Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το έγκλημα δεν αποδίδει, έχει όμως καλό ωράριο.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

rea19 9/9/2002 9:04:00 πμ

Δε μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους...

Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό σ' ένα ορεινό χωριό. Ένας γέρος και το εγγονάκι του πήγαιναν στην αγορά της πόλης, κάτω στην κοιλάδα, να πουλήσουν έναν γάιδαρο. Είχαν στολίσει και βουρτσίσει το γάιδαρο και τώρα κατηφόριζαν χαρούμενοι το απότομο μονοπάτι.
Πριν ακόμα αφήσουν πολύ δρόμο πίσω τους, βρέθηκαν μπροστά σε δύο χασομέρηδες, που κάθονταν στην άκρη στο μονοπάτι.

 

- Κοίταξε αυτούς τους δύο χαζούς, είπε ο ένας από τους χασομέρηδες. Περπατάνε στο κακοτράχαλο μονοπάτι παραπατώντας και πληγώνοντας τα πόδια τους, ενώ θα μπορούσαν να ταξιδέψουν άνετα στη ράχη του τετράποδου ζώου. Ο γέρος άκουσε τα λόγια αυτά και τα βρήκε σωστά. Έτσι, αυτός και το εγγονάκι του καβάλησαν το γάιδαρο και συνέχισαν να κατηφορίζουν.

 

Γρήγορα βρέθηκαν πάλι μπροστά σ' ένα τσούρμο από ανθρώπους που χάζευαν και κουτσομπόλευαν στην άκρη του δρόμου.

 

- Κοίταξε αυτούς τους δύο τεμπέληδες, θα σπάσουν την πλάτη του κακόμοιρου του γαιδάρου, είπε κάποιος από αυτούς.

 

Ο γέρος βρήκε σωστή την παρατήρηση και αφού αυτός ήταν βαρύτερος, αποφάσισε να ξεπεζέψει και να μείνει καβάλα ο εγγονός. Λίγο αργότερα καινούργια σχόλια και παρατηρήσεις έφτασαν στ' αυτιά του γέρου.

 

- Κοίταξε τι ασέβεια! Ο νεαρός να είναι καβάλα στο γάιδαρο και ο γέρος να περπατάει.
Ο γέρος σκέφτηκε ότι είχαν δίκιο κι έτσι βρέθηκε αυτός καβάλα στο γάιδαρο και ο εγγονός να περπατάει. Αλλά λίγο παρακάτω, ακούστηκε κάποιος να λέει:

 

- Τι κακός γέρος! Ταξιδεύει αναπαυτικά καβάλα στο γάιδαρο και το καημένο το παιδάκι τρέχει να τον προλάβει.


O γέρος και το παιδί είχαν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Όταν τελικά έφτασε στ' αυτιά τους και το σχόλιο ότι έπειτα από τόσο δρόμο ο γάιδαρος θα εξουθενωθεί και κανένας δεν θα θέλει να τον αγοράσει, ο γέρος και το παιδί κάθισαν σε μία άκρη απελπισμένοι. Αφού άφησαν το γάιδαρο να ξεκουραστεί για λίγο, συνέχισαν τα ταξίδι τους αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

 

Αργά το απόγευμα είδαν το γέρο και το παιδί να φτάνουν στην αγορά αποκαμωμένοι από την κούραση. Ο ένας περπατούσε μπροστά και ο άλλος πίσω. Ανάμεσά τους κρεμασμένος ανάποδα σ' ένα κοντάρι, με τα πόδια δεμένα ήταν ο γάιδαρος!

 

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το παραμυθάκι είναι το εξής αυτονόητο:

 

"Δε μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους.......
Aν προσπαθήσεις, χάνεις τον εαυτό σου...."

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.