Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Συνείδηση είναι εκείνο το ενοχλητικό πράγμα ανάμεσα σε δυο υπνάκους.
Τετάρτη, 24 Απριλίου

Siméla 5/6/2003 6:33:00 πμ

Internet: Μια... εξάρτηση

ΑραλίκιΠριν τρία περίπου χρόνια, "παρασύρθηκα" από τη Βούλα και την Αγάπη, δυο νεαρές φίλες μου και έκανα κάτι που λίγοι στην ηλικία μου, θαρρώ, θα έκαναν. Παρανομία δεν ήταν, oύτε και ανήθικο! Δημιουργικό, θα το έλεγα σήμερα! Έμαθα να μπαίνω στο Internet και να κάνω chat! Είχε... φάση! Διασκέδαζα αφάνταστα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μου να γράφω σε πληκτρολόγιο, με ταχύτητα... χελώνας. Σήμερα τρέχει το χέρι μου σαν "γάργαρο νερό" όπως είπαν. Ένα μήνα αργότερα είχα δικό μου PC με όλες τις ανέσεις του, ακόμα και με μικρόφωνο! Και μετά από ένα χρόνο απέκτησα δική μου ιστοσελίδα, με την ωραιότατη διεύθυνση www.simela.com και με πανάκριβο ενοίκιο που θυμίζει Κολωνάκι. Έτσι είναι! Ένας κόσμος είναι και αυτό το Internet με πόλεις, διευθύνσεις, καφετέριες, μπίζνες, νόμους κλπ.


Μιλούσα με πολλούς. Άνοιγα το mirc και τα λέγαμε επί ώρες στο hellas ή στο friends-30+. Άνοιγα προσωπικές "καφετέριες", έτσι, για πιο ιδιωτικό κους-κους, και ταυτόχρονα ήμουν και στο ICQ και στο Netmeeting. Την ίδια ώρα που έπαιρνα το "καφεδάκι" μου με τον Rothmans από Καβάλα έπαιρνα και "τη" ρακή μου με τον Bluesman από Κύπρο. Θα μπορούσα να πω, πως ήμουν "η αλανιάρα της πιάτσας του Ιντερνετ" μιλώντας συγχρόνως με 1000+1 ανθρώπους. Έτσι γνώρισα κόσμο και κοσμάκη από όλες τις γωνίες του κόσμου, άσχετα αν οι περισσότεροι είχαν "αέρα κοπανιστό" να πούνε. Ωστόσο, όλα για μένα ήταν έμπνευση, που σήμερα έγιναν υλικό για γράψιμο.


*Το μόνο που τότε δεν απέκτησα για τον υπολογιστή μου, ήταν η κάμερα, με αποτέλεσμα, όταν ήμασταν στο Netmeeting να τους βλέπω, αλλά να μη με βλέπουν. "Τι θες στο Internet μωρέ κ...γρια " , έλεγαν μερικοί, θαρρείς και είναι μονοπώλιο των νέων το Διαδίκτυο! Οι περισσότεροι όμως εντυπωσιάζονταν από την παρουσία της 46 ετών "γριάς" και μάλιστα έτσι, αληθινής, δίχως καμουφλάζ (nickname). Έμπαινα με το όνομα και με την ηλικία μου! Έτς, νέτα σκέτα, αφού δεν υπήρχε λόγος να ντραπώ για τις απόψεις μου! Άρχισα δηλαδή να μπαίνω ως Simela46, μετά από ένα χρόνο Simela47 κ.ο.κ.


Η μεγάλη αυτή "τρέλα" και "αρρώστια", κράτησε περίπου μισό χρόνο και σταδιακά εξαφανίσθηκε τελείως. Έτσι, απαλλάχτηκα κι από αυτήν την εξάρτηση. Αρρώστια είναι η εξάρτηση. Η οποιαδήποτε εξάρτηση!


Στο netmeeting ένα βράδυ, σοκαρίστηκα τόσο, που πάτησα κατευθείαν το κουμπί του PC για να κλείσει, πράγμα που δεν έπρεπε, διότι αργότερα χρειάστηκα "πρώτες βοήθειες" για να το συνεφέρω. Εμφανίστηκε ένας τύπος, ή μάλλον το ολόγυμνο κάτω μέρος ενός τύπου, και σοκαρισμένη πρόλαβα μόνο να κλείσω τον υπολογιστή.
Με ποιο δικαίωμα, κύριε, εμφανίζεσαι έτσι, σαν να σου ζητήσαμε να μας κάνεις μάθημα ανατομίας; Και από πού, κυρίες και κύριοι, αποκτήσατε την εντύπωση πως Internet σημαίνει cybersex;


Κάνει αδικαιολόγητο λάθος όποιος το νομίζει αυτό, διότι το Internet, είναι πραγματικό σχολείο γι' αυτούς που το χειρίζονται έξυπνα και αποτελεσματικά! Και πολύ καλά θα κάνουν ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου, να ξεκινήσουν μαθήματα χειρισμού, έτσι, για προσωπική "μόρφωση" και σαν εναλλακτική απασχόληση... αντί για τσιγάρο και καφέ.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~aris @ 5/6/2003 - 12:16
Τώρα που μπήκες στο ftou.gr, εδώ να δεις εξάρτηση! Θα μας βλέπεις και στον ύπνο σου, εγγυημένο!!!
#2~AchilleS @ 5/6/2003 - 16:48
olugimnous ari????:P
#3~konosk @ 5/6/2003 - 18:47
Πιθανώς να είναι και εξάρτηση το Διαδίκτυο. Είναι όμως και πολύτιμο εργαλείο και όχι μόνο για chat. Τώρα, όσον αφορά στους επιδειξίες....αυτοί παντού υπάρχουν!!!
#4~konosk @ 5/6/2003 - 18:49
Α και μην ανησυχείς για την ηλικία σου7. Το τραγουδάκι του Σαββόβουλου "είμαι 46άρης σας γ.... τα λύκεια το ξέρεις?
Konosk47
#5~the author/Siméla @ 6/6/2003 - 09:15
krima, den gnorizo to tragoudi! genonos pantos ine pos poloi neoi herontan idietera me tin parousia mou! 8aro pos kala ine na iparhoume ke emis (oi geroi) san ena idos guru, san pio pepirameni, san pio zimomeni sti zoi..an ki´afto panta den ishii....
#6~foivaki @ 6/6/2003 - 19:22
Πλάκα πλάκα,υπαρχει τέτοια εξάρτηση με το ftou, που δίκαια το αφεντικό έχει αυξήσει τις παρατηρήσεις και το ψαλτηρι!!!!χαχαχααχαχχαχαχαχαχα:D ;) :$
#7~africa @ 8/6/2003 - 21:53
EKSARTISI TO FTOU!!!! kai apo piootita an8ropon............
SIMPLY THE BEST!! (ego ekseroyme!!!)
#8~simela @ 9/6/2003 - 13:27
"piotita an8ropon"! mou arese idietera afto :) ke lipame pou panta den eho ton hrono na mpeno sto ftou...gia kotsompolio ;). otan omos mpeno, omologo pos ti vrisko... PROS 8EOU, mi mou efheste, vre pedia, mia MEA exartisi :). ehoume ke doulies!
#9~marika @ 4/7/2003 - 22:22
ontws to net einai eksarthsh kai sou xarizei arketes eyxaristes stigmes..alla telika den kserw ti sou menei apo olo ayto to ntaraveri...anarwtiemai an xaneis kati allo....tha deiksei...! pantws mia xara einai h hlikia sou...na ta 100sthseis! makiaaa
#10~mpee @ 2/8/2003 - 07:10
8a dwsw mia symvoulh se olous osous skotonoun arketo xrono th mera sto Internet (akoma k ston eafto mou) : Elattwste to/Kopste to 'h koitakste na analwsete ayto ton xrono dimiourgika (sthn kalyterh periptwsh me xrhmatiko kerdos) !
#11~devis @ 28/9/2003 - 12:38
Το Internet είναι μα μεγάλη βιβλιοθήκη η οποία όμως έχει πρόβλημα οργάνωσης..Είναι ένα συνονθύλευμα ιστοσελίδων που η ποσότητά τους και μόνο σε κάνει να επιλέξεις "shut down"...Aν όμως κάνεις σωστό surfing ,τότε ναι, είναι ένα πραγματικό σχολείο...
#12~vociferous @ 29/9/2003 - 20:43
Πολύ σύντομα με περιστατικά εξαρτημένων χρηστών που σε μία φάση της ζωής τους αποφάσισαν να κάνουν την ιντερνετική τους αυτοκτονία.
#13~vociferous @ 29/9/2003 - 20:46
Ένα ωραίο πρωί έριξαν το μόντεμ από το μπαλκόνι και ξανάρχισαν να ζουν...........συνεχίζεται........
#14~vociferous @ 29/9/2003 - 20:48
Άνθρωποι που έφτασαν στα όρια της εξάρτησης, έχασαν τη δουλειά τους, το σύντροφό τους, τα χρήματά τους.Βρίσκονταν μπροστά από την οθόνη 20 ώρες το 24ωρο.Οι αφηγήσεις τους δεν διαφέρουν από τις αφηγήσεις ανθρώπων που είχαν καταστραφεί από την ηρωίνη.
#15~Morbid_Angel @ 30/9/2003 - 18:46
To Inet einai enas tropos gia kapoious na vgaloun ta kryfa tous apo8hmena xwris na apokalipsoun to ID tous.Kalo to Inet gia plhroforish alla kai gia paraplhroforish episis, oti tou er8h tou ka8enos to petaei mesa se na foroum h' se ena dikou site.
#16~Andreas666 @ 25/1/2004 - 20:26
Egw na deis eksartish...

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.