Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ακόμα και μία κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.
Πέμπτη, 7 Αυγούστου

Εγκατάσταση Linux...

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #34893 από Praetorian στις 06 Μαρτίου 2006, 2:36μμ

Praetorian

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 7/1/2006
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση...Θα ήθελα να εγκαταστήσω τα Linux σε ένα partition του δίσκου μου. Αυτή τη στιγμή έχω WinXP. Γίνεται να κάνω partition στον δίσκο χωρίς να χρειαστεί να κάνω format και να σβήσω τα Windows?

Thanx εκ των προτέρων...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #34894 από F.U.B.A.R στις 06 Μαρτίου 2006, 10:09μμ

F.U.B.A.R

μέλος από: 1/12/2005
Ναί γίνεται. Κοίτα στο Google. :p
προφίλάλλα...
4
Μήνυμα #35048 από Bosie στις 23 Μαΐου 2006, 10:52πμ

Bosie

μέλος από: 23/5/2006

Αποδεκτή απάντηση

Γινεται αλλά καλού κακού κάνε και ένα backup τα δεδομένα σου. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που αν θυμάμαι καλά λέγεται Paragon Partition Manager ή κάτι τέτοιο. Εγω πάντως συνηστώ να το εγκαταστήσεις σε ξεχωριστό δίσκο για να μην τρέχεις μετά...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35049 από Bosie στις 23 Μαΐου 2006, 10:55πμ

Bosie

μέλος από: 23/5/2006
Εγώ έχω WinXP με linux μαζί σε ξεχωριστούς δίσκους. Πριν εγκαταστήσω το linux είχα βγάλει τον σκληρο winXP για να μην μου εγκαταστήσει boot manager σε αυτόν. Μετά την εγκατάσταση, ενεργοποίησα και τους δυο δίσκους και προτιμώ από το BIOS να επιλέγω από που θα ξεκινήσω (HDD0, HDD1). Είναι μάλλον πατροπαράδοτος τρόπος αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35050 από LeonHeart στις 23 Μαΐου 2006, 11:24πμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 16/5/2006
Κοίτα, και εγώ αρχάριος είμαι στο χώρο του Linux όμως αυτό τον λίγο καιρό που το χρησιμοποιώ ένα πράγμα έμαθα: Ποτέ στον ίδιο δίσκο Windows και Linux!
Προτίμησε καλύτερα να βάλεις το Linux σ'ενα ξεχωριστό δίσκο τον οποίο θα θέσεις και ως Master ώστε να μην μπορεί καν να πειράξει τον Boot Loader των Windows στον δίσκο που θα έχεις ως Slave. Αν πάλι θες να βάλεις τα δύο συστήματα σ'ενα δίσκο τότε καλό θα ήταν το Partition των Windows να ήταν Fat32 αν σκοπεύεις να βάλεις το Lilo για Boot Loader.
Αν πάλι βάλεις τον Groub δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, απλά άλλαξε τις ρυθμίσεις του Grub για το Partition των Windows και βάλε αυτές:

#WindowsXP
title Windows XP
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
rootnoverify (hd1,0)
chainloader +1
boot

Με αυτές τις ρυθμίσεις πιστεύω πως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα,
Διαφορετικά ρώτα κάποιον πιο ειδικό στον τομέα Linux. (π.χ. τον Webmaster ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ)

Webmaster νομίζω πως σε χρειάζονται και εδώ!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35093 από Praetorian στις 09 Ιουνίου 2006, 10:45πμ

Praetorian

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 7/1/2006
ΟΚ!Ευχαριστώ...Παρήγγειλα ήδη έναν νέο δίσκο(80Gb)και θα κάνω εκεί την εγκατάσταση...Απλά ήθελα να μην δώσω και άλλα χρήματα για να τον αγοράσω...

Α!!Να κάνω άλλη μία ερώτηση?Πήρα τα Linux αλλά είναι σε μορφή iso. Χρησιμοποίησα το Deamon Tools(δημιούργησα εικονικό δίσκο DVD) και μετά έγραψα όλα τα αρχεία, ώς αρχεία σε νέο CD, χωρίς να χρησιμοποιήσω Nero ή κάτι τέτοιο...Μάλλον έκανα κάποιο λάθος, γιατί το CD δεν τρέχει...Πρέπει να χρησιμοποιήσω Nero για να ανόιξω και να γράψω το αρχεία iso ;;
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35097 από LeonHeart στις 09 Ιουνίου 2006, 2:29μμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 16/5/2006
Σαφώς και πρέπει να γράψει το ISO χρησιμοποιώντας Nero ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που υποστιρίζει εγγραφή από αρχείο ISO (πχ DVDDecrypter ή το CloneCD το οποίο προτιμώ κατα πολύ σε σύγκριση με το Nero [μπορείς να βρει μια δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών εδώ ])

Το αρχείο ISO που κατέβασε περιέχει κάποιες επιπλέον πληροφορίες τις οποίες ο υπολογιστής χρησιμοποιεί για να κάνει BOOT από αυτό. Γράφοντας το σαν ένα απλό CD δεδομένων δεν περνάς αυτές τις πληροφορίες στο νέο δίσκο με αποτέλεσμα ο υπολογιστή να μην μπορεί να κάνει ΒOOT επειδή ακριβώς λείπουν οι πληροφορίες αυτές.

Δοκίμασε κάποιο απο τα προγράμματο που σου λέω και θα έχεις αποτέλεσμα.

Α! Και καλή τύχη με την εγκατάσταση...
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login