Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Παρακαλώ μην πυροβολείτε άσκοπα (πινακίδα στα Χανιά).
Πέμπτη, 25 Απριλίου

rea19 12/5/2003 10:47:00 μμ

Το χέρι της ελπίδας!

Κάτι τρέχειΗ εικόνα είναι ενός 21 εβδομάδων αγέννητου μωρού που ονομάζεται Samuel Alexander Armas, το οποίο χειρουργείται από έναν χειρούργο που ονομάζεται Joseph Bruner. Το μωρό διαγνώστηκε ότι έπασχε από Spina Bifida και δεν θα επιζούσε εάν το έβγαζαν από τη μήτρα της μητέρας του. Η μητέρα του μικρού Samuel, η Julie Armas, είναι μαία στην Ατλάντα. Ήξερε για την αξιοπρόσεκτη χειρουργική διαδικασία του Δρ Bruner ο οποίος δουλεύοντας στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο Vanderbilt στο Νάσβιλ, εκτελεί αυτές τις ειδικές διαδικασίες ενώ το μωρό είναι ακόμα στη μήτρα.

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός βγάζει τη μήτρα και κάνει μια μικρή τομή για να χειρουργήσει το μωρό. Καθώς ο Δρ Bruner ολοκλήρωσε τη χειρουργική επέμβαση στον μικρό Samuel, ο τυπάκος έβγαλε σε μικροσκοπικό του, αλλά πλήρως αναπτυγμένο χεράκι μέσω της τομής και έπιασε σταθερά το δάχτυλο του χειρούργου.

 

Σε ένα άρθρο της Time Europe υπογραμμίζοντας τη νέα περί εγκυμοσύνης φιλολογία που παρουσιάζει το σχηματισμό κύριων οργάνων και άλλων σημαντικών στοιχείων για το σχηματισμό της ανθρώπινης ζωής μερικές ημέρες μετά από τη σύλληψη, ο Δρ Bruner ανέφερε ότι όταν το έμβρυο έπιασε το δάχτυλό του, ήταν η συναισθηματικότερη στιγμή της ζωής του, και ότι για μια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν τελείως παγωμένος, παντελώς ακίνητος.

 

Η φωτογραφία αποθανατίζει αυτό το καταπληκτικό γεγονός με την τέλεια σαφήνεια. Οι συντάκτες έδωσαν στην εικόνα τον τίτλο "χέρι της ελπίδας". Το κείμενο που εξηγεί την εικόνα αρχίζει, "το μικροσκοπικό χέρι του 21 εβδομάδων εμβρύου Samuel Alexander Armas βγαίνει από τη μήτρα της μητέρας για να πιάσει το δάχτυλο του Δρ Joseph Bruner σαν να ευχαριστεί το γιατρό για το δώρο της ζωής".

 

Η μητέρα του μικρού Samuel είπε ότι "έκλαψαν για μέρες" όταν είδαν την εικόνα. Είπε ότι "η φωτογραφία που μας θυμίζει την εγκυμοσύνη μου, δεν έχει σχέση με μια αναπηρία ή μια ασθένεια, είναι για ένα μικρό ανθρωπάκι." Ο Samuel γεννήθηκε εντελώς υγιής, η εγχείρηση ήταν 100% επιτυχής. Τώρα δείτε την φωτογραφία που είναι απίστευτη!

 

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~konosk @ 12/5/2003 - 23:34
Πραγματικά εκπληκτικό και άκρως συγκινητικό
#2~foivaki @ 13/5/2003 - 07:59
Συγκινητικό και άκρως ανατριχιαστικό!!!Αν είναι κάποιος να ζήσει δεν τον σταματάει κανεις..
#3~galandriel @ 14/5/2003 - 00:18
Συγκλονιστικό!
#4~Erotevmenaki @ 14/5/2003 - 05:59
Υπεροχο!
#5~σουπιά @ 14/5/2003 - 10:21
Συγκλονιστικό, συγκινητικό και κραυγή
σε όσους θεωρούν τα έμβρυα ένα τίποτα...
#6~scrabble @ 15/5/2003 - 07:46
einai h dynamh ths zwhs se olo ths to megaleio......anatrixiasa apo sevasmo kai apo xara!!!!!!!!!!
#7~Dreamer @ 17/5/2003 - 12:21
δεν υπαρχουν λογια................. ! ! ! ! ! ! ! !
#8~JOANNA @ 28/5/2003 - 11:54
Ta logia einai perita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.