Administrator's BLog

ΠενιέςΟι ενδιαφέροντες άνθρωποι συνηθίζουν στις μέρες μας να κρατάνε blogs όπως τα λένε με τα κατορθώματά τους ή άλλες πληροφορίες. Μα ένα μονόχνωτο άτομο όπως ο Άρης Αγρίππας, το μόνο blog που θα μπορούσε ποτέ να κρατήσει θα ήταν γεμάτο τεχνικούς όρους και buggy κώδικα. Αν βέβαια σε απασχολεί τόσο, εδώ σου έχω αυτά που έγραψε κατά καιρούς στο φόρουμ του ftou για τα updates του.

 

Monday27Μαιου2019
Πιο εύκολη επιλογή εικονιδίου με thumbnails.Όσοι έχετε κάνει λογκίν, μπορείτε να το δείτε στο Αλλαγή προφίλ. Όσοι είστε guests, θα το δείτε όταν κάνετε εγγραφή.
Monday16Οκτωβριου2017
Από χθες το ftou.gr σταμάτησε να φορτώνει από τον παλιό hosting provider (tip.gr) της Ελλάδας και πλέον φορτώνει από το Ann Arbor του Michigan. Κάναμε σούπερ σημαντικές αλλαγές στον κώδικα που όμως, δες τώρα ειρωνεία, δεν γίνονται αντιληπτές από κανέναν.

Οι φανατικοί περπατητές θα παρατηρήσετε μικρή αύξηση στην ταχύτητα.
Sunday6Αυγουστου2017
Παραδίδω στο μαχμουρλή κέρσορά σας τη μηχανή SF 6.0 η οποία είναι καλή και stable και δοκιμασμένη.

  • Κατάργηση Google Adsense, Facebook/Twitter share και παρασίτων.

  • Συνεργασία με Amazon και ανάπτυξη συστήματος προβολής προϊόντων Amazon στα άρθρα και στο τσίφτικο φόρουμ.

  • Θεαματικές βελτιώσεις σε ταχύτητα με πιο σπιρτόζο κώδικα και μυστικές τεχνικές που ανάποδα να κρεμαστείτε δε σας λέω. Αφού να φανταστείτε έρχεται ο Εξαδάκτυλος, βλέπει και αποσβολωμένος λέει «Έπαθα πλάκα, τι ταχύτητες είναι αυτές; Πάρε βραβείο ένα δις τάληρα να γίνεις κι εσύ ένας από 'μας».

  • Απαραίτητες κοσμητικές επεμβάσεις σε ορισμένα σημεία.

  • Encryption με SSL οπότε τέρμα το http που ξέρατε, τώρα https, ήγουν κρυπτογράφηση για το καλό σας. Έτσι που να μη μπορεί ο διαολοπαράξενος γείτονας να σνιφάρει τη μπόχα σας απ' το γουάι φάι.

  • Καλύτερο image upload στο τσίφτικο φόρουμ.

  • Καθαρισμός κώδικα εδώ κι εκεί σε φάση που έμενα με ανοιχτό το στόμα κι έλεγα «Εγώ έγραψα τέτοιες χαζομάρες; Σβήσιμο γρήγορα μην τα πάρει κανά μάτι και χάσω το award of excellence.»

  • Καλύτερο history (back) support στο «δείξε κι άλλα». Όποιος το πατά και φύγει σε άλλη σελίδα και μετά ξαναγυρίσει, δε θα χρειαστεί να το ξαναπατήσει (HTML5 ντανιές).

  • Κάτι δικά μου πράματα στο admin που ποσώς σας ενδιαφέρουν.Σας χαιρετώ από το μακρινό υπερπέραν και σας αφήνω αμοναχούς μέχρι νεωτέρας. Ως τότε, διαφημίσεις.
Monday20Μαιου2013
Διορθώθηκε το bug που δεν επέτρεπε το γράψιμο σχολίων στα άρθρα. Άλλαξαν κάποιες server variables χωρίς να το ξέρω και χρειάστηκε να προσαρμόσω τον τιμημένο κώδικα σ' αυτές τις αλλαγές.

Και μια που είπα αλλαγές, είμαι περήφανος που μπίστηξα ξανά τη μπάλα μου σε κάτι σταυροδρόμια μαγεμένα.
Saturday23Φεβρουαριου2013
Η αρχική σελίδα ρετουσαρίστηκε ώστε να παρουσιάζονται με περισσότερο μεγαλείο τα τέλεια άρθρα μας και ειδικά αυτά του μεγάλου γκουρού Νίκου Τραβάγια.

Πα να ψάλλω τώρα τον εσπερινό επιμελώς διότι ένας βρωμόκωλος διακοκαλόγερος μου παίζει μπινιές και πρέπει να δείξω καλό χαρακτήρα.


Μα αλήθεια, τιμημένε περπατητή, παρεκτός κι αν είσαι εντελώς εξαρτημένος απ' το Internet, δεν υπάρχει τίποτα πιο μονότονο στον κόσμο από το να διαβάζεις 9 ολόκληρες σελίδες με updates του Αγρίππα. Χίλιες φορές πιο ωφέλιμο είναι να μπεις στο ίδιο το ftou, ή -αν θες τη γνώμη μου- ακόμα πιο χρήσιμο είναι ν' αρχίσεις να διαβάζεις έναν τσελεμεντέ από το Άλφα.