Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Μην πτύετε καταγής
Όποιος κατουρεί στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι.
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Webmaster 17/6/2010 8:46:00 μμ

12 μυστικά για τη δουλειά που κανείς δε σου λέει

Φέξε μουΤιμημένε περπατητή όπου κι αν μένεις, είτε στην πρώην βαλκανική δημοκρατία της Ελλάδας και νυν δημοκρατία του IMF, είτε στο εξωτερικό, σού 'φεξε! Για καλή σου τύχη εμείς οι σοφοί του ftou.gr σπάμε τον όρκο σιωπής που δώσαμε λόγω της κακοποίησης των άρθρων μας από τους e-ηλίθιους που τα αντιγράφουν όπου βρουν και ως σοφοί δίνουμε επιτέλους γνώση στους ψάρακλες που ξετσουβίσαν απ' το αβγό και ψάχνουν κορδωτοί και κοστουμαρισμένοι να βρουν δουλειά. Εδώ θα διαβάσεις πράματα που κανείς άλλος δεν τολμά να πει. Όλα τα παρακάτω ισχύουν και είναι αποτελέσματα παρατηρήσεων, εμπειριών και μελετών.


  1. Τα interviews είναι αναποτελεσματικά. Αν τα interviews δούλευαν, τότε δεν θα υπήρχαν απολύσεις. Κατ' επέκταση ούτε οι συμβουλές που σου δίνουν δεξιά κι αριστερά για το interview δεν ισχύουν.
  2. Μην ψαρώνεις στα περί καλού ντυσίματος που σε συμβουλεύουν. Έχω δει άτομο να μπαίνει για Interview σε εταιρεία που δούλευα και ήταν τόσο καλοντυμένος που έμοιαζε με πεθαμένο που βγήκε από το φέρετρο σαν το χάρο και πήρε παγανιά τις εταιρείες. Και το αντίθετο φυσικά, έχω δει άτομο να έρχεται στο γραφείο με σαγιονάρα, να δείχνει σε όλους την ψωρίαση στη φτέρνα με καμάρι.
  3. Τα περί προσλήψεων μύθος. Ούτε με το βιογραφικό, ούτε με τα interview προσλαμβάνουν οι περισσότεροι. Με σειρά προτεραιότητας, τα κριτήρια πρόσληψης είναι ως εξής: Το ζόρι που έχουν να κάνουν τη δουλειά τους, το πόσο άχρηστοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι, οι συστάσεις (δηλαδή το βύσμα), το πόσο σε γουστάρουν ερωτικά, και ύυυυυυυυυυυυυστερα όλα τα άλλα.
  4. Να είσαι πάντα καχύποπτος όταν τους βλέπεις πολύ ευγενικούς απέναντί σου. Να ξέρεις ότι όσο καλύτερα σου μιλάνε τόσο μεγαλύτερο κακό πάνε να σου κάνουν. Όταν σχεδιάζουν να σε πετάξουν στο δρόμο, σου φέρονται ευγενικά με το "σεις" και με το "σας". Τότε ξαφνικά θα σου κάνουν κομπλιμέντα και τότε θα σου υποσχεθούν αυξήσεις και προαγωγές. Όταν, αντίθετα, πάνε να σου κάνουν όντως αύξηση και προαγωγή, θα έχουν κατεβάσει τα μούτρα μέχρι κάτω και πιθανόν και να σε ειρωνεύονται κιόλας λίγο πριν σου πουν τα καλά νέα. Ο λόγος είναι ότι όταν πάνε να σε απολύσουν φοβούνται τη μήνυση και προσπαθούν να μη δώσουν κίνητρο και αντιθέτως όταν πάνε να σου κάνουν αύξηση στερούν από τις τσέπες της εταιρείας (δηλαδή τις δικιές τους) τα έξτρα λεφτά που σου δίνουν εσένα, γι' αυτό και τα κατεβασμένα μούτρα.
  5. Σε όλη σου την καριέρα, μα όποια καριέρα κι αν έχεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζεις το φουσκωμένο εγωισμό και την άγνοια του αφεντικού. Μπορεί εσύ να κάνεις τη δουλειά σου άψογα, μα το ίδιο κάλλιστα μπορεί να μην το πάρει πρέφα και κανείς άλλος εκτός από σένα! Θες επειδή το αφεντικό πλέον δεν ενημερώνεται για τις μεθόδους που χρησιμοποιείς, θες επειδή δε γνωρίζει το αντικείμενό σου, θες επειδή είναι εκτός πραγματικότητας, μπορεί όχι μόνο να μη βλέπει τα θαύματα που κάνεις, αλλά τουναντίον να νομίζει ότι είσαι άσχετος και επίφοβος να κάνεις ζημιά. Και νά 'ταν μόνο αυτό: Τη χειρότερη στιγμή, εμφανίζεται ο γλείφτης: Αυτός που γνωρίζει τα θαύματα που έκανες αλλά επειδή ο ίδιος ζηλεύει που δεν έχει ίχνος ταλέντου, πάει και ξεγελά παρουσιάζοντας τη δουλειά σου ως δουλειά του με διπλωματία και πουστιά. Δεν είναι τυχαίο που οι κωλογλύφτες είναι οι κερδισμένοι. Αλλά τι να το κάνεις ρε παιδί μου, αξίζει τον κόπο να γίνεις γλοιώδης μόνο και μόνο για να σε συμπαθεί ένα ναρκισσιστικό αφεντικό;
  6. Όσο περισσότερα πτυχία έχεις τόσο πιο άσχημα σε βλέπουν. Παρεκτός κι αν ο εργοδότης είναι η NASA ή ακαδημαϊκός οργανισμός, όλοι οι άλλοι όταν βλέπουν το βιογραφικό σου γεμάτο σχολές το πρώτο που θα σκεφτούν είναι ότι δεν κάνεις για τη δουλειά διότι δεν μπορείς να τους κάνεις τα μερεμέτια με το ελάχιστο κόστος. Θα έχεις απαιτήσεις και θα το παίζεις βαρύ πεπόνι κάτι που αυτοί δεν το θέλουν. Στην πράξη θέλουν ο νεοπροσληφθείς να είναι σκυλάκι και να κάνει ό,τι του λένε χωρίς να κάνει ζημιές, όχι να παραδίδει διαλέξεις και να τους πρήζει με τις γνώσεις του, άσε που με τις περιορισμένες τους γνώσεις θα φαίνονται αυτοί άσχετοι στα μάτια του υπαλλήλου τους.
  7. Επέκταση του προηγούμενου: Σήμερα όλοι γίναν επιστήμονες. Κι εγώ σου λέω με κάθε σιγουριά ότι ότι οι περισσότεροι είναι τούβλα. Άρα δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να προφητέψει κανείς το μέλλον του κόσμου με τόσα τούβλα να κακομεταχειρίζονται την επιστήμη. Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως οι πραγματικοί σοφοί έχουν αρχίσει να κάνουν δουλειές χειρωνακτικές.
  8. Ο κόσμος στις εταιρείες σήμερα είναι κακός και ρατσιστής. Ακόμα κι αυτοί που το παίζουν άνετοι, μέσα βαθιά τους κρύβουν μίσος για τους διαφορετικούς. Αν φέρεσαι περίεργα και αν το παρουσιαστικό σου τους ξενίζει, θα ψάξουν να βρουν μια ευκαιρία να σε ξεφορτωθούν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της αυξημένης αναλογικής: Η μαλακία που θα κάνεις εσύ ο τζούγκρος καραφλός και ξεδοντιάρης Ινδός μετανάστης, θα είναι 10 φορές πιο σημαντική από τη μαλακία που θα κάνει ο ψηλός ξανθός γαλανομάτης γιος βουλευτή άρα θα είναι και λόγος απόλυσης. Η σούπερ επιφοίτηση που θα έχεις εσύ ο τζούγκρος καραφλός και ξεδοντιάρης Ινδός μετανάστης θα θαφτεί και αντίθετα θα αποθεωθεί η ξενέρωτη χαζομάρα που θα προτείνει ο ψηλός ξανθός γαλανομάτης γιος βουλευτή. Πάρ'το απόφαση, οι καλές δουλειές σήμερα είναι φτιαγμένες για τους ψηλούς ξανθούς γαλανομάτηδες γιους βουλευτή, και αυτοί είναι που προωθούνται γιατί κάνουν την εταιρεία να δείχνει πιο σέξι άσε που τους σώζει απ' το να βλέπουν ασχημόφατσες κάθε μέρα στο γραφείο. Έτσι είναι όπως τα λέω εγώ κι όχι αλλιώς οπως λένε οι πανηλίθιες στατιστικές που κάνουν οι ΙΔΙΕΣ οι εταιρείες και ανακάλυψαν πως τάχαμου τυχαία τα μπάζα έχουν χαμηλότερο εισόδημα από την Αρεία φυλή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και μόλις σου εξήγησα το λόγο που συμβαίνει. Αν είσαι τζούγκρος καραφλός και ξεδοντιάρης Ινδός μετανάστης, είσαι καταδικασμένος.
  9. Η δουλειά ντροπή δεν έχει; Έχει και παραέχει. Πάνω από τις μισές δουλειές γραφείου σήμερα είναι πρακτικά ανήθικες. Αφεντικά δίνουν εντολές σε υπαλλήλους να αδικήσουν κόσμο, να μαγειρέψουν στατιστικές, να ρίξουν κυβερνήσεις, να πουλήσουν ανθρώπους, να δημιουργήσουν πολέμους. Και όχι μόνο αυτό αλλά απαγορεύεται να είσαι ηθικός διότι αν ένας υπάλληλος πάθει κρίση ηθικής και πάει κόντρα στο αφεντικό, μάντεψε τι θα συμβεί. Ο λόγος της ανηθικότητας είναι ο πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας: Να φέρνει λεφτά στους ιδιοκτήτες, ακόμα κι αν χρειαστεί να σκοτώσει έμμεσα ή άμεσα. Φυσικά προτιμούν το "έμμεσα" γιατί ποιος να τρέχει τώρα σε δικαστήρια και να πληρώνει δικηγόρους...
  10. Κακό σημάδι τα αφεντικά να μιλούν με ορολογίες και ακόμα χειρότερο να δείχνουν σχεδιαγράμματα και να είναι οργανωτικοί. Και τρις χειρότερο να τους κουνιέται νευρικά το πρόσωπο (τικ) ενώ τα δείχνουν αυτά. Άκουσέ με και φύγε με φόρα: Αυτοί θα σε αρρωστήσουν θανάσιμα με τις ατέλειωτες απαιτήσεις και το πρήξιμο. Το "θανάσιμα" εδώ σημαίνει ότι θα σου βγάλουν τον καρκίνο και σε τρεις – τέσσερις μήνες από τη διάγνωση θα πεθάνεις, δηλαδή θα βρεθείς σε μια κατάσταση τέζα, στον τάφο, επί μονίμου βάσεως να σαπίζεις στα σκοτάδια και τις υγρασίες.
  11. Προσοχή στο logo της εταιρείας! Δεν μπορώ να τονίσω πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσο όλοι το ξεχνούν: Το logo το φτιάξανε και το χρησιμοποιούν για να κρύψουν την πραγματική τους φύση!!! Στην ουσία η εταιρεία είναι ακριβώς ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που δείχνει το logo! Αν είναι εστιατόριο και το logo είναι πράσινο σε στιλ φρεσκάδας, τότε όλα τα φαγητά μέσα είναι σάπια. Η BP έχει πράσινο logo σε στιλ φρεσκάδας και ξέσκισε τον ωκεανό με τα πετρέλαια. Άλλο παράδειγμα: Αν το logo είναι μια μπάλα φωτιάς που ανατέλει και το σλόγκαν υπονοεί καινοτομία, ετούτοι δω είναι χέστηδες και φοβητσιάρηδες και όχι μόνο θα επιμένουν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένες μεθόδους αλλά θα τις επιβάλουν κιόλας με πλάγιες (καλυμμένες) απειλές.
  12. Αφεντικό που το έχει αδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο η φύση, είναι πηγή συμφοράς. Υπερβολικά κοντό αφεντικό, υπερβολικά ψηλό αφεντικό, αφεντικό με περούκα, αφεντικό με μασέλα και αφεντικό ξιγκάτη φάλαινα είναι οι πιο επικίνδυνες κατηγορίες. Αυτοί δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα και είναι τζιτζ κάι. Πρόσεχέ τους γιατί ξέρουν να κρύβονται με μέθοδους τεχνητού προγναθισμού, φωτισμού, και χαλαρών sports τύπου ski και bowling. Αν έκανες το λάθος, το μοιραίο λάθος να μείνεις μαζί του, επικοινώνησε γρήγορα με το ftou.gr για να σου δώσουμε άμεση υποστήριξη δωρεάν.


Υπόψη: Τα άρθρα του ftou.gr είναι για το ftou.gr και μόνο. Μόνο στο ftou.gr παρουσιάζονται με το μεγαλείο που τους πρέπει. Δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε να κυκλοφορούν copied σε emails, σε forums ή σε άλλα websites χωρίς να έχουμε δώσει ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~wriwnas @ 18/6/2010 - 00:16
Και ύστερα ο BOFH ήταν κακός... :P :P :P
#2~fotisman @ 21/6/2010 - 09:52
Οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να γίνεις ΕΣΥ το αφεντικό. (Y)
#3~monaxia_mu_ola @ 14/7/2010 - 17:42
Γενικά ναι, ειδικά καταστροφολογείς πάλι!
#4~gavriella @ 15/12/2010 - 21:52
απαγορεύεται να είσαι ηθικός διότι αν ένας υπάλληλος πάθει κρίση ηθικής και πάει κόντρα στο αφεντικό μάντεψε τι θα συμβεί. πολυ σωστοο!

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.