Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Όποιος γενικεύει είναι μαλάκας.
Τρίτη, 7 Μαΐου

Πέτρα-Δαλματίας 9/10/2002 7:00:00 μμ

Η ιστορία ενός νταβραντισμένου κόκκορα

Κάποτε έψαχνε κάποιος αγρότης έναν νταβραντισμένο κόκκορα για το κοτέτσι.

 

Αγοράζει έναν που έμοιαζε αρχοντικός. Μόλις μπαίνει στο κοτέτσι και βλέπει 180 κότες, κάνει κικιρίκου και ...ψοφάει. Αγοράζει άλλον, που εδειχνε αγέρωχος, μονομάχος κόκκορας, με στυλπνό τρίχωμα. Μόλις μπάινει στο κοτέτσι, κουτουπώνει 2 κότες, κάνει κικιρίκου και ψοφάει.

 

Απελπισμένος ο τύπος ξαναπηγαίνει στον έμπορο και του λέει: "Ή μου δίνεις έναν άξιο κόκκορα, η σ' τα κάνω λαμπόγυαλα". Του δίνει ο έμπορας έναν κοκκορα ξεπουπουλιασμένο και καχεκτικό, ενα πλάσμα στα πρόθυρα να πέσει κάτω. "Δεν ήθελα να σου τον δώσω γιατί είναι λίγο περίεργος, αλλα μια που τον ζητάς..."

 

Παραξενεμένος ο τύπος τον βάζει στο κοτέτσι. Με το που βλέπει τις κότες ο κόκκορας ξαφνικά γεμίζει αέρα,φουσκώνει, γουρλώνουν τα μάτια του, κάνει ΚΙΚΙΡΙΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!! και παίρνει αμπάριζα τρέχοντας τη μια μετά την άλλη κότα, ώσπου κάνει το γύρο και των 180 ...δυο φορές! Στα άχυρα είχανε μέινει κότες με ένα ηλίθιο χαμόγελο ευτυχίας.

 

Ανήσυχος ο αγρότης πάει να τον πιάσει, αλλά ο κόκκορας του φεύγει από το κοτέτσι. Κυνηγώντας τον ο αγρότης, βλέπει το δρόμο σπαρμένο με ζωάκια που είχαν ηλίθιο βλέμμα ευτυχίας: γουρούνια, σκύλους, γάτες, γαιδούρια, άλογα, πάπιες, χήνες, σκιουρους, αλεπούδες, ακόμα και χελώνες και ...σκατζόχοιρους κι όλα τα ζωάκια του δάσους ανάσκελα!!!

 

Ωσπου μετά απο λίγο, βλέπει τον κόκκορα πεσμένο ανάσκελα, ημιθανή με τη γλώσσα έξω κι απο πάνω του να φέρνουνε κύκλο 2-3 όρνια. Πανικόβλητος που χάνει τέτοιο απίστευτο ζώο, τρέχει κοντά του και τον παρακαλεί: "Μη μου ψοφήσεις κι εσύ αρχηγέ!"

 

Οπότε του απαντάει ο κόκκορας: "Μόνο μην κάνεις φασαρία γιατί θα μου φοβίσεις τα όρνια!"

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.