Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το χειροκρότημα είναι μια σικ έκφραση του λιντσαρίσρατος.
Τετάρτη, 24 Απριλίου

PIRAXTIRI 31/1/2003 6:38:00 πμ

Απατεώνες και πώς να μην την πατήσετε

ΓιαλαντζίΜέσα από αυτό μου το άρθρο θα ήθελα να έρθω σε επαφή με άλλους χρήστες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ειδικότερα με εκείνους που βρήκαν κάποια λύση. Αλλά παράλληλα να ενημερώσω κι εκείνους που στο μέλλον θα θελήσουν να έλθουν σε επαφή με εταιρείες χρονομισθώσεων διακοπών.

 

Προ εξαμήνου λοιπόν, έλαβα ένα τηλεφώνημα από μια εταιρεία χρονομισθώσεων που μου προσέφερε ως "δώρο" μία εβδομάδα διακοπών σε πολυτελές ξενοδοχείο με μόνη υποχρέωση την παρακολούθηση μιας παρουσίασης προγράμματος χρονομισθωμένων διακοπών. Δελεαστική η πρόταση, δεν είχα και κάτι να χάσω και σκέφτηκα… ας πάω.

 

Στα γραφεία της εταιρείας παρουσιάστηκε κάποιος πωλητής που ανέλαβε την ενημέρωση μου και η προσφορά του ήταν πράγματι πολύ δελεαστική. Με ένα ποσό 16.000 € μου προσέφεραν διακοπές μιας εβδομάδος σε θερινή σαιζόν, σε πολύ καλό ξενοδοχείο με δυνατότητα ανταλλαγής της χρήσης με άλλους κατόχους ανάλογων μεριδίων από άλλα ξενοδοχεία και σε όποια εποχή εγώ θα ήθελα. Διάρκεια χρονομίσθωσης τα 50 χρόνια και δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασης του πακέτου.

 

Στην αρχή ζητούσαν αποπληρωμή του ποσού μέσα σε δύο μήνες αλλά μόλις είδαν ότι δεν είμαι πρόθυμος να καταβάλω 16.000 € σε δύο μήνες μου είπαν ότι υπάρχει και εναλλακτική λύση. Ο πωλητής λοιπόν φώναξε κάποιον άλλο που κατά τα φαινόμενα ήταν και ο Προϊστάμενος πωλήσεων και του ζήτησε να με ενημερώσει για εναλλακτικούς τρόπους αποπληρωμής.

 

Ο εν λόγω κύριος μου πρότεινε η εταιρεία του να προεξοφλούσε στον ξενοδόχο το σύνολο των 16.000 € κι εγώ θα πλήρωνα στην εταιρεία μηνιαία δόση 300 € έως την εξόφληση του ποσού. Βρίσκοντας την πρόταση αρκετά δελεαστική, δέχτηκα και κατέβαλα ένα ποσό σαν προκαταβολή και εγγύηση. Αμέσως μετά μου ζητήθηκε η ταυτότητα μου για να φτιάξει το συμβόλαιο μια συμβολαιογράφος, συνεργάτης της εταιρείας που περίμενε σε διπλανό γραφείο. Έδωσα ταυτότητα και συνεχίσαμε την συζήτηση γύρω από διάφορες λεπτομέρειες χρήσης του μεριδίου. Μετά από λίγο ήρθε η συμβολαιογράφος που μου ζήτησε να υπογράψω τα χαρτιά που είχε ετοιμάσει, όπως και έκανα χωρίς δυστυχώς να τα διαβάσω. Βλακεία μου? Δεκτόν! Λίγο το αργοπορημένο της ώρας (11:00 νυκτερινή), λίγο το καλαμπουράκι και τα αστειάκια, λίγο η συζήτηση των δύο πωλητών κι εγώ υπέγραψα χωρίς να κοιτάξω τους όρους του συμβολαίου.

 

Δύο εβδομάδες μετά δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από κάποιον κύριο ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ μου ζητούσε άμεση αποπληρωμή ποσού 16.000 € απειλώντας με άμεση έκδοση διαταγής πληρωμής, κατάσχεσης περιουσιακών μου στοιχείων και τόκους για όσο χρόνο θα καθυστερούσα την εξόφληση. Επικαλούμενος τα όσα μου είχαν πει οι δύο πωλητές στην παρουσίαση και τον τρόπο εξόφλησης που μου υποσχέθηκαν ο κύριος αυτός με ρώτησε αν τα έχω γραπτά τη στιγμή που εκείνος είχε την υπογραφή μου στο συμβόλαιο. Τη συνέχεια λίγο-πολύ την φαντάζεστε.

 

Τώρα, 6 μήνες μετά, ακόμα δεν μπορώ να βρω κανέναν από τους δύο πωλητές στο τηλέφωνο και οι εκπρόσωποι της εταιρείας απειλούν ακόμη με διαταγές πληρωμής και κατασχετήρια. Από μεριάς μου αρνήθηκα να παραλάβω ακόμα και το υποτιθέμενο "δώρο" της μιας εβδομάδος και την όποια διαφορετική προσφορά αποπληρωμής μου έκαναν. Η δε πονηριά τους έφτασε στο σημείο να κωλυσιεργούν επί μεγαλύτερο χρόνο των τριών μηνών που είχα το δικαίωμα καταγγελίας του συμβολαίου και μήνυσης για απάτη υποβάλλοντας συνεχώς δήθεν εναλλακτικές λύσεις (πάλι) δήθεν για δικιά μου βοήθεια.

 

Τώρα πλέον έχω καταφύγει στην ΕΚΠΟΙΖΩ, την Ένωση Καταναλωτών που ανέλαβε την υπόθεση και με πληροφόρησε ότι ήδη μία από τις εταιρείες του χώρου με όνομα PRIME TIME μετά από πάμπολλες καταδίκες έκλεισε και άλλες τρεις έχουν πληθώρα εκκρεμών υποθέσεων. Πιστεύοντας ότι δεν είμαι το μοναδικό θύμα τέτοιων απατεώνων, θα ήθελα τη γνώμη σας και τις εμπειρίες σας και ότι πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά θα μπορούσατε να μου δώσετε.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων κι ας προσέχετε τουλάχιστον εσείς εκεί που δεν πρόσεξα εγώ.

 

Φιλικά και προς γνώσιν και συμμόρφωση, Σπύρος

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~Adomiel_73 @ 31/1/2003 - 14:52
Το δωρεάν είναι συνήθως ύποπτο. Πάντα υπάρχει από πίσω ή απάτη ή προσπάθεια να σου πουλήσουν κάτι υπερβολικά ακριβό. Η κίνηση σου να απευθυνθείς στην ΕΚΠΟΙΖΩ ήταν ότι καλύτερο. Ελπίζω η περιπέτεια σου να λήξει σύντομα.
#2~galandriel @ 5/2/2003 - 16:25
Πριν χρόνια καλεσαν κι εμενα αλλα δεν υπεγραψα.Εγινε ομως μεγαλος θορυβος και οντως η εταιρεια εκλεισε.Δεν περιμενα να συνεχιζεται αυτη η απατη.Η ΕΚΠΟΙΖΩ θα σε βοηθησει.Προσπαθησε να βρεις δικηγορο που να εχει αναλαβει παρομοιες υποθεσεις.

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.