Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ισορροπημένη δίαιτα είναι ένα κοψίδι σε κάθε χέρι.
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Review Περιτομής -προς ναυτιλομένους-

Σελ. 1
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #118066 από moan στις 27 Φεβρουαρίου 2013, 8:48μμ

moan

Εικονίδιο
μέλος από: 27/2/2013
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι 28 χρονών και πριν από λίγο καιρό διαγνώστηκα με λειτουργική φίμωση. Δεν είναι από τις πιό σοβαρές περιπτώσεις, εννοώντας ότι θα μπορούσα να ζήσω για πάντα με αυτό, ωστόσο υπήρχε πόνος κατά τη στύση καθώς το δέρμα όταν κατέβαινε "έπνιγε" το πέος και επιπλέον οι αντοχές μου στο σέξ δεν ήταν πάντα καλές. Προσθέτω πως από τα 13 μου είχα διαγνωστεί με λειτουργική φίμωση, ωστόσο λόγω της "αυξημένης χρήσης" με την πάροδο των ετών, καλυτέρεψε ελάχιστα το σημείο και έτσι ανέβαλα την επέμβαση έως τώρα.

Αποφάσισα λοιπόν έστω και τώρα να προχωρήσω στην επέμβαση, και επειδή το forum εδώ με βοήθησε αρκετά στο να πάρω την απόφαση λύνοντας απορίες καταθέτω τα όσα βίωσα και βιώνω ώστε να βοηθήσω με τη σειρά μου μελλοντικούς ασθενείς.

Ημέρα επέμβασης:
Επισκέπτεσαι την κλινική, φοράς τα πρασινάκια, μπαίνεις στο χειρουργείο. Οι μόνες φορές φορές που πόνεσα ήταν στα 2-3 πρώτα τσιμπίματα της τοπικής αναισθησίας. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός πως το τσίμπιμα ήταν σημαντικά λιγότερο από αυτό που νιώθεις όταν σου παίρνουν αίμα, απλά στο πέος σου. Έπειτα χαλαρώνεις και περιμένεις να τελειώσει η επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας δεν θυμάμαι να ένιωσα τίποτα, ίσως μόνο λίγο πίεση στο σημείο.

Έπειτα επέστρεψα σπίτι, πήρα όλα τα φάρμακα (αντιβίωση, χάπια για το πρήξιμο, αλοιφή για τα ράμματα, μπεταντίν, γάζες, λευκοπλάστ, χαμομήλι).

Να σημειώσω σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή πως οι οδηγίες του γιατρού μου ήταν : 2 χάπια αντιβίωσης 1 πρωί 1 βράδυ, 2 χάπια για το οίδημα το πρωί 2 το μεσημέρι 2 το βράδυ και έπειτα βράζεις αρκετό χαμομήλι, το τοποθετείς στο ψυγείο για τα εμβαπτίσματα που θα κάνεις 3 φορές τη μέρα αφού βγάλεις τον επίδεσμο τη δεύτερη μέρα και για αρκετό καιρό μετά. Το μείγμα στο οποίο εμβαπτίζεις το πέος περιέχει χαμομήλι, 1-2 καπάκια μπεταντίν και ελάχιστο αλάτι. Αυτές ήταν οι οδηγίες του δικού μου γιατρού τουλάχιστον.

Σημείωση : Με την ούρηση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όπως πόνος κλπ. απλά λίγη δυσφορία εφόσον το σημείο είναι χειρουργημένο. Που και πάλι δεν ένιωθα πολλά, απλά ο φόβος μην πονέσεις πολλές φορές σε κάνει να δυσφορείς.

Το δύσκολο κομμάτι της πρώτης ημέρας είναι η πρώτη νύχτα ουσιαστικά, διότι οι στύσεις κατά τον ύπνο γίνονται κανονικότατα και η δυσφορία που νιώθεις είναι έντονη δεδομένου ότι το πέος είναι μπανταρισμένο σαν χέρια πυγμάχου πριν τον αγώνα. Ξύπνησα αρκετές φορές και για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να κοιμηθώ πάνω από 4-5 ώρες.

Ωστόσο μην ξεχνάτε πως κάθε λεπτό που περνά είναι μεγάλο βήμα προς την ίαση και την υγεία, οπλιστείτε με υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

Ημέρα Δεύτερη :
Η ημέρα όπου έπρεπε να αφαιρέσω τον επίδεσμο και να κάνω μπάνιο καθώς μετά ξεκινούν οι πλύσεις του σημείου με χαμομήλι και μπεταντίν.

Αφαιρώ τον επίδεσμο, κάνω το μπάνιο μου. Ήμουν αρκετά προσεκτικός με το σημείο, να μην πέσει νερό με πολύ πίεση και φυσικά δεν έβαλα επάνω σαπούνι κλπ. Δεν ένιωσα καμία ενόχληση από το νερό. Απλά ήμουν αρκετά σφιγμένος γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν έχεις κάθε μέρα ράμματα στο πέος σου.

Όσον αφορά τα ράμματα, να αναφέρω πως στην αρχή είναι σκληρά και τσιμπάνε λίγο το σημείο αλλά το συνηθίζεις και όσο περνάνε οι μέρες σε ενοχλούν πολύ λιγότερο από ότι στην αρχή.

Οι εμβαπτίσεις του σημείου δεν είναι τίποτα το τραγικό, παίρνεις ένα ποτηράκι, βαζάκι, whatever και βάζεις χαμομήλι, μπεταντίν και λίγο αλάτι, βουτάς μέσα το θεριό και μετράς πέντε λεπτά, βγάζεις το θεριό, βάζεις αλοιφή επάνω στα ράμματα και μετά το καλύπτεις απαλά με μία γάζα, λευκοπλάστ για να συγκρατείτε η γάζα και ντύνεσαι. No big deal. Η τοποθέτηση αλοιφής στο σημείο είναι λίγο πρόκληση αλλά ξεπερνιέται.

Η νύχτα με δυσκόλεψε και πάλι λίγο γιατί ξύπνησα κάνα δυό φορές από την ενόχληση όμως μετά από λίγα λεπτά με πήρε πάλι ο ύπνος. Εν τέλει τα κατάφερα και κοιμήθηκα αρκετά παραπάνω από ότι την πρώτη νύχτα.

Σημειώσεις : Είναι λίγο σοκαριστικό να βλέπεις το "εργαλείο" λίγο πρησμένο και με ράμματα από κάτω και γύρω γύρω, ωστόσο προσπάθησα και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και πως όλα θα περάσουν σύντομα. Έπειτα είναι πολύ σημαντικό να σημειώσω πως η περιτομή δεν είναι επέμβαση ανοιχτής καρδιάς ! Ο "πόνος" δεν είναι πόνος είναι έντονη ενόχληση και δυσφορία... και τίποτα παραπάνω... Στο κάτω κάτω, τί είναι λίγες μέρες ενόχλησης μπροστά σε μιά ολόκληρη ζωή ;

Ημέρα Τρίτη :
Οι ενοχλήσεις και τα "πονάκια" αρχίζουν να μειώνονται.
Όλα άρχισαν να έρχονται φυσικά, ο τρόπος που κάθεσαι ώστε να μην νιώθεις ενόχληση, οι πλύσεις του πέους, τα φάρμακα, όλα.

Δεν έχω κάτι αξιοσημείωτο για την ημέρα αυτή καθώς ακόμη και η νύχτα που μέχρι πριν ήταν μαρτύριο, πλέον είναι παιχνιδάκι. Ξύπνησα κάνα δυό φορές όμως κοιμήθηκα αμέσως και συμπλήρωσα 12 ωρο :-)

Από την ημέρα αυτή και έπειτα δεν έχω κάτι να προσθέσω, ίσως ένα ελαφρύ τσούξιμο και ελαφριά φαγούρα στο σημείο κάποιες ελάχιστες στιγμές αλλά τίποτα το τρομακτικό.

Σήμερα είμαι στην πέμπτη ημέρα και όλα είναι πλέον πιό εύκολα.

Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση για το μετά από τις 7-8 ημέρες όπου όπως υπολογίζω θα επιστρέψω για προπονήσεις και φυσικά στη δουλειά εφόσον η άδεια τελειώνει.


Συμβουλές :

-Ούρηση : μην προσπαθήσεις να ουρήσεις όπως παλιά ! Θα γεμίσεις τα πάντα γύρω σου με ούρα καθώς πλέον φεύγει με πολύ περισσότερη πίεση... Με βοήθησε αρκετά το να κάθομαι στη λεκάνη και να στοχεύω μέσα στο νερό. Είναι ο μόνος τρόπος να μην λερώσεις και να μην πέσουν καθόλου ούρα επάνω στη γάζα.

-Γάζες : προμηθεύτηκα τις μεγάλες αποστειρωμένες γάζες. Αυτό που εμένα τουλάχιστον βόλεψε είναι μετά το εμβάπτισμα σε χαμομήλι και αφού βάλω την αλοιφή στα ράμματα, να ανοίγω τη γάζα και να την διπλώνω από πάνω προς τα κάτω, αντί για τη μέση όπου είναι στην αρχή, έπειτα αγκαλιάζεις τη βάλανο με τη γάζα και χρειάζεσαι 2 μικρά κομμάτια λευκοπλάστ, ένα για να κρατά τη γάζα "δεμένη" και άλλο ένα που να την συγκρατεί στο πέος επάνω. Να είστε προσεκτικοί ώστε το δέσιμο να είναι ελαφρύ για να βγεί όταν θα χρειαστεί εύκολα και χωρίς πόνο αλλά παράλληλα να μην φεύγει με τις κινήσεις όπως περπάτημα κλπ.

-Αίσθηση της βαλάνου : Πριν την περιτομή μου έλεγαν (άσχετοι) πως αυτή είναι η μεγαλύτερη ενόχληση, όταν δηλαδή η βάλανος ακουμπά το εσώρουχο κλπ. Θα πώ απλά ότι ναι, νιώθεις μία μικρή πίεση αλλά ειλικρινά παιδιά, είναι το τελευταίο που θα σε ενοχλήσει δεδομένου ότι έχεις χίλια άλλα δύο στο μυαλό σου... Μην σας τρομάζει, συνηθίζεται στο άψε σβήσε.

-Ράμματα : Θα απορροφηθούν από τον οργανισμό σε 15-20 μέρες. Έως τότε θα πρέπει να συνεχίσω τις πλύσεις αλλά και τα φάρμακα (αντιβιώσεις, χάπια για το οίδημα κλπ).

-Παυσίπονα : Ντεπόν, παναντόλ κλπ. αν και δεν χρειάστηκα πάνω από 2 τη μέρα για τις 3-4 πρώτες ημέρες.

Αυτά προς το παρών και ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός.

Είμαι στη διάθεσή σας για συμβουλές ή για ανταλλαγή απόψεων.

Ευχαριστώ.

Σημείωση moderator: Εγκρίθηκε ως tutorial και χαρίστηκε 1 αποδεκτή απάντηση στον συγγραφέα

προφίλάλλα...
6
Μήνυμα #118070 από aglina στις 27 Φεβρουαρίου 2013, 9:59μμ

aglina

Εικονίδιο
μέλος από: 7/12/2012
μηνύματα: 667 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Ωχ κουραστηκο ακουγετε ευτιχος που δεν ειμαι αγορι.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118090 από moan στις 28 Φεβρουαρίου 2013, 9:45πμ

moan

Εικονίδιο
μέλος από: 27/2/2013
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Έγραψε:(aglina@27 Φεβρουαρίου 2013)
Ωχ κουραστηκο ακουγετε ευτιχος που δεν ειμαι αγορι.


Για 4-5-6-7 ημέρες κάθε μήνα, αιμοραγείς από το αντίστοιχο σημείο, ταλαιπωρείσαι με πονοκεφάλους, πόνο στις ωοθήκες, αλλάζοντας κάθε λίγη ώρα ώστε το σημείο να είναι καθαρό, τα μαλλιά σου γίνονται κατσαρά και η διάθεσή σου κατσαρώνει επίσης όπως και τα νεύρα του συντρόφου σου, όλο αυτό λέγεται έμμηνος ρύση και το περνάς κάθε μήνα !

Και σου φαίνεται κουραστικό αυτό ;!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118100 από aglina στις 28 Φεβρουαρίου 2013, 2:57μμ

aglina

Εικονίδιο
μέλος από: 7/12/2012
μηνύματα: 667 αποδεκτές 0
Κουραστικο ειναι αλλα εγω ειμαι απο τις τυχερες. Δηλαδη δεν ποναω (μονο μια φορα) καθολου. Φαντασου την πρωτη φορα που μου ηρθε (μεσιμερι) το απογευμα πηγα σε παρτυ κ χωρευα στα τραπεζια. Ουτε νευρα εχω το μονο που εχω καμοια φορα ζαλιζομαι. Το συμαντικοτερο μετα απο 2-3 φορες γινετε συνιθια.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118129 από theslown στις 28 Φεβρουαρίου 2013, 9:26μμ

theslown

μέλος από: 6/2/2013
μηνύματα: 63 αποδεκτές 0
Φίλε ήσουν κατατοπιστικότατος(μάλλον θα κάνω και γω)
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118135 από aglina στις 28 Φεβρουαρίου 2013, 11:32μμ

aglina

Εικονίδιο
μέλος από: 7/12/2012
μηνύματα: 667 αποδεκτές 0
να ρωτησω τι ειναι η φυμωση?
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118143 από zoe19 στις 01 Μαρτίου 2013, 3:19πμ

zoe19

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 27/2/2013
μηνύματα: 52 αποδεκτές 0
πήγα πρόσφατα με ένα παιδί και είχε φίμωση, αλλά όλα έγιναν απόλυτα φυσιολογικά, δεν είχε πρόβλημα πουθενά, και είναι 30 χρονών. Εσύ λες οτι είχες προβλήματα λόγω της φίμωσης, είναι δυνατόν να μην έχει αυτός;
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118146 από moan στις 01 Μαρτίου 2013, 1:03μμ

moan

Εικονίδιο
μέλος από: 27/2/2013
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Προς aglina :

Φίμωση έχουμε όταν το "περίβλημα" του πέους είναι σφιχτό στο άνοιγμά του με αποτέλεσμα το αίμα να εγκλωβίζεται στο σημείο και να προκαλεί πόνο κατά τη στύση αλλά και ταχύτερη εκσπερμάτωση.

Γιατρός δεν είμαι, ωστόσο έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Προς zoe19 :

Σχετικά με την ηλικία σου θυμίζω πως είμαι 28 χρονών και έκανα την επέμβαση προ 10 ημερών περίπου. Εννοείται πως άλλους τους επηρεάζει πολύ και άλλους λίγο ή σε άλλους είναι βαριάς μορφής και σε άλλους ήπιας μορφής.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρω στην αρχική μου ανάρτηση, θα μπορούσα να ζήσω για πάντα με αυτό, απλά κουράστηκα να νιώθω ενόχληση κατά τη στύση και να παλεύω συνεχώς με τον εαυτό μου "μην τελειώσεις...μην τελειώσεις...".

Ελπίζω να σε κάλυψα.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118147 από moan στις 01 Μαρτίου 2013, 1:05μμ

moan

Εικονίδιο
μέλος από: 27/2/2013
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Έγραψε:(theslown@28 Φεβρουαρίου 2013)
Φίλε ήσουν κατατοπιστικότατος(μάλλον θα κάνω και γω)


Αυτός ήταν ο σκοπός μου :-)

Υπενθυμίζω πως δε χρειάζεται άγχος, ωστόσο εάν έχεις περαιτέρω απορίες Postάρεις εδώ και απαντάω άμεσα.

Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #118149 από aglina στις 01 Μαρτίου 2013, 1:46μμ

aglina

Εικονίδιο
μέλος από: 7/12/2012
μηνύματα: 667 αποδεκτές 0
ευχαριστω!
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login