ftou.gr - Best Served Ice Cold (AntiCommunity)
Έκδοση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Ήρθαν οι μπόγδανοι!

Από Webmaster

Φέξε μουΤώρα που μάθανε οι συγχωριανοί σας να δουλεύουν υπολογιστές, μας έχουν πρήξει τα μπαλάκια με τις ορολογίες και τα εταιρικά νοήματα για το Internet. Ποιανών; Εμάς που το φτιάξαμε. Που όταν εμείς κατεβάζαμε παράνομα το mp3 με max download speed τα 3.6KB/sec και έκανε 5 λεπτά να κατέβει, αυτοί το πιο προχωρημένο που μπορούσαν να κάνουν είναι να κοιτούν σαν ηλίθιοι τις πιστωτικές κάρτες που γυάλιζαν και να σταυροκοπιούνται με ανοιχτό το στόμα παπαπά και Παναγία μου μη και τους κυριεύσει ο Αντίχριστος που τις ακούμπησαν, γιατί η μαύρη λωρίδα από πίσω, σίγουρα θα είχε το χάραγμα του θηρίου.


Αυτοί οι μπόγδανοι τώρα ξεθάρρεψαν και ανακάλυψαν το Internet και το smilebook. Πιάσαν και 'βάλαν τομέα "Internet" στην εταιρεία τους και πουλάνε τώρα κατασκευή ιστοσελίδων, domain names και design. Τι πουλάνε; Design! Ποιοι μωρέ; Οι μπόγδανοι!!! Έχουν γεμίσει τον τόπο sites της κακιάς ώρας με κέρατα που αναβοσβήνουνε και 10 flash μαλακίες στην κάθε σελίδα έτσι που να ζορίζουνε τη CPU του κάθε κακομοίρη στο 100% και να καίνε laptops και μητρικές από την υπερθέρμανση της κάψας τους για χρήμα.


Αυτοί οι μπόγδανοι γίνονται και προγραμματιστές άμα λάχει και πάνε και κάνουν και σεμινάρια. Και πετάνε αρλούμπες περί Web 2.0 και Ajax και παίρνουν χρήμα. Όταν τους ρωτήσει κανά πιτσιρίκι τι είναι το Ajax, θα του πουν: "Η μοντέρνα γλώσσα scripting!" Γιατί είναι μοντέρνα; "Γιατί είναι ασύγχρονη!" Και τι σημαίνει αυτό; "Γιατί δε συγχρονίζει τον client με το server!" Αυτοί είναι οι φορείς της γνώσης, οι άσχετοι.


Το πιο ύπουλο και επικίνδυνο απ' όλα:


Αυτοί οι αμόρφωτοι γίναν αφεντικά τώρα και κανονίζουν ποιος θα πλουτίσει και ποιος θα πεινάσει. Αυτοί στήνουν τώρα Interviews και βάζουν απαιτήσεις εργασίας να ξέρει ο άλλος design σε PHP και front-end scripting σε flash α-πα-ραι-τή-τως κι άμα ξέρει και Unix για να συνοδεύει το Flash, ακόμα καλύτερα. Ε κι αν έχει και χιούμορ, θα είναι στα πολύ σούπερ προτερήματα για να τον πάρουν στη δουλειά. Δηλαδή, κάτσε τώρα, αυτοί που δεν ξέρουν καλά καλά να μιλήσουν, ζητούν κι απαιτούν ο άλλος να λέει τα καλύτερης διαλογής ανέκδοτα και να παίζει κωμωδίες καθώς θα γράφει το super duper front-end scripting σε flash.


Και είδαμε και το απίστευτο, σε τέτοιο βαθμό που το γράφω και ανατριχιάζω: Αυτοί που δεν έχουν δουλέψει, σας ορκίζομαι, ποτέ τους text editor, κι αν τους ρωτήσεις να σου πουν ένα, θα σου πουν το Microsoft Word, αυτοί ρε παιδιά μανατζάρουν και απολύουν ολόκληρους επιστήμονες, και το κριτήριο είναι οι τρέχουσες τιμές της κοκαΐνης: Συμφέρει να πληρώνουμε 5 προγραμματιστές ή μήπως επειδή ακρίβηνε η κόκα θα βόλευε μια ταπεινή αλλαγή στην ομάδα, να τους μειώναμε ας πούμε σε 4 για να σνιφάρουμε εμείς όπως πρώτα; Να μην ξημερωθώ, δεν είναι της φαντασίας μου αυτό, το είδα στην πράξη. Τι θα πει μωρέ μετά ο απολυμένος όταν τον κοιτάζει τίγκα στη δυσπιστία ο επόμενος μπόγδανος στο Interview; Ότι τον διώξανε γιατί δε σύμφερε στα σνιφαρίσματα του αφεντικού του; Ούτε λίγο ούτε πολύ: Ο άνθρωπος καταστρέφεται. Πάπαλα. Τι πτυχία, τι μεταπτυχιακά, τι συστάσεις, όλα μηδενίζονται μπροστά στην κοκαΐνη του αφεντικού-μπόγδανου.



Οφείλω να εξηγηθώ, δεν με έδιωξαν από δουλειά για να έχω μαζεμένα παράπονα και να κράζω. Είδα όμως που απέλυσαν άλλους και βλέπω και τα χάλια σας τα δικά σας και της κοινωνίας σας. Τα ίδια αυτά τα λέγαμε και πιο παλιά, (δες σχετικά για το Άτιμη κενωνία που έγραψα το 2003 παρακαλώ με θέμα την επαγγελματική αποκατάσταση του κάθε ανίκανου, ή το Ο Έλληνας περπατητής του 2004, τότε που πρωτομάθαιναν οι γκομενο-Κατίνες του τίποτα το Internet και κάθονταν βαμμένες να χαζεύουν με την άδεια τους κεφάλα την οθόνη του chat μας ενώ πληρώνονταν για να κάνουν δουλειά γραφείου και την ίδια ώρα που άλλοι πεινούσαν γιατί ακριβώς δεν είχαν τη θέση εργασίας στο γραφείο που καπάκωναν αυτές οι βρωμόκωλες για να μπαίνουν στο chat μας να παρενοχλούν το NickServ.


Δεν ξέρω ειλικρινά αν υπάρχει λύση. Πολύ φοβάμαι πως όχι. Ο αμόρφωτος άμα μεγαλώσει και πάρει και αξίωμα, δε στρώνει με καμία κυβέρνηση. Τουλάχιστον εσύ που τα διαβάζεις, αν δεν είσαι τέτοιος μπόγδανος, πες εκεί στους γνωστούς σου να μην κοστουμαρίζονται άδικα να πηγαίνουν στα ηλίθια Interviews του κάθε μπόγδανου σαν πιγκουίνοι και να χάνουν την ώρα τους. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον γράψω αναλυτικά για το ΑΛΗΘΙΝΟ Interview για δουλειά και για το πόσο λάθος είναι όλες οι υπάρχουσες συμβουλές που θα βρει κανείς online. Τώρα που οι μπόγδανοι πιάσανε τα Computers, είναι καιρός να τα αφήσουμε εμείς. Η μόνη επαγγελματική επιτυχία και χαρά πλέον είναι στη χειρωνακτική εργασία και πουθενά αλλού. Υδραυλικά, γεωργία, καθαρισμός σε τζάμια και πρόστυχη αφύπνιση σε θλιμμένες πλην πλούσιες γεροντοκόρες.


Σχόλια από επισκέπτες: