Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Να αποφεύγεις τις παράξενες γυναίκες και τις προσωρινές μεταβλητές.
Πέμπτη, 25 Απριλίου

Siméla 4/12/2003 6:58:00 πμ

Οικόπεδα στη Σελήνη

ΓιαλαντζίΠηγαίνοντας για τη δουλειά μου ένα πρωί, διάβασα στην εφημερίδα της Στοκχόλμης, "metro", πως πωλούνται οικόπεδα στη Σελήνη! Αρχικά το περιφρόνησα, ωστόσο, συνεχίζοντας το ξεφύλλισμα, μ' έφαγε η περιέργεια να δω τι άλλο έγραφε κι έτσι ξαναβρέθηκα στη σελίδα μας! Ομολογώ πως, αν η δουλειά μου δεν ήταν τόσο υπεύθυνη, για να είμαι αυτοπροσώπως εκεί, θα την παρατούσα και θα πήγαινα ν' αγοράσω ένα οικόπεδο!

 

Πάντοτε ένοιωθα πως βρίσκομαι ένα ή δύο βήματα πριν από τα γεγονότα! Πως κι' όταν περπατάω ακόμα, τρέχω, έστω ένα βήμα πριν από τους άλλους. Κάπως σαν να βιάζομαι! Κάπως σαν τη Συμέλα!

 

Η Συμέλα, λοιπόν, -μια άλλη, όχι εγώ- πήγε στην πλατεία, στο πανηγύρι του χωριού της και πιάστηκε στο χορό για να χορέψει. Και ενώ ο χορός ήταν ομάλ (αργός συρτός), αυτή το χόρευε τικ (γρήγορος χορός). Στην παρατήρηση ενός, πως τους μπερδεύει τα βήματα, απάντησε αυτή "Πασκίμ εγώ άμουν εσάς αβαράσα είμαι; Πολλά δουλείας έχω = Νομίζετε πως σαν κι εσάς αργόσχολη είμαι εγώ;…"

 

Επειδή λοιπόν κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι σήμερα, έχω πολλές δουλειές και δεν έχω τον χρόνο να "χορεύω" σε αργό ρυθμό και να καθυστερώ, την επόμενη φορά που θα δω μια παρόμοια αγγελία, δεν ξέρω εσείς τι θα κάνατε, αλλά εγώ θα πάω! Θα πάω ν' αγοράσω από δέκα στρέμματα στα παιδιά μου, έτσι για να κάνω μια καλή επένδυση, προκειμένου να λάβω και τα μέτρα μου, για πιθανές μελλοντικές, οποιουδήποτε είδους αστάθειες επί τούτου του πλανήτη, όπου ζούμε τώρα! Να πάρω και μερικά στρέμματα... έτσι να χαρίσω σε κάποιους που δεν θά 'χουν... στη Σελήνη μοίρα, επειδή η πείρα μου λέει, πως τέτοιου είδους άνθρωποι, παντού και πάντα θα υπάρχουν. Διότι, τι είναι σήμερα οι πενήντα σουηδικές κορόνες ανά στρέμμα που στοιχίζουν αυτά; Peanuts! Φυστίκια!

 

Δε θέλω αργότερα να μετανιώσω και να πω, όπως πολλοί σήμερα λένε, "τότε που τα οικόπεδα κόστιζαν... πέντε χιλιάδες το στρέμμα, εμείς αγρόν αγοράζαμε. Τώρα πού να τα πλησιάσεις!" Διότι, αν πριν τρία χρόνια, τότε που διάβασα την αγγελία εκείνη, είχα έστω ελάχιστες υποψίες για το SARS, για τρομοκρατίες και για οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο που πιθανόν προκύψει στον πλανήτη μας, θα φρόντιζα οπωσδήποτε να κάνω την αποκατάστασή μου και σήμερα, θα ένιωθα ασφαλής με την σκέψη πως πάντα έχω ένα καταφύγιο εκεί πάνω, όπου ακόμα κανένα ανθρώπινο κακό δεν έχει φτάσει...

 

Και τι σαν ήταν απάτη η όλη υπόθεση της αγγελίας; Απάτη δεν είναι και τόσες άλλες; Ούτε ήταν η πρώτη φορά που θα έχανα λεφτά, αλλά ούτε και η πρώτη που θα έχανε λεφτά, είμαι! Άλλοι χάνουν σε άλογα, άλλοι σε χαρτιά, άλλοι σε Λόττο, όσο για τις μετοχές... Άλλοι χάνουν στη Wall Street.

Εγώ, λοιπόν, μια και πάντα μ' άρεσαν οι πρωτοτυπίες, όταν αργότερα θα διηγούμουν στα εγγόνια μου πως έχασα εκατό χιλιάδες δραχμές σε μια λάθος επένδυσή μου, θα καμάρωνα. "Έκανα λάθος επένδυση στη σελήνη"! Ωραία ακούγεται και μ' αρέσει!

 

Καλημέρα!

 

Δημοσιεύτηκε στο Metrorama της Αθήνας στις 25 Ιουνίου του 2003.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~konosk @ 4/12/2003 - 17:25
Δηλαδή είσαι οικοπεδούχα(H)
#2~dark @ 5/12/2003 - 00:43
kalo alla polu palio vre.2,5 xronia ginetai auto!twra poulane kai ston arh,alla pio akriva!
#3~aris @ 5/12/2003 - 14:21
Μόνο πενήντα κορώνες το στρέμα; Ούτε συζήτηση!!! Με βλέπω να καλλιεργώ κρατήρες στα σκοτεινά υψίπεδα! o)
#4~akyro @ 6/12/2003 - 14:03
Το θέμα δεν είναι αν θα αγοράσουμε οικόπεδο στη σελήνη, το θέμα είναι ότι αν κάποτε μετοικήσουμε εκεί θα την καταστρέψουμε! Η ανθρώπινη αλλαζονία είναι τόση που γενικώς δεν αφήνει τίποτα όρθιο, το βλέπουμε άλλωστε γύρω μας πόσο έχουμε καταστρέψει τη φύση αλλά και τους εαυτούς μας. Ας πωλούνται οικόπεδα αλλά ας μην πάμε ποτέ εκεί, ας μείνει και κάτι ήσυχο από τους ανθρώπους.
#5~Fyrentenimarr @ 6/12/2003 - 17:57

Για μενα ,το πλέον ειρωνικό σχετικά με αυτήν την ιστορικοί στιγμή είναι η πλάκα με
την υπογραφή του προέδρου Νιξον ,που το Apollo 11 τοποθέτησε στο φεγγάρι .
Γράφει "Ήρθαμε εν ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα".
Καθώς οι ΗΠΑ έριχναν 7,5 μεγατόνους συμβατικών εκρηκτικών στη νοτιοανατολική Ασία,
συγχαίραμε τους εαυτούς μας για την ανθρωπιά μας:
Δεν θα πειράζαμε κανέναν σε έναν βράχο χωρίς ζωή ...
--- Καρλ Σαγκάν
#6~Siméla @ 7/12/2003 - 21:21
akrivos prin 2,5 hronia diavasa ekini tin aggelia.
ke, opos egrapsa ke sto ar8ro, krima pou den iha ton hrono na pao eki na agoraso ...merika stremata ;-) ektote den xanaida paromia aggelia, opote, DEN IME SELINO-IKOPEDOUHA!
siméla
#7~ftouSas @ 10/12/2003 - 18:52
re paidaki mou emena allo me apasxolouse tote pou t akouga . einai oikodomishma ? mha arxisoume ta au8aireta kai ekei panw ,de leei
#8~Siméla @ 11/12/2003 - 11:38
itan ikodomisima, gi afto ke den pira ;-) otan 8a arhisoun ta af8ereta tote 8a paro ;-))

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.