Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Αρχηγού παρόντος πασαρχή πασάντο λα φιέστα ά ρε Πάσσαρη...
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου

κιρσοκηλη

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #137925 από tisfo7 στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 5:15πμ

tisfo7

Εικονίδιο
μέλος από: 19/9/2016
μηνύματα: 2
αποδεκτές απ.: 0
Λοιπόν διαπίστωσα ότι έχω κιρσοκηλη καθώς ο ένας ορχις είναι μικρότερος του άλλου και έχω πολλές φλέβες πάνω σε αυτόν , αυτό το έχω προσέξει αρκετό καιρό στην αρχή της εφηβείας τώρα είμαι 18 αλλά τώρα το έψαξα και δεν το έχω πει στους δικούς μου ! Να κανονίσω ένα ραντεβού με γιατρό μόνος μου και το λέω στην συνέχεια ? Τι να κάνω ?
προφίλάλλα...˵quote˶
14
Μήνυμα #137927 από ticky14 στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 2:09μμ

ticky14

Εικονίδιο
μέλος από: 13/9/2016
μηνύματα: 25
αποδεκτές απ.: 2

Αποδεκτή απάντηση

Εγω θα ελεγα να κλεισεις ενα ραντεβου αφου μεγαλος εισαι και απο κει και περα βλεπεις
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137943 από chronus στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, 8:03μμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 48
αποδεκτές απ.: 2
Καταρχάς, είναι φυσιολογικό ο ένας όρχις να είναι λίγο μεγαλύτερος από τον άλλο ή και να κρέμεται λίγο πιο χαμηλά από τον άλλο, αρκεί οι διαφορές μεταξύ τους να μην είναι τεράστιες. Αυτό που λες, όμως, ότι πετάγονται φλέβες πάνω στον έναν όρχι, θα μπορούσε να έχει σχέση με κιρσοκήλη. Είσαι και σε ηλικία που μπορεί να εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα.

Γενικά, η τυπική εικόνα σε μια προχωρημένη κιρσοκήλη είναι να υπάρχουν μόνιμα διογκωμένες φλέβες αμέσως πάνω από τον έναν όρχι, σχηματίζοντας ένα "πλέγμα". Αν βάλεις στο google images τη λέξη "κιρσοκήλη" ή στα αγγλικά "varicocele", θα δεις πολλές εικόνες. Συνήθως δεν νιώθεις τίποτα. Ωστόσο κάποιοι ασθενείς αναφέρουν πολύ ήπιους πόνους ή "τσιμπήματα" στην περιοχή των διογκωμένων φλεβών, ειδικά στο άγγιγμα ή αν βήξουν δυνατά.

Είτε το πεις από τώρα στους δικούς σου είτε όχι, θα σου πρότεινα να μην καθυστερήσεις να κλείσεις ραντεβού σε ουρολόγο, γιατί η κιρσοκήλη, αν μείνει πολλά χρόνια, μπορεί να προκαλέσει στειρότητα. Πήγαινε στο γιατρό γρήγορα και μετά βλέπουμε.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137948 από tisfo7 στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, 9:32μμ

tisfo7

Εικονίδιο
μέλος από: 19/9/2016
μηνύματα: 2
αποδεκτές απ.: 0
Δεν νομίζω ότι παιζει τόσο ρόλο το πόσο την έχεις αλλά ότι την έχεις στον θέμα στειροτητας! Θα πάω στο γιατρο απλά δεν ξέρω έτσι απλά κλείνω ένα ραντεβού και πάω ?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137949 από Bluejack στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, 12:44πμ

Bluejack

Εικονίδιο
μέλος από: 28/12/2007
μηνύματα: 716
αποδεκτές απ.: 2
Βρίσκεις ουρολόγο
Τον παίρνεις τηλέφωνο ή πας εκεί για να τον ρωτήσεις αν δέχεται με ραντεβού ή όχι. Αν όχι απλά πας εκεί και περιμένεις την σειρά σου.
(έχοντας μερικά λεφτά - 50 ευρώ ας πούμε)
Αλλιώς κλείνετε ένα ραντεβού.
Διαφορετικά κλείνεις ραντεβού σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο που να έχει ουρολόγο αλλά ίσως πάρει απο μερικές μέρες ως μήνες.
Θα σου πρότεινα να ενημερώσεις και τους δικούς σου και επίσης να χαλαρώσεις.
Προσωπικά πιστεύω πως δεν έχεις κάτι, είναι γνωστό ότι ο ένας όρχις είναι λίγο μεγαλύτερος (ο αριστερός συνήθως). Απλά αυτό που λες για τις φλέβες είναι λίγο ύπουλο. Καλύτερα να πας σε κάποιον ειδικό.
Μην το καθυστερήσεις για να ξέρεις τι σου γίνεται.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #137959 από chronus στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, 8:22μμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 48
αποδεκτές απ.: 2
Ακριβώς! Παίρνεις τηλέφωνο σε έναν ουρολόγο και κλείνεις ραντεβού. Ή πας από εκεί και ρωτάς τη γραμματέα, αν υπάρχει. Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, για να μην πληρώσεις πολλά στην επίσκεψη. Στο ίντερνετ ή στα πενταψήφια τηλέφωνα πληροφοριών (τύπου "11880" κλπ.) μπορείς να βρεις έναν κοντά στη γειτονιά σου.

Αν χρειαστεί να κάνεις εξετάσεις, μπορεί κι αυτές να σου τις γράψει στον ΕΟΠΥΥ, για να μην πληρώσεις πολλά. (Όταν, από την εξέταση ο γιατρός υποπτεφθεί κιρσοκήλη, ζητάει υπερηχογράφημα οσχέου και σπερμοδιάγραμμα. Συνήθως οι ουρολόγοι έχουν υπέρηχο στο ιατρείο τους, οπότε το κάνουν επί τόπου. Το σπερμοδιάγραμμα όμως, θα το κάνεις σε ειδικά μικροβιολογικά εργαστήρια, που κάνουν τέτοιες εξετάσεις. Ο γιατρός θα σου συστήσει ένα και θα σου δώσει οδηγίες για το πώς θα το κάνεις. Οδηγίες θα σου δώσουν και στο εργαστήριο.)
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login