δεν είχα κοπέλα και έτσι και έκανα. Τελικά ήταν λάθος να μπώ σε σχέση ενώ δεν υπήρχε συναίσθημα. Οταν εν τέλει χωρίσαμε, της εξήγησα οτι δεν ένιωσα ποτέ κάτι (με ρωτούσε κι όλας γιατί δεν της μιλούσα γλυκά, δεν της έλεγα "σ'αγαπώ" κι αλλα τέτοια) και της ζήτησα συγγνώμη.

Εκτοτε έχω μπλέξει με άλλες 2 κοπέλες, και εδώ είναι που αρχίζει και περιπλέκει το πράγμα. Και με τις 2 είμασταν η μέρα με την νύχτα. Εσωστρεφής και χαμηλών τόνων εγώ, εξωστρεφής και γεμάτες "τρέλα" αυτές. Αρκετά όμορφες, κοινωνικές, με πολλές παρέες, βγαίναν αρκετά έξω, πηγαίναν σε club και parties, σε αντίθεση με εμένα, που προτιμούσα να κάνω μια βόλτα, να κάτσω να ακούσω μουσική, να διαβάσω ή να δώ κάποια καλή ταινία. Είχα ακούσει πως τα ετερώνυμα έλκονται, αλλα δεν το πίστευα μέχρι που μου συνέβει.

Και ερχόμαστε στο κυρίως θέμα σιγά σιγά. Και με τις 2 άρχισα να συζητώ, και τολμώ να πώ πως έδειχναν ενδιαφέρον για το άτομο μου. Δεν ξέρω αν ήταν έλξη ή απλή περιέργια, πάντως και με τις 2 είχα ωραίες συζητήσεις. Συζητήσεις για την ζωή μας, τα προβλήματα μας, τους στόχους μας, τον χαρακτήρα μας, και όλα αυτά τα ωραία. Και όσο εγώ ανοιγόμουν και άρχιζα να αισθάνομαι κάτι αληθινό για αυτές, αλλο τόσο άρχιζαν και αυτές να απομακρύνονται. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Ήταν λάθος χειρισμός απο μέρους μου? Έπρεπε μήπως να το χειριστώ διαφορετικά για να προχωρήσουμε την σχέση μας, ή απλά όλο αυτό που γινόταν ήταν καταβάθος ψεύτικο και άσκοπο?

Και το ρωτάω αυτό γιατί παρ'όλο που χρησιμοποιώ παρελθοντικούς χρόνους, με την μια ακόμα συναναστρέφομαι και μου αρέσει πάρα πολύ. Χαίρομαι αφάνταστα όταν της λέω να βρεθούμε και συμφωνεί και ανυπομωνώ να την δώ κάθε φορά. Οταν πάλι μου λέει πως έχει κανονίσει, ή δεν μιλάμε καθόλου, νιώθω ενα κενό, και ενα συναίσθημα...λύπης να το πώ? Άγχους να το πώ? Πραγματικά δεν ξέρω.
Έχω αρχίσει να πιστεύω πως υποσυνείδητα θέλω να βρώ κάποια κοπέλα με την οποία να μπορώ να δεθώ συναισθηματικά τόσο πολύ, που όποια μου βγάζει κάτι, πιστεύω πως είναι αυτή.

Βρίσκω όλο αυτό το "παιχνίδι" που πρέπει κάποιος να παίξει για να κερδίσει μια κοπέλα αφάνταστα βαρετό και ανούσιο και προτιμώ να είμαι ευθής. Της έχω πεί πως μου αρέσει η παρέα της (το οτι μου αρέσει αυτή δεν έχω βρεί ακόμα το θάρρος να το πώ στα ίσια, αλλα πάντα πετάω υπονοούμενα), και ενώ πολλές φορές έχει αλλάξει την ρουτίνα της (ενώ έβγαινε σχεδόν κάθε μέρα το βράδυ, βρισκόμασταν για 5-6 βράδυα συνεχόμενα και έβαζε την παρέα της δεύτερη), δεν μου έχει πεί κάτι αντίστοιχο.
Χωρίς να θέλω να καυχηθώ και αν ακουστώ αλλαζώνας και ψώνιο, ξέρω οτι υπάρχει ενδιαφέρον -όπως είπα παραπάνω όμως, δεν μπορώ να πώ αν είναι έλξη ή απλή περιέργια- αλλα δεν ξέρω πως να μετατρέψω το ενδιαφέρον αυτό σε κάτι παραπάνω.

Πάντα στέλνω εγώ πρώτος για να μιλήσουμε, παρ'όλο που είναι δεκτική και απαντάει, ή αν της ζητήσω να βρεθούμε και μπορεί, θα έρθει. Αλλα δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό το κάνει απλά επειδή είναι κοινωνική ή αν νιώθει και αυτή κάτι. Αλλα αν ένιωθε, δεν θα έπρεπε να στείλει και αυτή? Ή είναι ακόμα ενα απο αυτά τα "παιχνίδια διεκδίκησης" που πρέπει να παίξω?

Θα εκτιμούσα αφάνταστα αν κάποιος που είχε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και βρήκε τον τρόπο τον μοιραζόταν μαζί μου καθώς θα βοηθούσε την κατάσταση αφάνταστα.

Ευχαριστώ όποιον κάθησε και διάβασε το θέμα μου, ακόμα και αν δεν μπορεί να βοηθήσει κάτι. Θα δώσω αποδεκτή σε όποιον νιώσω πως με βοήθησε.


προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137348 από docpan στις 03 Ιουλίου 2016, 6:14πμ

docpan

μέλος από: 3/7/2016
μηνύματα: 2 αποδεκτές 0
Καλημέρα φίλε. Διάβασα το κείμενο σου με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πάνω κάτω, έτσι είμαι και εγώ. Αν θες τη γνώμη μου, τα ετερώνυμα όντως έλκονται αλλά δύσκολα μένουν πολύ καιρό μαζί. Ίσως επειδή δεν έχουν κοινά (τρόπος διασκέδασης κτλπ). Φυσικά κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεση του. Για να γράφεις πως ήταν και οι δυο όμορφες κοπέλες φαντάζομαι και εσύ θα σαι κάτι αξιόλογο εξωτερικά. Αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω πως ελκόντουσαν από την εξωτερική σου εμφάνιση και όσο ανοιγόσουν καταλάβαιναν πως δεν ταιριάζετε. Αυτά συμβαίνουν, μην ανησυχείς πάντως, όλοι κάποια στιγμή θα βρούμε το τέρι μας. Αν θες και μια συμβουλή από μένα, συνέχισε το...ψάξιμο. Όποιος ψάχνει βρίσκει άλλωστε και ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #137350 από Ana-menos στις 03 Ιουλίου 2016, 1:03μμ

Ana-menos

Εικονίδιο
μέλος από: 31/10/2015
μηνύματα: 86 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Θα συμφωνησω με τον φιλο απο πανω. Μπορει να σε ελκυει το διαφορετικο γιατι θελεις νατο μαθεις και να το ψαξεις καλυτερα, ισως σου φανει και πιο ενδιαφερων. Αλλα πιστευω οτι αν ο χαρακτηρας σου ειναι πιο κλειστος δηλαδη να μην πηγαινεις σε club , σε parties και σε τετοια καλυτερα να μην προχωρησεις με την κοπελα η οποια τρελαινεται για αυτα η το εχει σαν μοναδικο τροπο διασκεδασης. Μπορει στην αρχη η κοπελα να σου φαινεται ενδιαφερων επειδη ειστε και οι 2 καινουργιοι και δεν γνωριζεστε οποτε εχετε πολλα να μαθετε ο ενας απο τον αλλον , αλλα εαν προχωρησει το θεμα τι θα γινει? Θα καταντησεις να κανεις πραγματα που ουσιαστικα δεν σαρεσουν απλα επειδη αρεσουν στην κοπελα και αντιστροφα η κοπελα θα κανει πραγματα που αρεσουν σε σενα.
Σαν συμβουλη θα σου δωσω να μην αλλαξεις ποτε τα γουστα σου. Αν προτιμας να αραζεις σπιτακι σου και να βγαινεις πιο λιγες φορες για καφε να το κανεις! Και εμενα καπως ετσι ειναι το στυλ μου και δεν μαρεσουν πολυ τα club και ενω μου λενε ποσα ατομα εγω δεν παω επειδη ξερω οτι δεν θα περασω καλα.
Τωρα για αυτο που ειπες οτι στελνεις παντα πρωτος μηνυμα υπαρχουν διαφορες εκδοχες. Μπορει να μην ενδιαφερεται τοσο για να σου αρχισει κουβεντα, μπορει να μην ειναι ο τυπος της κοπελας που θελει να στελνει εκεινη πρωτη μηνυμα, μπορει να ντρεπεται να αρχισει την συζητηση και να περιμενει απο σενα να της στειλεις. Για αυτο το θεματακι θα σου προτεινα κατι απλο και κλασσικο. ΜΗΝ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ...ειναι λιγο παιδιαστικο αλλα πρεπει.Αν σου στειλει (που ετσι πιστευω) μετα απο 2-3 μερες ειναι καλο σημαδι και θα της πεις οτι σου ετυχε ενα προβληματακι και ησουν απασχολημενος (για να μην καταλαβει οτι το εκανες επιτηδες).
Για να κλεινω σιγα σιγα επειδη και εγω εγραψα ενα μεγαλο κειμενακι θελω να σου πω οτι παρολο που εχετε διαφορετικα γουστα προσπαθησε οσο μπορεις γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει στο τελος, αλλα προσοχη...προσπαθησε μεχρι ενα σημειο η μεχρι εκει που αντεχεις και μην καταληξεις να κυνηγας καποια που ουσιαστικα διαφερεται εντελως και δεν εχετε κανενα κοινο σημειο.
Αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθησα
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137361 από Azatoth στις 03 Ιουλίου 2016, 10:35μμ

Azatoth

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 11/11/2014
μηνύματα: 62 αποδεκτές 0
Ίσως να φταίει που πιστεύω πως όλο αυτό που προβάλει (τα clubs, τα parties, και γενικά όλη αυτή η εξωστρέφεια που την διέπει) είνα απλα μια πτυχή του εαυτού της και πως κρύβει πολλά περισσότερα κάτω απο όλα αυτά.
Δεν μπορώ να πω πως είμαι όμορφος ή άσχημος καθώς αυτό είναι κάτι υποκειμενικό, αλλα δεν νομίζω πως αυτό που τις ελκούσε πάνω μου ήταν η εξωτερική μου εμφάνιση καθώς και οι 2 περιτρυγιρίζονται απο άτομα που φαίνονται πιο ωραία απο εμένα (τουλάχιστον απο την δική μου σκοπιά).
Δεν έχω θέμα να κάνω υποχωρήσεις σε πολλά πράγματα, ειδικά αν μου αρέσει το άτομο για το οποίο κάνω την υποχώρηση.
Κοινά σημεία έχουμε, ακόμα και αν φαινομενικά είμαστε 2 άτομα εντελώς διαφορετικά. Και αυτό είναι που με εξιτάρει, πως γίνεται 2 άτομα με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία να συμφωνούνε σε διάφορα.

Μπορεί να φταέι το οτι είμαι πολύ ευθής και στο τέλος με παίρνουν για δεδομένο και με παραμελούν. Δεν μπορώ να καταλάβω την ρίζα αυτής της συμπεριφοράς, αλλα μου έχουν πει πως μπορεί να φταίει αυτό. Θα δοκιμάσω την συμβουλή σου φίλε ana-mene και παρ'όλο που είναι κλασσική και λίγο...cliche, ελπίζω να πιάσει.

Βέβαια το μεγαλύτερο μου θέμα δεν είναι απαραίτητα το πως να προχωρήσω την κατάσταση, αλλα το πως να βρώ εναν τρόπο για να ελένξω τα συναισθήματα μου. Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθω down οταν δεν μπορώ να δώ ενα άτομο που γνώρισα πριν 10 μέρες...
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login