Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Μην πτύετε καταγής
Όταν γεννήθηκα ο γιατρός είπε στον πατέρα μου: Λυπάμαι, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά επέμενε να βγει...
Παρασκευή, 3 Απριλίου

σουπιά 3/7/2003 7:12:00 πμ

Ερωτική αποκλειστικότητα

ΑγάπεςΒρίσκομαι σε μια αρκετά κρίσιμη καμπή. Από τη μια, αν δεχτώ αυτό που μου ζητάει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ν' αρχίσω να πνίγομαι. Η μέχρι τώρα ιστορία μου δείχνει ότι η σύντροφός μου θα μετατραπεί στη συνείδησή μου, από ένα "θέλω" μου σε ένα "πρέπει", με αποτέλεσμα να χάσω ένα σημαντικό κομμάτι από την έλξη που νιώθω για κείνη. Από την άλλη, έχω να κάνω μ' έναν αξιόλογο άνθρωπο που με καλύπτει και δε θέλω να τον χάσω με τίποτα.

 

Εσωτερικός διάλογος:

 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Λοιπόν "πρίγκιπα", τι κάνουμε;


ΑΛΗΤΗΣ: Έχεις καμιά ιδέα;


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Μακάρι να 'ξερα...


ΑΛΗΤΗΣ: Ούτ' εγώ... Πάντως δεν γουστάρω ένα καθεστώς ελέγχου. Είναι σα να γυρίζω στα παλιά. Βήματα πίσω θα κάνουμε τώρα;


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Παλιά δεν έκανες τέτοιο ξεκαθάρισμα. Δεχόσουν το καθεστώς και το παραβίαζες κρυφά. Αυτή τη φορά είναι αλλιώς.


ΑΛΗΤΗΣ: Τι αλλιώς; Αν δεχτώ αυτό που ζητάει, θα είναι μια από τα ίδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα έχω δηλώσει -για την τιμή των όπλων- πως "εγώ δεν λειτουργώ σεξουαλικά αποκλειστικά". Από κει και πέρα..... θα φάω το "καπέλωμα".


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Εξακολουθείς να θεωρείς τη θέση της εκβιαστική. Ετσι;


ΑΛΗΤΗΣ: Μα δεν είναι; Εκ των πραγμάτων είναι! Τι δύσκαμπτη κοπέλα, Θεέ μου!


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Μόνο αυτή είναι δύσκαμπτη;


ΑΛΗΤΗΣ: Είμαι κι εγώ; Eίμαι... είμαι.


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή;


ΑΛΗΤΗΣ: Να λειτουργήσω αποκλειστικά; Αποκλείεται. Δεν θα τα καταφέρω!


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Γιατί ρε φίλε, Ανάπηρος είσαι;


ΑΛΗΤΗΣ: Το θέμα δεν είναι αν θα τα καταφέρω να παραμείνω αποκλειστικός. Αυτό μπορώ να το καταφέρω. Το θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρω να μη νιώθω ότι πνίγομαι αν αποδεχτώ το καθεστώς!


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Ωραία. Αν πνίγεσαι της το λες.


ΑΛΗΤΗΣ: Σωστά! Της λέω ότι δέχομαι και, αν πνίγομαι, τότε βλέπουμε.


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Όχι... όχι. Άστα τα "βλέπουμε". Θα της εξηγήσεις ξεκάθαρα ότι δέχεσαι πειραματικά. Δικαιούται να το ξέρει.


ΑΛΗΤΗΣ: Τώρα μαζί μου είσαι ή με το λιοντάρι;


ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Με την αυτοεκτίμησή σου...

 

Άλλο να δούμε ξεκάθαρα ποιο είναι το συντροφικό μας στιλ κι άλλο να νιώθουμε ότι είμαστε καθηλωμένοι σ' αυτό σαν ένα τρένο σε σιδηροτροχιές. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν τα πολυκατάφερνα να είμαι σεξουαλικά αποκλειστικός με τη σύντροφό μου, δεν μου απαγορεύει να κάνω μια προσπάθεια. Όμως το κρίσιμο σημείο είναι ο τρόπος που θα τοποθετηθώ απέναντι της. Βάζοντας λοιπόν στην άκρη τη δυσκαμψία μου, είμαι πρόθυμος να κάνω μια ειλικρινή προσπάθεια. Η παρακάτω δήλωση συνοψίζει όλα όσα είπαμε εδώ:

 

"Όπως ξέρεις μέχρι τώρα, στο θέμα της σεξουαλικής πίστης δεν έχω πάρει καλό βαθμό. Όμως είσαι πολύ σημαντική για μένα και είμαι πρόθυμος να κάνω μια προσπάθεια. Αυτή την στιγμή το να σου είμαι "πιστός" δεν μου φαίνεται δύσκολο. Εκείνο που φοβάμαι είναι μήπως κάνοντας μια τέτοια δέσμευση απέναντί σου, αρχίσω να σε βλέπω σαν "υποχρέωση" και όχι σαν "ελεύθερη επιλογή μου". Αν συμβεί αυτό, η έλξη που νιώθω για σένα ίσως πέσει κατακόρυφα. Δεν θέλω να μου συμβεί αυτό και θα κάνω ότι μπορώ για να το αποτρέψω. Δυστυχώς δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τα καταφέρω. Δε σου υπόσχομαι ότι θα σου είμαι πιστός για όσο διάστημα θα είμαστε μαζί. Σου υπόσχομαι ότι θα είμαστε μαζί για όσο διάστημα θα μπορώ να σου παραμένω πιστός. Αν κάποια στιγμή νιώσω πως δεν μπορώ, θα σου ζητήσω να χωρίσουμε."

 

Από το βιβλίο του ψυχολόγου Γιώργου Πιντέρη "Ανακάλυψε τον τρόπο που σχετίζεσαι".

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~maria1 @ 13/1/2007 - 18:01
Μου φαίνεται πολυ καλή και ξεκάθαρη αντιμετώπιση αυτή. Σε όλα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί υπάρχει αυτό το "πνίξιμο" που περιγράγει εδώ. Ίσως για αυτή η αναγκαστική δέσμευση που παίρνει την θέση της επιλογής να ειναι και ο λόγος που το σεξ στον γάμο ατονεί. Αλλά ποιος το παραδέχεται ε?Θεωρώ όμως πως είναι πολύ ξεκάθαρη εξήγηση αυτή. Μακάρι να την κάναμε όλοι εξαρχής. Θα νιώθαμε πολύ λιγότερο εγκλωβισμένοι μέσα στην σχέση. Εμένα ο άντρας που θα μου έλεγε κάτι τέτοιο νομίζω πως θα με έκανε να τον ερωτευτώ περισσότερο.

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.