Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Όλα τα κουτιά είναι ενδιαφέροντα. Μέχρι ν' ανοίξουν.
Κυριακή, 9 Αυγούστου

Προσπερματικα υγρά και εγκυμοσύνη

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #144458 από StellaPapa στις 11 Ιανουαρίου 2020, 7:14πμ

StellaPapa

Εικονίδιο
μέλος από: 11/1/2020
μηνύματα: 2
αποδεκτές απ.: 0
Με το αγόρι μου καναμε τα προκαταρκτικά και όταν ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτός έχυσε στην περιοχή λίγο πιο κάτω από τον αφαλό....εγώ αμέσως πήγα στο μπάνιο να σκουπίσω τα υγρά αλλά το χέρι μου καταλάθος πήγε στην αρχή του κόλπου όσα ίσα(όχι βαθιά)....Υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος;;
προφίλάλλα...˵quote˶
13
Μήνυμα #144463 από chronus στις 11 Ιανουαρίου 2020, 4:16μμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 45
αποδεκτές απ.: 2

Αποδεκτή απάντηση

Έτσι όπως το περιγράφεις, είναι μάλλον απίθανο να έχεις μείνει έγκυος. Για να συμβεί εγκυμοσύνη, πρέπει το σπέρμα να φτάσει βαθιά μέσα στον κόλπο, κοντά στον τράχηλο. Μία σταγόνα σπέρματος στην είσοδο του κόλπου δεν μπορεί να προκαλέσει εγκυμοσύνη, καθώς η απόσταση μέχρι τέρμα στον τράχηλο είναι τεράστια. Ωστόσο, όταν συμβαίνει αυτό, καλό είναι να πλένεσαι αμέσως με άφθονο νερό στα γεννητικά όργανα. Αν υπάρχει διαθέσιμο και το σαπούνι για ευαίσθητες περιοχές που χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου, πλύσου και με αυτό. Άλλωστε δεν είναι μόνο ο κίνδυνος εγκυμοσύνης, αλλά και ασθενειών, όταν έρχονται σε επαφή γεννητικά υγρά τού συντρόφου με τα γεννητικά όργανα του άλλου, επομένως ένα καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι αμέσως μόλις συμβεί αυτό, βοηθάει πάντα.

Επίσης κάτι άλλο: Το υγρό που έβγαλε όταν τελείωσε δεν ήταν τα λεγόμενα προεκσπερματικά υγρά, αλλά το κανονικό σπέρμα. Το προεκσπερματικά ή προστατικά υγρά είναι οι εκκρίσεις τού προστάτη. Πρόκειται για ένα διάφανο, άοσμο και αρκετά αραιό υγρό, που ρέει από την ανδρική ουρήθρα όσο ακόμα το πέος είναι σε στύση πριν την κανονική εκσπερμάτιση. Περιέχει θρεπτικά συστατικά των σπερματοζωαρίων και ελάχιστα σπερματοζωάρια. Δεν βγάζουν όλοι οι άνδρες προεκσπερματικά υγρά και όσοι βγάζουν, δεν τους συμβαίνει κάθε φορά, ούτε στην ίδια ποσότητα πάντα.

Χονδρικά, τα σπερματοζωάρια παράγονται στους όρχεις και ταξιδεύουν μέσω ενός σωλήνα, γεμάτο με ένα υγρό που θυμίζει νερό, όχι κατευθείαν προς το πέος, αλλά πρώτα μέσα στην κοιλιά. Παρότι λοιπόν οι όρχεις βρίσκονται έξω από το σώμα, τα σπερματοζωάρια που παράγουν, μπαίνουν μέσα στην κοιλιά, για να συναντήσουν ένα όργανο που υπάρχει μόνο στους άνδρες και ονομάζεται προστάτης. Ο προστάτης παράγει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα σπερματοζωάρια για να επιβιώσουν έξω από το ανδρικό σώμα. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά έχουν τη μορφή διαφανούς άοσμου αραιού υγρού και ονομάζονται "προεκσπερματικά" ή "προστατικά" υγρά. Όταν τα σπερματοζωάρια ξεκνήσουν την πορεία τους από τους όρχεις προς τον προστάτη, δίνεται παράλληλα η εντολή στον προστάτη να αρχίσει να παράγει τα δικά του υγρά. Όταν τα δύο υγρά ενωθούν, (το υγρό που παράγεται από τον προστάτη με τα θρεπτικά συστατικά με το υγρό που έχει καταφθάσει από τους όρχεις με τα σπερματοζωάρια), χρονικά λίγο πριν την εκσπερμάτιση, σχηματίζεται, το τελικό, κανονικό σπέρμα, λευκό, παχύρρευστο, όπως το ξέρουμε, το οποίο κινείται έπειτα προς τα έξω, κατά μήκος της ουρήθρας, δηλαδή του σωλήνα που διασχίζει το πέος, για να εκτιναχθεί με την εκσπερμάτιση. Μερικές φορές όμως, ειδικά όταν ο άνδρας προσπαθεί να καθυστερήσει την εκσπερμάτισή του, μια ελάχιστη ποσότητα αυτών των υγρών τού προστάτη με τα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να κυλήσει κατά μήκος τής ουρήθρας και να φανεί στην άκρη, κάνοντας το κεφάλι να φαίνεται υγρό. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σπέρμα, το οποίο έρχεται μετά. Τα υγρά αυτά ονομάζονται προ-εκπρερματικά, ακριβώς γιατί βγαίνουν, όταν τύχει, πριν την εκσπερμάτιση. Τα υγρά αυτά περιέχουν ελάχιστα σπερματοζωάρια (λέμε ελάχιστα, γιατί μπορεί να ξεφύγουν μερικά μέσα σε αυτό το υγρό), τα οποία πάρα πολύ δύσκολα μπορούν να προκαλέσουν εγκυμοσύνη.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login