Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Spit on the devil τρεις times και say: ftou ftou ftou διαολικό. Then say .gr και είσαι ok!
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Software releases

Σελ. 3
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #33383 από Webmaster στις 17 Δεκεμβρίου 2004, 3:06πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Μήνες μετά, μικρά μερεμέτια:

- Μικρή βελτίωση στο style του ftou.gr και του irc.ftou.gr για να είναι πιο "ευανάγνωστα" στους άξιους περπατητές μας που μπαίνουν με Linux. Ξέρω, ακόμα το CGI:IRC δεν είναι 100% εντάξει στον Konqueror αλλά ευτυχώς όσοι είναι με Linux δεν το χρειάζονται και πολύ, έχουν πολλές και καλύτερες εναλλακτικές σε clients.

- Στο IRC, οι services (NickServ, ChanServ, MemoServ) μιλάνε πλέον ελληνικά. Να δω πότε θα αξιωθώ να μεταφράσω και την τεκμηρίωσή τους.

- Στο IRC πάλι, μικρές βελτιώσεις στον κώδικα του βαρελιού που ποσώς ενδιαφέρουν τα αδιάκριτα μάτια σας.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33384 από konosk στις 17 Δεκεμβρίου 2004, 9:12πμ

konosk

Εικονίδιο
Επ. ΣυνεργάτηςModerator
μέλος από: 16/1/2003
μηνύματα: 279
αποδεκτές απ.: 2
Λέω κι εγώ γιατί άλλαξε το στιλ
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33408 από Webmaster στις 26 Δεκεμβρίου 2004, 8:34πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Άλλαξα τον τρόπο που κάνετε login και logout. Τώρα απ' όπου κι αν βρίσκεστε, θα επιστρέψετε στη σελίδα που βλέπατε πριν δώσετε το password σας.-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33561 από Webmaster στις 14 Μαρτίου 2005, 1:44πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Οι τελευταίες 15 μέρες που πέρασαν ήταν αφιερωμένες στο irc και στη mySql.

Χρησιμοποιώντας το (μεταφυσικώς αδιάφορο) δαίμονα thales, κατάφερα κάτι που ήθελα από κτίσεως ftou, δηλαδή να μπορώ να δείχνω live data στο web από το IRC χωρίς bots και κολοκύθια.

Οι θαυμάστριές μου (και οι άνδρες αντίζηλοί μου) θα ξέρετε ότι είμαι παραδοσιακός της Access, αυτή τη φορά όμως χρειάστηκε να φτιάξω βάση δεδομένων σε mySql (με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλ. πάλη με τα collations, τους drivers, μανούβρες γιατί δεν υποστηρίζει recordCount).

Τι κάνει λοιπόν ο Θαλής: Βρίσκεται συνδεμένος συνεχώς στο irc.ftou.gr και συμπληρώνει τη mySql database του ftou με (μεταφυσικώς αδιάφορες) στατιστικές πληροφορίες. Από τούδε και μετά, με ειδική φρεσκογραμμένη και παγανιστική asp παίρνω τις πληροφορίες και τις εμφανίζω με δόξα και τιμή στο web. Είναι το παραθυράκι "τώρα στο chat" που τόσο ωραία οργάνωσα, με ένα απλό αλλά έξυπνο navigation που σας δίνει μια ιδέα για το "τι γίνεται" στο irc, χωρίς καν να χρειάζεται να μπείτε μέσα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα κανάλια και για όλους τους χρήστες.

Πέρα απ' αυτό έφτιαξα και δύο απλά javascripts, που δίνουν πληροφορίες για το πόσα άτομα είναι συνολικά συνδεμένα σε όλα τα κανάλια (www.ftou.gr/chat/jsallusers.asp) και για το ποιοι βρίσκονται σε κάποιο συγκεκριμένο κανάλι (www.ftou.gr/chat/jsusers.asp?chan=XX), πράγματα που μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε στο site σας.

Σεβόμενος τη φύση του Θαλή (GNU p.l.) έστειλα τον asp κώδικα στο δημιουργό του δαίμονα ώστε αν κάποιος άλλος συνάδελφος χρειαστεί να συνδεθεί στη mySql που φτιάχνει ο Θαλής με asp, να μην τα ξανακάνει όλα από την αρχή.

Αυτά τα ολίγα έκανα, και αισθάνομαι περισσή περηφάνεια που πλέον είμαστε το μοναδικό σοσονάτο IRC στην Ελλάδα με τέτοια facilities.

(με ολίγη)


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33604 από Webmaster στις 12 Απριλίου 2005, 5:36πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Παρόλη την ταλαιπωρία που τράβηξα στο βασικό μου μηχάνημα με τη Fedora Core 3, στο δεύτερό μου μηχάνημα είχα καλύτερη ανταπόκριση και μεγάλη σταθερότητα. Έκανα βέβαια πιο συντηρητικό και πιο σοβαρό σετάρισμα του λειτουργικού. Έχουμε πλέον λοιπόν έναν πολύ ωραίο dedicated server για το ftou.gr αφιερωμένο στο IRC του, χωρίς να πληρώσουμε φράγκο.

Όπως ήδη θα διαβάσατε (κι αν δε διαβάσατε κακώς) στο chat help, ο stand-alone server irc.ftou.gr πλέον δικτυώθηκε με τη rohala.ftou.gr. Της κάναμε τα βαφτίσια και περιμένουμε μια-δυο μέρες να ενημερωθούν όλοι οι ISP ανά τον κόσμο για το όνομά της. Στεγάζεται σπίτι μου και είναι πολύ σταθερή και αξιόπιστη. Σύνδεση στο rohala.ftou.gr, πόρτες 6667 και 7000 ή από το δικό της website (μοιάζει με το irc.ftou.gr).

Για τους κοινούς θνητούς, το logging των κατορθωμάτων μας τελειώνει εδώ. Από δω και κάτω ακολουθούν τεχνικούρες και διαβάστε μόνο όσοι ενδιαφέρεστε για compilation του Bahamut σε Red Hat. Οι άλλοι μην το διανοηθείτε, θα βαρεθείτε. Πηγαίνετε στην πλάκα και δείτε τη γκιλοτίνα bowling.

---

Πάμε λοιπόν τώρα εμείς οι μάστορες: Χρησιμοποιήσαμε το software του Blitzed που μας δίνει εγγενή υποστήριξη στον HTML client για να μη μπλέκει ο κόσμος με Java και κολοκύθια. Όμως λόγω μιας ιδιοτροπίας της library glibc, ο source του Bahamut 1.4.34 δε γινόταν compile και αναγκαστήκαμε να τον τροποποιήσουμε λίγο. Μάλιστα μετά από έρευνα που κάναμε, είδαμε ότι το ίδιο συμβαίνει και στις διανομές 1.4.35 και 1.4.36.

Το πρώτο πρόβλημα λοιπόν που βλέπουμε στο make, είναι το

res.c:53: error: conflicting types for 'debug'

και λύνεται πολύ εύκολα: Ανοίγουμε το src/res.c και σβήνουμε τη γραμμή 53. Αν παρουσιαστεί παρόμοιος χτύπος με άλλο declaration/definition κάνουμε το ίδιο. Το δεύτερο πρόβλημα τώρα, είναι που έχει να κάνει με το _res από τη glibc και είναι tricky. Υπάρχει όμως ένα patch που λύνει το πρόβλημα και σας το δίνουμε από δω. Προσοχή: Δεν είναι δικός μας κώδικας.

Download the patch


Στη rohala.ftou.gr εφαρμόσαμε επίσης το ftoupatch (δικός μας κώδικας αυτός, κυρίως κοσμητικός/αφαιρετικός) και επίσης τροποποιήσαμε το "τώρα στο chat" και συγκεκριμένα το panel "Statistics" και τις σελίδες πληροφοριών για τα nicknames για να υποστηρίξουν το νέο server.

Η όλη διαδικασία μας έφαγε ένα 12ωρο. Αυτο-πληρωθήκαμε και αυτο-κεραστήκαμε μπίρες. Ή δουλεύουμε 'δω μέσα ή φτύνουμε.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33671 από Webmaster στις 13 Μαΐου 2005, 10:28πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Βελτίωσα τον κώδικα του Βαρελιού για το κανάλι #news. Πλέον η ροή ειδήσεων γίνεται ανά κατηγορία ως εξής:

- Κάθε 10 λεπτά τα νεότερα βγαίνουν αυτόματα στο κανάλι #news

- Με /msg VaReLi news κατηγορία παίρνετε πριβέ τις 10 τελευταίες ειδήσεις από την κατηγορία που ζητήσατε. Η κατηγορία μπορεί να είναι μία από αυτές: a8lhtika, automoto, bbc, diafora, ekswterika, episthmh, eswterika, lifestyle, naftemporiki, oikonomia, politismos, ygeia.

- Με $news κατηγορία στο κανάλι κάνετε το VaReLi να δείξει public τις τελευταίες σχετικές ειδήσεις.

Προς το παρόν παίρνουμε ειδήσεις από τη Ναυτεμπορική, το Pathfinder και την ελληνική υπηρεσία του BBC.

Για να μπείτε στο #news, όσοι έχετε Opera, Mozilla ή mIRC πατήστε εδώ: irc://irc.ftou.gr/news. Οι υπόλοιποι πηγαίντε στο http://irc.ftou.gr και μετά από τα κανάλια διαλέξτε #news.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #33908 από Webmaster στις 11 Ιουλίου 2005, 5:26μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
ftou.gr version 2.22

Τι έφτιαξα:


 • Όλο το σώμα του site ξανασχεδιάστηκε από την αρχή.

 • Νέα χρώματα στο aqua style. Υποστήριξη custom styles για το μέλλον.

 • Το βασικό μενού αριστερά

 • Αλλαγή URL στις σελίδες άρθρων

 • Redirect από τις παλιές σελίδες προς τις καινούργιες, αν τυχόν κάποιος τις ανοίξει από κανά ψαχτήρι, για να μη χαθεί

 • Ριζικά άλλαξε ο τρόπος εμφάνισης των προφίλ και μπήκε και νέο μπιχλιμπίδι - αξιολόγηση με βάση τις αποδεκτές απαντήσεις και την αναγνωσιμότητα

 • Σχόλια στα άρθρα: Πλέον επιτρέπω δύο συνεχόμενα <br> ώστε να μην κολλάνε οι γραμμές αν πατήσετε 2 φορές enter

 • Τα εξωτερικά links φαίνονται wiki-style για τους εντελώς μαμούχαλους μην κουράζονται να πατάνε το shift για να τα ανοίξουν σε νέο παράθυρο. Ανοίγουν έτσι κι αλλιώς.

 • Την αρχική σελίδα του φόρουμ μην τη βλέπετε που μοιάζει όπως ήταν πριν. Την ξέσκισα και την ξανασχεδίσα από την αρχή.

 • Η εκτυπώσιμη έκδοση στα άρθρα πλέον είναι πιο "τυπογραφική"

 • Ενημερώθηκε όλο το φόρουμ με τον τρόπο διαχείρισης των προφίλ

 • Τα quotes στο φόρουμ δεν έχουν πια αυτές τις ηλίθιες hr γραμμές αλλά ένα μουράτο πλαίσιο

 • Η φόρμα login ξανασχεδιάστηκε

 • Αναγκαστικές ενημερώσεις στον προσωπικό messenger

 • Κατάργηση σκουπιδαριού/ατζέντας

 • Script ενάντια στην ηλιθιότητα που αντιλαμβάνεται το βαθμό της στον εκάστοτε επισκέπτη και αναλόγως εμφανίζει κατάλληλου διαμετρήματος φάσκελοΗ ενημέρωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη από κτίσεως ftou και τώρα πάω να καθίσω στις αναπαυτικές μου πολυθρόνες αραχτός βλέποντας το έργο τέχνης μου από απόσταση σε γιγαντοοθόνη.-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #35140 από Webmaster στις 22 Ιουνίου 2006, 7:36πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Βασανίζομαι με 2 bugs που δεν είναι στον κώδικά μου.

1. Στο "Τώρα στο chat" τα ονόματα των καναλιών δε φαίνονται. Αντί για τα strings βγαίνουν ερωτηματικά. Μου γαμάνε όλο το engine γιατί σπάνε τα links και τα κάνουν σκατά. Σας ορκίζομαι, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Δούλευε μια χαρά μέχρι που το tip.gr αποφάσισε να κάνει κάτι στη mysql. Σε (επίμονες) επικοινωνίες μου μαζί τους, το μόνο που κατάφερα ήταν να παίρνω την (επίμονη) απάντηση "Παρακαλώ προσπαθήστε τώρα". No progress.

2. Στο uptime του IRC. Το linuxfreaks.gr για κάποιο λόγo κάνει 1 reboot κάθε μέρα. Όταν δεν κάνει reboot η γραμμή του είναι μη-προσβάσιμη. Αυτά μας εκθέτουν ως IRC αλλά και πάλι είναι έξω από την αρμοδιότητά μας. Ο προσεκτικός περπατητής, θα δει στο chat help τα ξεσπάσματά μου σε παλιότερους λόξιγκες του linuxfreaks. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε (επίμονη) επικοινωνία μου παίρνω την απάντηση "δε φταίμε εμείς, ο ΟΤΕ φταίει".

Οι παραπάνω hosting providers δεν είναι τελείως άχρηστοι. Και συνεννοήσιμοι είναι, και απαντούν εγκαίρως και ευκολίες και χατίρια και χαρές μου κάνουν κι απ' όλα. Αυτά τα δυο να φτιάξουν και δηλώνω ευτυχισμένος.

Υστερόγραφο:

Το tip.gr μ' αρέσει. Ούτε κρύβεται, ούτε λέει ψέματα.

Πάτησε εδώ -> Server Hacked info να δεις γιατί τους προτιμώ. Άσχετα αν εμείς επαναφέραμε το ftou.gr 10 ώρες πιο νωρίς από αυτούς, μου άρεσε η επίσημη ενημέρωση και οι αναλυτικές πληροφορίες. Άψογο το support.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #39008 από Webmaster στις 08 Απριλίου 2007, 1:36πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
Bugfixes στο website του irc.ftou.gr:

1. Κόψιμο, ράψιμο και προσαρμογή του νέου CGI:IRC στα γούστα μας. Μικρές αλλά ουσιαστικές αισθητικές αλλαγές και μικρές αλλαγές στη μηχανή του. Να θυμηθώ να φτιάξω το Options από χάλια μορφή Unicode σε βολική. Ξέρω 'γω τι λέω, μη δίνετε σημασία.

2. Topic καναλιού με πολύ μεγάλες λέξεις μπορούσε να ξεφαρδύνει υπερβολικά το πλάτος της στήλης και να χαλάσει το layout. Χρησιμοποιήθηκε μέθοδος Προκρούστη: Κόβουμε τη μεγάλη λέξη.

3. Στην ίδια σελίδα, topic καναλιού με ανοιχτά colour strings, bold, underlined κλπ παπαριές επηρεάζει ό,τι ακολουθεί το topic. Μικρή αλλαγή στις regular expressions έλυσε το πρόβλημα.

4. Ενημέρωση του policy μετά από περίεργα κρούσματα μαλάκυνσης στο irc (αδιάφορο στο μέσο κουτσομπόλη και διαολοπαράξενο προγραμματιστή).

5. Ξαναμανά σετάρισμα των irc services και ειδικά του NickServ ώστε να επιτρέπει δήλωση nickname χωρίς email address. Υποχωρούμε και ρίχνουμε τα standards μας στο βωμό της διανοητικής αναπηρίας πολλών που δε μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει authentication μέσω email.

Kisses από το ελληνορθόδοξο Queens της Νιου Γιόρκ (Πάταγος Μεγάλο Σάββατο πρωί (copyright) μ.χ.)


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #39179 από Webmaster στις 18 Απριλίου 2007, 11:01πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1871
αποδεκτές απ.: 89
- Έσβησα πάνω από 600 μέλη που δεν είχαν δώσει email και δεν είχαν γράψει άρθρο ή post στο φόρουμ. Ειδική ASP σελίδα που περιείχε έξαλλο SQL query έκανε τη δουλειά αυτόματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

- Ξανάφτιαξα το ανέβασμα δικής σας εικόνας στο προφίλ. Μπορείτε να ανεβάζετε δικό σας εικονίδιο μέχρι 15 kilo και διαστάσεις το πολύ 100x100. Για περισσότερα πατήστε στο "αλλαγή προφίλ".

Αυτά είναι. Δυο ψιλοεπιδιορθώσεις ρουτίνας, μικρές και κυριλέ.

Οι άλλοι από 'κει στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν. Ένα φτιάχνουν, δύο χαλάνε. Τώρα που το κάνανε πιο γυαλιστερό και γυάλισε το μάτι τους, εκεί να δεις κόρδωμα και ζόρι. Ε ρε τα ζόρια σας...

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login