Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Οι Κούρδοι είναι αδελφός λαός. Τους αγαπούμε με όλη μας την καρδιά, φτάνει να μη μένουν στην γειτονιά μας.
Παρασκευή, 3 Ιουλίου

Οικογένεια: Άνεση με γυμνό, σεξ, υγεία;

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #144194 από chronus στις 16 Νοεμβρίου 2019, 7:40μμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 43
αποδεκτές απ.: 2
Είμαι μάλλον λίγο μεγαλύτερος ηλικιακά από το μέσο όρο των παιδιών σε αυτό το φόρουμ και ανήκω σε μια γενιά που δεν είχε τόσο εύκολη πρόσβαση σε πληροφορία (οι υπολογιστές και το ίντερνετ ήταν σπάνια, ακριβά, αργοκίνητα και πτωχά σε πληροφορία, όταν εγώ ήμουν στην εφηβεία), αλλά δεν είχε και τόση άνεση σε θέματα σεξουαλικότητας, σε σύγκριση με τις τωρινές γενιές εφήβων.

Οι γονείς μου προέρχονταν από συντηρητική γενιά. Δεν συζητούσαν θέματα σεξουαλικότητας σχεδόν ποτέ και όταν το έκαναν με εξαιρετική δυσκολία, οι απαντήσεις ήταν διστακτικές και ανεπαρκείς. Το γυμνό απαγορευόταν για τους πάντες στο σπίτι. Οι πόρτες των δωματίων και του μπάνιου ήταν πάντα κλειστές και απαιτούνταν «κόσμια» εμφάνιση κάθε φορά που στο σπίτι δεν ήμασταν μόνοι μας. Δεν τους αδικώ φυσικά. Είχαν προσπαθήσει να είναι πιο απελευθερωμένοι από τους δικούς τους γονείς και δεν ήταν εύκολο γι’ αυτούς να προσαρμοστούν στην έκρηξη πληροφορίας, στη σεξουαλική και κοινωνική απελευθέρωση και στις ραγδαίες αλλαγές που καθιερώθηκαν σε ό,τι αφορά τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Βεβαίως, σε γενικές γραμμές και τα παιδιά της δικής μου γενιάς, όσο και αν ήθελαν να είναι απελευθερωμένα, δεν θα μπορούσαν να μην είναι επηρεασμένα ως ένα βαθμό από τους συντηρητικούς γονείς τους, αν και σίγουρα ο καθένας μας ήταν διαφορετικός και δεν ήταν όλες οι οικογένειες το ίδιο παραδοσιακές.

Θεωρώ λοιπόν, με αυτά που έχω ακούσει κατά καιρούς, ότι οι σύγχρονες οικογένειες, ειδικά οι οικογένειες με παιδιά στην εφηβεία σήμερα, έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση και ωριμότητα στα θέματα αυτά. Και αυτό είναι πολύ ωραίο και υγιές!

Ρωτάω λοιπόν κυρίως όσους / όσες θεωρείτε ότι ανήκετε σε σύγχρονες οικογένειες:

Πόση άνεση έχετε με τους γονείς σας και τα αδέρφια σας (ή ξαδέρφια κλπ.) σε θέματα σεξουαλικότητας; Συζητάτε ελεύθερα για το σώμα, τον αυνανισμό, το σεξ, τις σχέσεις κλπ.;

Με το γυμνό τι ισχύει στο σπίτι σας; Βλέπετε τους γονείς σας γυμνούς ή τα αδέρφια σας; Εσείς έχετε άνεση να σας δουν οι γονείς σας ή τα αδέρφια σας τελείως γυμνούς / ές, ακόμα και τώρα, που δεν είστε μικρά παιδιά;

Αν είχατε ένα πρόβλημα υγείας που αφορούσε τα γεννητικά σας όργανα, θα ζητούσατε χωρίς δισταγμό γνώμη και βοήθεια από τους γονείς ή τα αδέρφια σας; Θα μπορούσατε ακόμα και να δείξετε τα γεννητικά σας όργανα σε μέλος της οικογένειας, προκειμένου να διαμορφώσει καλύτερη άποψη για το πρόβλημα; Πάντα φυσικά χωρίς να αισθάνεστε ότι γίνεται κάτι που δεν πρέπει ή ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά σας.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login