Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μόνο ένα πράγμα είναι χειρότερο από το να σε κουτσομπολεύουν: Το να μη σε κουτσομπολεύουν.
Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Λύκειο σε άλλη περιοχή

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #148115 από Elizabeth07 στις 27 Μαρτίου 2021, 2:24μμ

Elizabeth07

Εικονίδιο
μέλος από: 8/8/2020
μηνύματα: 15 αποδεκτές 0
Γειά σας. Τον Σεπτέμβρη θα πάω λύκειο και τρέμω μεχρι και στην ιδέα. Μετακόμισα και θα πάω λύκειο σε άλλη περιοχή, οπότε δεν θα ξέρω κανεναν (100% σίγουρο). Δεν κανω εύκολα φίλους. Έχω σχεδιάσει κάπως στο μυαλό μου πως θα συμπεριφερθω. Στον αγιασμό δν νμζ να γνωρίσω κανέναν εφόσον δεν θα μπούμε στην τάξη. Όταν με το καλό ξεκινήσουν σιγά σιγά τα μαθήματα, απλά θα μιλήσω σε κάποιον που θα είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα. Θα κάθεται γενικά μόνος του επειδή δεν θα ξέρει κανέναν. Έμαθα ότι το συγκεκριμένο λύκειο έχει και γυμνάσιο μαζί. Έτσι τα περισσότερα παιδιά θα γνωρίζονται μεταξύ τους 😭. Απλά και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει το στομάχι μου κυριολεκτικά. Πριν λίγες μέρες πέρασα έξω απ το σχολείο για να δω πως είναι και ένιωθα πολύ άσχημα, γιατί υπήρχαν πολλά παιδιά με τις παρέες τους και εγώ με την θεια μου μόνη και έρημη.
προφίλάλλα...˵quote˶
4
Μήνυμα #148116 από Akis2000 στις 28 Μαρτίου 2021, 12:36πμ

Akis2000

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 18/5/2013
μηνύματα: 334 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Καταρχήν ξεκινάς με πάρα πολύ αρνητική προδιάθεση. Εντάξε, όπως λες και στην αρχή μάλλον έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα σου καθώς λες πως δεν κάνεις εύκολα φίλους.
Μία πρώτη συμβουλή από μένα θα ήταν να προσπαθήσεις λίγο να το βγάλεις από το μυαλό σου, είναι αρκετοί ακόμα οι μήνες μέχρι να πας στο καινούριο σου σχολείο και αν το σκέφτεσαι συνεχώς μέχρι τότε θα πας με πολύ χειρότερα συναισθήματα από ότι όταν το επισκέφτηκες με την θεία σου. Δεν σου είπε κανείς ότι θα χάσεις τους παλιούς σου φίλους, δόξα τον Θεό σήμερα υπάρχουν άπειροι τρόποι να επικοινωνείς μαζί τους, να ανταλλάσσεται νέα σας, να στηρίζεται ο ένας τον άλλο και να συμβουλεύεστε. Απλά θα πρέπει να βάλεις και κάποιους νέους στην ζωή σου καθώς αυτοί θα είναι η καθημερινότητά σου τόσο μέσα στο σχολείο, όσο και έξω από αυτό. Τώρα όσον αφορά την επιλογή τους σίγουρα το να λες ότι θα δεις ποιος νιώθει άγνωστος μεταξύ αγνώστων όπως εσύ και θα τον προσεγγίσεις από άποψη ανθρωπιάς ακούγεται όμορφο καθώς και εκείνος/η θα νιώθει ίσως κάπως όπως εσύ, ωστόσο όμως αυτό από μόνο του δεν αποτελεί και το καλύτερο κρήτήριο καθώς θα πρέπει αν δέσετε και σαν χαρακτήρες και αυτό θα το μάθεις μόνο όταν τον/την γνωρίσεις. Κάτι τέτοιο βέβαια ισχύει και με τα άλλα πρόσωπα που θα τυγχάνει να έχουν ήδη παρέες. Θέλω να πω ότι αξίζει να δώσεις λίγο χρόνο τόσο στον εαυτό σου όσο και στους συμμαθητές σου (σχολείου ή και φροντιστηρίων εφόσον θα πας). Οι φιλικές σχέσεις είναι όπως και οι ερωτικές, δεν ξέρεις ποτέ πότε και με ποιον μπορεί κάποια στιγμή να γίνει το alter ego σου. Προσπάθησε να χαλαρώσεις μέσα στο καλοκαίρι και όλα θα πάρουν από μόνα τους τον δρόμο τους. Εσύ μόνο φρόντισε να μείνεις ο εαυτός σου γιατί είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να προσπαθείς να οδεύεσαι συνεχώς κάτι το οποίο δεν είσαι αλλά έγινες προκειμένου να γίνεις αρεστή και προσφιλή σε άλλους, ενώ από την άλλη είναι τόσο εύκολο να σε αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είσαι.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #148196 από Keftes στις 08 Απριλίου 2021, 8:21πμ

Keftes

Εικονίδιο
μέλος από: 8/4/2021
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Χευυ είμαι στην ίδια ηλικία με εσένα και θα σου πω την γνώμη μου και μερικές συμβουλές. Αρχικά διάβασα κάτι που είχες γράψει πριν λίγους μήνες ότι δεν έχεις αρκετούς φίλους κλπ. Μήπως τώρα είναι η ευκαιρία σου; Εννοώ μήπως είναι πιο εύκολο να δείξεις έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα και να είσαι ανοιχτή εφόσον κανείς ουσιαστικά μια καινούργια αρχή και δεν σε ξέρουν; Εγώ στην θέση σου ίσα όσα θα χαιρόμουν! Επίσης να ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν αυτά τα άτομα που είναι έτοιμα να αγκαλιάσουν τους καινούριους αρκεί να μην είσαι απόλυτα κλειστή και να προσπαθήσεις από μόνη σου να δείξεις ότι είσαι εκεί και είσαι έτοιμη να μπεις στην παρέα. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά έχεις ακούσει το fake it till you make it? Όμως ακόμη και αν νιώσεις απροσδόκητη η οτιδήποτε τέτοιο που προσωπικά δεν πιστεύω πως θα γίνει να θυμάσαι πως φίλους δεν αποκτάς μόνο στο σχολείο! Προσωπικά δεν αντέχω τα άτομα τους σχολείου μου αφού είναι αρνητικοί και τοξικοί αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξανοίγομαι και εγώ κο προσπαθώ σιγά σιγά να βρω άτομα που να ταιριάζω! Όμως μην σκέφτεσαι τώρα την περίπτωση αυτή! Έχεις χρόνο μπροστά σου μέχρι τον Σεπτέμβρη ώστε να αποκτήσεις μια αυτοπεποίθηση που θα σε κάνει βρεις αμέσως άτομα! Αι χοουπ να βοήθησα έστω λιγάκι και ότι θες υπάρχουν αυτά τα φόρουμ να μιλάς!
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login