Στείλε λεφτά στο ftou.gr
H δολοφονία είναι η ακραία μορφή λογοκρισίας.
Παρασκευή, 24 Μαΐου

Όρχεις

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #177056 από Nickospapa123 στις 06 Απριλίου 2024, 9:52πμ

Nickospapa123

Εικονίδιο
μέλος από: 6/4/2024
μηνύματα: 1 αποδεκτές 0
Γεια σας ,είμαι 17.Τις τελευταίες μέρες μου πέρασε κάτι από το μυαλό μου που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ εδώ και ενα χρόνο .Πριν μήνες υποθέτω κοντά ενα χρόνο ένιωθα μια σκληρία και διαφορετικούς τους όρχεις μου .Μετα απο καιρό έπιανα κάτι στον αριστερό όρχι και τώρα νιώθω πολλά μπαλάκια σε ολόκληρους τους όρχεις μου .Δεν ένιωσα ποτέ πόνο και όλα είναι φυσιολογικά εκτός από αυτα που πιάνω και την σκληρια .Δεν αγχώθηκα ουτε το σκέφτηκα παραπάνω γιατί θεώρησα ότι είναι κάτι φυσιολογικό αλλά τις τελευταίες μέρες το νιώθω πιο έντονα και έτσι έψαξα στο Ίντερνετ και ειδα κάτι απορίες άλλων και είπα να γράψω και εγω.Εχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #177057 από randomname στις 06 Απριλίου 2024, 4:40μμ

randomname

Εικονίδιο
μέλος από: 27/11/2022
μηνύματα: 50 αποδεκτές 0
Γεια σου φίλε, προσωπικά δεν γνωρίζω ακριβώς τι είναι αυτό. Όταν το δέρμα στους όρχεις χαλαρώσει αρκετά, ίσως να μπορείς να αισθανθείς την επιδιδυμίδα (έναν όγκο σαν σωληνάκι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά κάθε όρχεως). Παρόλα αυτά, είναι συχνά λίγο δύσκολο να το εντοπίσεις λόγω της θέσης του.

Τώρα αυτό που περιγράφεις δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Το ότι δεν σου προκαλεί πόνο ή άλλο πρόβλημα είναι καλό. Ίσως να είναι και κάτι καλοήθες. Θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να το κοιτάξει ένας γιατρός για να είσαι σίγουρος. Μην ντραπείς καθόλου. Κυριολεκτικά στα αρχίδια σου.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #177060 από Gkappa στις 07 Απριλίου 2024, 3:01πμ

Gkappa

μέλος από: 22/11/2022
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
Γεια σου φίλε, είμαι 20. Έχω και εγώ αυτό το θέμα δηλαδή είτε στην κάτω μεριά από τους όρχεις είτε στην πάνω πιάνω και κάτι ακόμη που ειναι ή σαν μπαλάκι ή κάτι πλακέ να το πω. Κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για κύστη. Και εγώ πέρα από στιγμιαίες ενοχλήσεις ( που ειναι φυσιολογικό διότι η κύστη καμία φορά πρήζεται, άρα και το μπαλάκι που λες ότι πιάνεις μπορεί άλλοτε να το αισθάνεσαι πιο μεγάλο και όταν ξεπρίζεται να είναι πιο νορμαλ ) δεν έχω νιώσει πόνο ούτε σε γαμησι ούτε όταν τον παίζω. Επίσης εάν είναι κύστη μπορεί σταδιακά να μαζεύει υγρό και να αυξάνεται αυτός ο όγκος αλλά ίσως και όχι. Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις δεν χάνεις τίποτα να πας να το ελέγξεις και αν δεν θες τώρα πήγαινε όταν μεγαλώσεις λίγο. Ένας φίλος μου που είχε και αυτός θέμα αλλά και πόνο που και που πήγε σε γιατρό και του επιβεβαιώθηκε η κύστη και εάν θέλει αργότερα του είπε να την αφαιρέσει με μια απλή επέμβαση. Μην αγχώνεσαι και γενικά να ξέρεις είναι ένα συχνό φαινόμενο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #177117 από Alekos18 στις 05 Μαΐου 2024, 5:00μμ

Alekos18

Εικονίδιο
μέλος από: 13/4/2012
μηνύματα: 69 αποδεκτές 0
Γενικά οι άντρες πρέπει να εξετάζουμε τους όρχεις μας για εξογκώματα και αλλαγές στο σχήμα και την υφή τακτικά, πχ, μια φορά τον μήνα. Δες πχ πώς το εξηγεί ο γιατρός σε αυτό το βίντεο. Ο λόγος είναι ότι με αυτή την πολύ απλή τακτική εξέταση μπορεί να εντοπίσεις και να προλάβεις από νωρίς έναν καρκίνο, και αυτό να σου σώσει την ζωή. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας απαραίτητα, γιατί αυτό που έχεις μπορεί κάλλιστα να είναι κάτι άλλο. Για παράδειγμα, εγώ γύρω στα 20 διαπίστωσα ότι είχα κιρσοκήλη, που είναι μια διόγκωση των φλεβών στο όσχεο, γύρω από τους όρχεις, η υφή ήταν ένας μαλακός όγκος με "γρομπαλάκια" πάνω από τον αριστερό όρχι. Αυτό διορθώθηκε με μια απλή και εύκολη εγχείρηση, αλλά αν πχ έχεις κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να το κάνεις από τώρα γιατί μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σου (αν σε ενδιαφέρει αυτό). Οπότε είναι σημαντικό να το τσεκάρεις, χωρίς να σε πιάσει πανικός.

Τώρα, το πιο σημαντικό που έχω να σου πω είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να το δει γιατρός. Ν πας σε ουρολόγο. Δεν υπάρχει καμία ντροπή, είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι η υπεύθυνη στάση που πρέπει να κρατήσεις. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Αν είναι κάτι άκακο, τότε θα ησυχάσεις. Αν είναι κάτι σοβαρό, τότε θα το προλάβεις από νωρίς και θα γλιτώσεις τα χειρότερα. Μην παίρνεις ιατρικές διαγνώσεις από το ίντερνετ και ειδικά από αγνώστους σε ένα φόρουμ. Εμπιστέψου έναν ειδικό, και μην προσπαθήσεις απλά να βρεις κάτι καθησυχαστικό σε αυτό το φόρουμ ή κάπου αλλού, που θα σε αποτρέψει από το να το εξετάσεις σοβαρά.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login