Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Σοβιέτα φοράνε οι Ρωσσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτα.
Σάββατο, 20 Απριλίου

σεξουαλικως μεταδιδομενο νοσημα

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #138907 από Greg900 στις 04 Απριλίου 2017, 12:50πμ

Greg900

Εικονίδιο
μέλος από: 4/4/2017
μηνύματα: 2 αποδεκτές 0
Γεια σας με λενε Γρηγορη παρακολουθω παρα πολυυ καιρο αυτο το φορουμ (απο 1η λυκειου) και με εχει βοηθησει σε αρκετα θεματα.Ειμαι 22 ετων φοιτητης στη Θεσσαλονικη μενω μαζι με τη κοπελα μου που εχουμε σχεση 3,5 χρονια και δεν ειμαι καλα ψυχολογικα..Θελω να μοιραστω μαζι σας το θεμα μου πρωτον γιατι ντρεπομαι να το πω ακομα και στον κολλητο μου και για να δω τι θα απαντησετε και αν ειχατε ποτε το ιδιο προβλημα με εμενα και να μ δωσετε καποιες συμβουλες αν εχετε.Τα τελευταια 2 χρονια εχω ενα προβλημα υγειας, για την ακριβεια εχω σεξουαλικως μεταδιδομενο νοσημα που ειναι τα κονδυλωματα (HPV) (για οσους δεν ξερουν μπορουν να ψαξουν στο ιντερνετ).Το θεμα ειναι οτι η κοπελα μ οταν μ πρωτοπαρουσιαστηκε εκανε εξετασεις και δεν ειχε τιποτα (ειναι η πρωτη μου και εγω ο πρωτος της)αυτο ειναι το πιο σοκαριστικο γτ δεν ξερω πως κολλησα αυτο το πραγμα..Δεν εχω παει με αλλη κοπελα εκτος απο αυτη και ουτε αυτη με αλλον. Εξακολουθει να την παρακολουθει ο γυναικολογος της συχνα αν και δεν εχουμε σεξουαλικες επαφες γιατι ακομα και με προφυλαξεις υπαρχει κινδυνος να μεταφερθει ο ιος και δεν θελω να της το μεταφερω.Η δερματολογος μου λεει οτι ειμαι σε καλο σταδιο και υπαρχουν πολυ χειροτερα δηλαδη για ενα διαστημα δεν εβγαζα και τωρα παλι ξανα (σε αυτο το διαστημα καναμε κανονικα σεξ)Τελος παντων απο τοτε που μου παρουσιαστηκε αυτο δεν εχω ορεξη να βγω εξω με τους φιλους μου και να κανω οτι δηποτε Απλα καθομαι σπιτι και παιζω παιχνιδια στο ιντερνετ και βγαινω με τη κοπελα μου και ελαχιστα με τους φιλου μ.Οτι κανω το κανω με το ζορι ειδικα τωρα τελευταια π μ ξανα παρουσιαστηκε το προβλημα γτ νομιζα πως ειχα τελειωσει το ιδιο και η δερματολογος μου.Η κοπελα μου ειναι διπλα μου με στυριζει και προσπαθει να μ ανεβαζει το ηθικο καθημερινα με διαφορους τροπους αλλα δεν ειναι αρκετο για μενα.Δεν ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος αυτο ειναι το χειροτερο και φερνω παντα στο μυαλο μου το πιο κακο πραγμα που μπορει να συμβει.Θελω απλα να τελειωνω με αυτο το θεμα και να ξανα γυρισω στους παλιους ρυθμους της ζωης μου!!

Θα προτιμουσα ωριμες απαντησεις.Ευχαριστω για τη βοηθεια!!
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #138909 από chronus στις 04 Απριλίου 2017, 3:17πμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 48 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Φίλε μου, τα κονδυλώματα είναι μεν ένα σημαντικό πρόβλημα, όμως δεν είναι και ό,τι χειρότερο υπάρχει, όπως πολύ σωστά έχετε συζητήσει και με τη γιατρό σου! Είμαι σίγουρος ότι έχεις κάνει την έρευνά σου, οπότε δεν χρειάζεται να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση τής οικογένειας ιών HPV και τα είδη των βλαβών που προκαλούν. Όπως έχεις καταλάβει, τα κονδυλώματα, όταν εμφανίζονται πάνω στη φάση ενεργοποίησης του ιού, αντιμετωπίζονται συντηρητικά, με διάφορες μεθόδους καυτηριασμού. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε ακόμα εφεύρει φάρμακα που μπορούν να σκοτώσουν τον ιό! Έτσι, μετά τον καυτηριασμό των κονδυλωμάτων και την παρέλευση της ενεργού φάσης, ο ιός μεταπίπτει σε κατάσταση λήθαργου. Σε αυτή την κατάσταση μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ίδιος ο οργανισμός μπορεί να εντοπίσει τα κύτταρα που φέρουν τον «κοιμισμένο» ιό, να τα θανατώσει και έτσι να επέλθει πλήρης ίαση από την ασθένεια. Συνήθως όμως αυτό το φαινόμενο αργεί να συμβεί. Στους περισσότερους ασθενείς, ο ιός, μετά από άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα κάθε φορά, «ξυπνά» και πάλι, σχηματίζοντας κονδυλώματα, υποχρεώνοντας τον ασθενή να επαναλάβει τον ίδιο κύκλο θεραπείας. Οι λόγοι που οδηγούν στην επανενεργοποίηση του ιού είναι συνήθως άγνωστοι, σχετίζονται όμως με μια γενικότερη έκπτωση της ανοσιακής άμυνας του οργανισμού.

Όσον αφορά τη μετάδοση, η πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η σεξουαλική επαφή, όπως δεν είναι ο μοναδικός. Θεωρητικά, το άγγιγμα με γυμνό χέρι των κονδυλωμάτων ή των γεννητικών οργάνων ενός άλλου ατόμου με ενεργά κονδυλώματα και στη συνέχεια το άγγιγμα με το ίδιο χέρι των δικών μας γεννητικών οργάνων, θα μπορούσε να προκαλέσει τη μετάδοση του ιού. Ομοίως, η επαφή των γεννητικών οργάνων με τα γεννητικά υγρά ενός άλλου, μολυσμένου, ατόμου, η κοινή χρήση ερωτικών αντικειμένων χωρίς προηγουμένως να πλυθούν ή η τριβή των γεννητικών μας οργάνων με τα γεννητικά όργανα ενός ατόμου με κονδυλώματα, χωρίς να υπάρξει κανονική σεξουαλική επαφή (διείσδυση), θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση με HPV. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε να προκαλέσει μόλυνση η χρήση εσωρούχων που έχουν φορεθεί από άλλον, χωρίς να πλυθούν. Έχει συμβεί κάτι από όλα αυτά;

Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα η ίδια η κακή ψυχολογία σου να είναι η αιτία επανεμφάνισης των κονδυλωμάτων; Λόγω του προβλήματός σου, έχεις κακή ψυχολογία! Η κακή ψυχολογία είναι γνωστός παράγοντας έκπτωσης της άμυνας του οργανισμού! Η έκπτωση αυτή επιτρέπει το «ξύπνημα» τοι ιού, οδηγώντας στην εμφάνιση κονδυλωμάτων! Είναι, δηλαδή, φαύλος κύκλος!

Το βαθύτερο πρόβλημα, φίλε μου, είναι η αποδοχή του προβλήματος και προσαρμογή τής ζωής μου μαζί με αυτό! Νιώθεις τέτοια δυστυχία που σε βρήκε τέτοιο «κακό», ώστε δεν αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί τη ζωή! Δεν έχει νόημα να σου πω «πόσο λάθος σκέφτεσαι, πόσο μικρής σημασίας και αντιμετωπίσιμο είναι το πρόβλημά σου», από τη στιγμή που τα συναισθήματά σου ωθούνται προς την αντίθετη πλευρά! Κανένας δεν μπορεί να σε πείσει με επιχειρήματα να ζήσεις, αν δεν το πιστέψεις και δεν το θελήσεις ο ίδιος!

Για το μέλλον τι σκέφτεσαι; Θεωρείς ότι είσαι καταδικασμένος, από τα 22 σου, να μην ξανακάνεις σεξ ποτέ στη ζωή σου; Να ζήσεις για πάντα από εδώ κα πέρα ανέραστος; Ιδιαίτερα απελπιστική και αδιέξοδη σκέψη αυτή! Όμως αν δεν «ανοίξεις τα μάτια σου» να δεις ότι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν λύσεις, ακόμα και για μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή, τη σκέψη αυτή, θα την επιλέξεις μόνος σου να την κάνεις πράξη!

Δεν μπορώ να σου πω, δυστυχώς, αν πρέπει και πώς πρέπει να μοιραστείς όλα αυτά τα προβλήματα με την κοπέλα σου, τον κολλητό σου, την οικογένειά σου, καθώς δεν μπορώ να ξέρω τι είδους σχέσεις έχετε και πώς επικοινωνείτε γενικά! Σου προτείνω, όμως, ανεπιφύλακτα να δεις έναν ψυχολόγο! Γιατί, κακά τα ψέματα, αν το σκεφτείς, ίσως αντιληφθείς ότι αυτό το τυχαίο πρόβλημα υγείας που σε βρήκε να μην είναι η μόνη αιτία τής κακής σου ψυχολογίας, αλλά να υπάρχουν και άλλα και όλα μαζί να λειτουργούν σωρευτικά! Πιστεύω βαθύτατα ότι ένας ειδικός θα μπορούσε να σε βοηθήσει! Δεν είναι ταμπού! Ίσα ίσα! Η «μαγκιά» στη ζωή είναι όταν πέφτεις κάτω, να αναγνωρίζεις ότι έχεις πέσει και να παίρνεις την απόφαση να σηκωθείς και πάλι, αυτή τη φορά πιο δυνατός! Η απόφαση, άλλωστε, να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα και να αποφασίσεις να το λύσεις, είναι ο μισός δρόμος!

Για άλλη μια φορά, το θέμα δεν είναι να σου πω εγώ, ένας άλλος στο φόρουμ, ο κολλητός σου, η κοπέλα σου, οι γονείς σου ότι υπάρχει ζωή και με αυτό το πρόβλημα! Το θέμα είναι να το πιστέψεις εσύ!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138910 από Greg900 στις 04 Απριλίου 2017, 10:16πμ

Greg900

Εικονίδιο
μέλος από: 4/4/2017
μηνύματα: 2 αποδεκτές 0
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση chronus η απαντηση σου ειναι πολυ ικανοποιητικη,εχεις σε ολα δικιο.Καταρχην δεν ξερω αν καποιος με ακουμπησε με γυμνα χερια που ειχε τον ιο ειναι δυσκολο να το ξερεις αυτο και μπορει οντως αυτο να εγινε γτ αποκλειω τους αλλους τροπους μεταδοσης που ανεφερες.Επισης η οικογενεια μου ξερει πως εχω αυτο το προβλημα.Ακομη εχω σκεφτει να παω σε ψυχολογο αλλα καθε φορα κανω πισω.Οπως και να εχει σε ευχαριστω για την εμψυχωση!!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #138921 από Nickos CH στις 08 Απριλίου 2017, 12:59μμ

Nickos CH

Εικονίδιο
μέλος από: 8/4/2017
μηνύματα: 9 αποδεκτές 0
Έκανα λογαριασμό στο φόρουμ για να σου απαντήσω. Τυχαία διάβασα το μήνυμα σου και απλά θέλω να σου πω ότι τα κονδυλώματα είναι ένα συχνό ΣΜΝ. Το έχουν πολλοί άνθρωποι (το έχουν και πολλοί γνωστοί σου που δεν το ξέρεις). Δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητά σου.
Η συμβουλή η δική μου είναι να γυρίσεις στους ρυθμούς της καθημερινότητας που είχες, να βγαίνεις έξω και γενικώς να ζεις. Τώρα όσον αφορά τα συμπτώματα απλώς συνεχίζεις τη θεραπεία και σε λίγες βδομάδες θα έχουν φύγει. Από εκεί και έπειτα συνεχίζεις να έχει κανονικότατα σεξουαλικές επαφές. Για το κοινωνικό κομμάτι της ζωής σου που έχεις αφήσει δεν χρειάζεται να περιμένεις ούτε μέρα. Σήμερα κιόλας κανόνισε να βγεις. Κάνε ό,τι έκανες και πριν και θα δεις ότι σε λίγες βδομάδες η τωρινή σου ψυχολογική κατάσταση θα είναι μόνο μια κακή ανάμνηση.
Πραγματικά όταν είδα το μήνυμά σου, μου ήρθε κεραμίδα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που έχουν κονδυλώματα και δεν ασχολούνται καν με το ζήτημα διότι απλούστατα δεν τους δημιουργεί κανένα θέμα. Φίλε, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Ούτε κατά διάνοια μην τη χαλάς για κάτι το οποίο σε λίγες εβδομάδες δεν θα υπάρχει καν.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login